איך לספר לבחור שיוצאים איתו על המחלה?

איך לספר לבחור שיוצאים איתו על המחלה?

מין הסתם להסתיר אין טעם, כי אין במה להתבייש, אבל איך להציג את זה בצורה הנכונה ביותר ולא להלחיץ אותו עם בעיות פוריות עתידיות וכו'... אני אישית לא מרגישה שזה כזה ביג דיל בחיים שלי, אבל כשבודקים בגוגל את הערך הזה התיאורים קצת מלחיצים...

אשמח לחוות דעת :)

לואי84

New member
שאלה טובה

ואשמח גם לדעת...

ממה שקראתי פה בפורום, חלק גדול מהבנות גילו על האנדו' כשכבר היו נשואות.

תראי.. קצת ארוך

לדעתי, זה לא משהו שחושפים ישר בתחילת קשר. קודם מכירים את הבחור, צריך לבחון ולהבין אם הוא אחד כזה שיכול להתמודד עם הדברים האלה או לברוח.
אני הרגשתי מאוד בנוח אחרי שבועיים אבל מערכת היחסים שלי הייתה מאוד אינטנסיבית.
השם קצת מלחיץ - תארי לך שהוא היה בא אליך ואומר לך "שומעת יש לי דלךגחכדךגחלכדךלגכחדכדוזיס" חח
איך זה היה נשמע? הכי מלחיץ בעולם.
אני הסברתי לו שזה סוג של נגעים בבטן התחתונה שגורמים לכאב..לא הזכרתי את המילה רחם ב-כ-ל-ל, לפחות בהתחלה.
אם שכבתם כבר אז אני מאמינה שהוא הבין שכואב לך (אם כאב לך), ואם לא - כדאי שתספרי לו לפני כדי שיהיה עדין... :)
אחר כך סיפרתי לו עוד קצת, וכשהקשר התחיל להיות רציני כבר לקחתי אותו לפגישות איתי אצל סוריאנו ושם הוא שאל את כל השאלות וסוריאנו ענה לו בשיא הכנות על הכל - גם על השחלות הפוליציסטיות.
היום חבר שלי מודע אליהן ויודע שלהכנס להריון לא יהיה קל רק בגללן.

בכל אופן אני בעד "נחיתה רכה" - בלי שמות מסבכים, בהתחלה אפילו לייפות קצת את המציאות ורק אחרי שאת בטוחה במיליון אחוז שהוא מוכן לקבל על עצמו פאקים בך - רק אז לספר לו מה השם של זה, לתת אולי לקרוא קצת באינטרנט (למרות שחבר שלי קרא איפשהו בוויקיפדיה שזה גם גורם למוות ונלחץ חחחחחח)...
היום הוא פשוט קורא לו "אנדו" ומלטף את הבטן כל התקפלות ותמיד שם בשבילי. שוב, לדעתי זה בגלל שהנחיתה הייתה רכה..
לשיקולכן :)

אם תרצו אוכל לשאול את חבר שלי איך היה רוצה לקבל את זה כגבר בתחילת קשר ולכתוב לכן מה הוא אמר. הוא מקסים הוא הכי יעזור לנו!

תיקון

היום הוא פשוט קורא לו "אנדו" ומלטף את הבטן כל התקפלות ותמיד שם בשבילי. שוב, לדעתי זה בגלל שהנחיתה הייתה רכה..
*תיקון* - לא בגלל שהנחיתה הייתה רכה, זה נשמע רע חחחח - כמובן כי הוא אוהב אותי ומקבל את זה:)

ואם גבר בורח על דבר כזה - תאמיני לי שיש מישהי שכתבה כאן שהאנדו עזר לה לבחור את הגבר הנכון.
אישה חכמה :)

lilo4

New member
איזה מקסים

גם לדעתי זה משהו שצריך לחשוף אליו לאט, כל פעם עוד קצת ועוד קצת. אנחנו כ"כ רגילות לחיות עם זה שזה פחות ביג דיל בשבילנו, אבל בשביל הצד השני זו פתאום הצפה של מידע.

אני פחדתי מאוד לספר, אבל ברוב המקרים כשסיפרתי קיבלתי תגובות מאוד מאוד תומכות ומפתיעות. יצא לי אפילו לספר לאיזה סטוץ והוא הגיב יפה מאוד

יסמין259

New member
מסכימה עם מזריקה אהבה.

מעבר לפרמדיק שפינה אותי לבי"ח והתחלנו להיפגש אח"כ, אף אחד מהדייטים שלי לא שומע על זה לפני פגישה שלישית/רביעית. להרגשתי, זה לא מוקדם מדי לספר (מבחינת 'למה לא אמרת קודם?') ולא מאוחר מדי (מבחינת העמקת הקשר, בזבוז זמן וכאב-לב מעזיבה).

אני מתחילה בציון עובדה פשוטה - יש לי אנדו'. זו מחלת כאב כרונית נשית. עברתי ניתוחון קטן לפני כשנה וכרגע מצבי מעולה ואני כמעט לא סובלת.
(אני אומרת לו אנדו' בכוונה ולא את השם המלא. זוכרות את תחושת ה"יש לזה שם!"? מבחינתי, הידיעה שיש לזה שם, מרגיעה אותם קצת. גם שמתי לב שבדגש זעיר על המילה, ה'נשית' בסוף מרגיע וגם קצת מרכך את ה'כרונית'). לאחר מכן אני מסבירה שאני מטופלת אצל מומחה לתחום, מציינת שהאנדו' מוכרת בעולם ושחשוב לי שידע לפני שנתחיל להיקשר ממש, כדי שלא יחוש מופתע/מרומה/....

אני עוצרת ומחכה לשאלה כלשהי, בד"כ בסגנון 'מה זה אומר?' שתעיד בפניי שהוא מסוגל בכלל לשמוע עוד. הרעיון שרק אני אדבר לא נראה לי טוב ואני חשה חשיבות לעודד אותו לדבר ולשאול. אני שותקת ומחכה לאפשר לו זמן מחשבה, אבל אם הוא שותק זמן ממושך אני אומרת 'כל שאלה שתשאל, היא בסדר. לא תביך ולא תבהיל אותי וגם אם תחליט לקום וללכת, זה בסדר!'. רק כשהוא שואל מיזמתו, אני מסבירה אבל לא מעמיסה במידע. טיפה על התסמינים שלי, מסבירה שיצטרך להיות מעט עדין ביחסי המין ושאם נגיע לשלב הזה, ייתכן שאוכל להרות בלי קושי וייתכן גם שאתקשה או לא אוכל. אני כן מבקשת שאם יחליט לקרוא באינטרנט, שלא יתייחס לכל הנאמר כנכון לגביי ושישאל אותי כל דבר, העיקר לא לקבל מידע מוטעה.

אני מקפידה לעקוב אחרי התגובות שלו, לענות על כל שאלה, מרככת בהומור על תסמינים שהיו וכעת, ומקפידה ששימוש בהומור עוקצני מצדי יהיה מופנה כלפיי או כלפי המחלה ולא כלפיו בשום נגיעה. היו מי שנעלמו עוד לפני שידעתי על המחלה, כי לא יכלו להתמודד עם ההתפתלויות וצעקות הכאב. היו מי שנעלמו כשסיפרתי לאחר הניתוח. במובן זה, אני די מסכימה שהאנדו' עוזרת לבחור בני זוג.

בכל מצב, אני מאמינה שידע חשוב למנוע בהלה אבל תמיד הגישה חשובה יותר. העניין הוא שאין גישה או מועד נכונים/שגויים. זה תלוי בתחושות של שני הצדדים וקשה לדעת ולצפות כי כולנו אנשים שונים ומתנהגים שונה, ואני נוהגת בצורה ובאמירות שמתאימות לי.
בהצלחה

לואי84

New member
אז אמנם לא יצא לי עדיין

אבל אני חושבת שהייתי מנסה לשים דגש על כמה שהמחלה הזו נפוצה (למרות שהיא לא מוכרת), 10% מהנשים שסובלות מזה בגיל הפוריות זה לא מעט.
כמו כן הייתי אומרת שאחוז מסויים מהנשים יצטרכו לעבור טיפולים בשביל להכנס להריון, כי חשוב לי לדעת מראש שהבן אדם יהיה מוכן לאופציה כזו ולא יבהל.
וכמובן חשוב לי לדעת שיוכל להתמודד עם זה שכואב לי ואני לא מרגישה טוב.

למעלה