איך לעבור ראיון עבודה?

arielsegal

New member
איך לעבור ראיון עבודה?

לפני כמה ימים הייתי בראיון עבודה. ראיון ראשון באותה חברה, המראיינת היא מנהלת כח אדם. היא התחילה עם "ספר לי על עצמך". סיפרתי על הניסיון המקצועי שלי, והיא כמעט לא שאלה שאלות. רק התעניינה למה עזבתי בכל מקום עבודה. התשובות שלי היו: חברה שנסגרה. פוטרתי בגלל צמצומים עקב המשבר הכלכלי, עברתי למתחרים. וזהו, סיימה את הראיון תוך עשר דקות, ואח"כ קיבלתי תשובה שלילית. כנראה שנפסלתי על הסף, כי בדרך כלל ראיונות הם ארוכים יותר. אבל למה? איך אדע מה פסל אותי על הסף. הדבר מטריד אותי מאד, כי זה עלול לקרות לי שוב. יש לציין שהמראיינת לא הייתה סימפטית כבר מההתחלה. משהו כנראה לא מצא חן בעיניה. כדאי להתקשר ולשאול אותה? למה חברות שומרות בסוד את הסיבה שבגללה פוסלות מועמד, מה הן מרוויחות מזה?

שיפור ניהול עצמי בראיון

סיבות הן לפעמים פשוטות וברורות ופעמים רבות אינטואיטיביות, תחושתיות שנובעות מרושם שלא תמיד רלוונטי לנסח אותו. כך שלהתקשר ולנסות לברר יכול להיות שיהיה יותר מביך ופוגע מאשר להישאר עם חוסר הידיעה ולקחת את הסוגייה ולהמשיך בעזרתה ללמוד את עצמך. אני מניח שאתה מחפש פתרון מיידי לשיפור התפקוד בראיונות תוכל למצוא לא מעט מקומות שעורכים סימולציות אפילו מצולמות וכך מכוונים אותך להיות מודע ולשפר את הנדרש

coachingyou

New member
ראיון עבודה

להגיע לראיון עבודה בימים אלה, בשוק מוצף מחפשי עבודה, זו תורה בפני עצמה. אתה צריך להתכונן (ויש דרכים רבות לכך), להכין את עצמך מבחינת תכנים, תכנון הדברים המשמעותיים וחשובים שאתה רוצה לספר על עצמך, לבדוק את שפת הגוף שלך ועוד ועוד. טיפ חינם - כאשר מבקשים 'ספר לי על עצמך', אל תחזור על מה שכתוב בקורות החיים, את זה המראיינת כבר קראה, ספר דברים אחרים, מעניינים וייחודיים הקשורים לתחום העבודה שאתה מחפש. בהצלחה בפעם הבאה. דורית

arielsegal

New member
תודה לשניכם על התשובות

כשכתבתי עוד הייתי נסער מהראיון. נרגעתי מאז. לקחתי לתשומת ליבי את התשובות, ואני מבטיח לעצמי שהראיון הבא יהיה טוב יותר. תודה.

למעלה