איך לעבור את החגים בשלום?

shelycat

New member
איך לעבור את החגים בשלום?

אז....... בסוף השבוע אנחנו מתחילים לה עונת חגים נוספת שוב, ועם החגים מגיעות הארוחות, המפגשים המשפחתיים וגם כמה מפגשים חברתיים וכולם עתירי קלוריות (שלא לדבר על איזה "על-האש/מנגל" אחד לפחות ככה בסביבות סוכות. אני מצרפת כתבה שהופיעה במעריב של היום לגבי איך לעבור את החגים בלי יותר מידי עודפים. וכמובן אשמח עם כל אחת תשתף איך היא עוברת את החגים, ואולי להוסיף עיצות נוספות למאגר? וכמובן לסיום שאלה: האם אתן מאלה שבארוחות/ארועים חגיגיים פשוט נהנות ומתמודדות אח"כ עם התוצאות שהופיעו "על פני השטח" או שמא אתן מאלו שנזהרות/מקפידות על התזונה כל הזמן או שגם אצל אלו מבינינו שמקפידות יש ארועים שבהם אתן "עושות הנחות" לעצמכן וכמובן עד כמה גדולות ההנחות הללו?

מאי26

New member
אכן מכה תקופת החגים הזו...

ואני כמו כל פולניה טובה החלטתי ש"אחרי החגים" אני אתחיל דיאטה רצינית. אין לי ממש עצות לגבי איך מסתדרים בחגים - אני בדרך כלל מאלה שאוכלות בלי חשבון ומתמודדות אחר כך עם המצב. אבל אני משתדלת להיות כזו רק באירועים כמו - חגים, שתיות וכו´, ולא להיות ככה ביום יום. הפתרון בעיני (הוא לא מושלם, אבל ככה אני מתמודדת) - הוא לנסות לאזן בימי החול את מה שאכלנו בחגים ובסופי שבוע - להביא לעבודה כל מיני ירקות לנשנוש וכאלה, ולהשתדל לשמור את הגרגרנות לאירועים שבאמת שווים את זה... לא תמיד אני מצליחה ליישם, אבל לפחות מנסה.

אתי@

New member
אני אף פעם לא הבנתי את העניין הזה

בגלל 2 ארוחות חג משמינים
ועוד כשהחג נופל על שישי-שבת, על אחת כמה וכמה אין סיבה להשמין. אבל בכל אופן: בד"כ כשיש ארוחת חג אני מדלגת על ארוחה אחת באותו יום ואז זה מתקזז. ובארוחה עצמה, מספיק לטעום מהכל, לא צריך להעמיס. אנחנו נשבע בכל מקרה.

fila

New member
.............

אני לא רגילה לאכול יותר מארוחה אחת מלאה ביום, אז נכון שבחגים יש גם ארוחת צהריים וגם ערב וגם נישנושים מסביב, אז אני אוכלת מה שאני מעדיפה ומה שאני אוהבת ולא מתביישת לפסוח על מה שאני לא ממש אוהבת... לדעתי הקטע זה לא לאכול יותר ממה שאנחנו יכולים "להכיל".

יעלי2

New member
רק אוסיף ש../images/Emo74.gif../images/Emo74.gif../images/Emo74.gif../images/Emo74.gif../images/Emo74.gif

מזל שהחגים נופלים בסוף השבוע רק מהבחינה הזו, כי ככה נחסכת מאיתנו חינגה של ארוחות גם באמצע השבוע.

למעלה