איך לעבור את החג בשלום.............

tamar two

New member
איך לעבור את החג בשלום.............

אני יודעת שאין לך פתרונות של קסם אבל אני ממש מודאגת מזה שמספר רב של ימים ובמשך כל היום נהיה כולנו יחד! זאת כמובן לא פעם ראשונה בחיינו אבל המצב לא כשהיה בעבר. יש לך איזה טיפ וכבוד החג? שיהיה לך ולמשתתפי הפורום חג שמח!

שאלה טובה... לא פרטת את הקושי אבל

אנסה באופן כללי להתייחס. תקופה של חג יכולה להיות משברית במשפחה או בזוגיות כלשהיא כל שכן כאשר ישנו כבר קושי ספציפי. מה שמומלץ לעשות בימי החג זה קודם כל לא לעשות טיפולים אנליזות ושיחות נפש שיכולות להעצים את הקושי. כדי לנצל את הביחד לדברים שלגביהם ישנו קונסנזוס, להזמין או להיות בחברת אנשים שנעים איתם והם טובים ומפרגנים, לא להתחיל דברים חדשים או לנסוע רחוק מידי, להתנהל ברגישות ולתת לכל אחד את המקום והפרטיות שלו. אם הילדים, הבעל וכו לא רוצים לנסוע לדודה אז לא לנסוע או לנסוע בלעדיהם. אני מאמינה שזאת דרך להעביר את החג בשלום כפי שאת קוראת לזה... שיהיה לכם חג נעים ושמח!

גם במשפחות שהכל שם טוב יש יותר

מתח לפעמים ועצבים בחג, וזה מנסיון. בתוכניות בוקר אמרו כמה פעמים שיש עליה בגרושים אחרי החג ויותר פונים לטיפול זוגי, אז כנראה יש סיבה. אני בעד לצאת מהבית, לטייל, להסתובב בטבע, לא חייבים כולם לבוא רק מי שמתאים לו. וגם לא לארח משפחה שיש סיכוי שיהיה איתם יותר מתח. בעיקרון חשוב לשמור על אופטימיות כי החג מבחינה רוחנית הוא חג של התחדשות, פריחה בטבע וגם בחיים ולנסות לקחת דברים יותר בקלות. היתה גם המלצה של תזונאית בתוכנית של ערוץ 10 לא לאכול אוכל כבד מידי בכמות גדולה מידי כי זה בנוסף לקלוריות כמובן גורם גם לעליה בסוכרים ולעצבנות יתר. אז חג שמח.

tamar two

New member
תודה , נתת לי נקודות טובות למחשבה

ואני פחות מודאגת עכשיו. מאחלת גם לך חגית ולמשתתפים בפורום חג משפחתי ושמח!

למעלה