איך לעזאזל אפשר לחיות כמו שצריך ע"פ תיכנון ..

איך לעזאזל אפשר לחיות כמו שצריך ע"פ תיכנון ..

כלכלי אם כל חודש יש הוצאות שאינן צפויות שנכנסות פתאום. (כגון: רופא שיניים, תיקון רכב,וכו')???
 

shoom12

New member
מתכננים את הלא מתוכנן :)

היי, העיצה שלי כיועץ אישי לכלכלת משפחה, זה להקצות 10-15 אחוז מהתקציב עבור בלת"מים. זה קצת משחרר את הפלונטר סביב הנושא של הלא מתוכנן.
 

goldy

New member
מפסיקים לידחות לאח"כ

בעיות מתחילות קטנות ולפני הבעיות יש סימנים מקדימים. העובדה שמיתעלמים מסימנים מקדימים לא אומרת שהבעיה לא תיתפוצץ מתישהוא. לדוגמא: יש אנשים שמצחצחים שיניים ויש אנשים שמתקינים מע' אזעקה. יש אנשים שמחליפים רק מצבר ויש אנשים שמחכים שהאוטו לא יניע.
 
תכנון נכון

ברוך הבא לפורום. גם לתכנן צריך ללמוד. רוב ההוצאות הבלתי צפויות הם למעשה מאוד צפויות, רק התזמון משתנה. טיפול שיניים כל אחד עובר, רכב נועד להתקלקל, למכונת כביסה יש אורך חיים כמו לדוד שמש למיקרוגל או כל מכשיר חשמלי אחר. בכללי התכנון יש להכניס סעיף הוצאות כזה בגובה של כ 5% מההכנסה נטו. כל חודש. חיסכון זה ישמש לטיפול ב"הפתעות" כאלו, אין להשתמש בחיסכון זה למטרות אחרות אחרת ה"הוצאות הבלתי צפויות" יפתיעו אותנו.
 

randomalit

New member
עצה

מהספרים של אש ולידור למדתי שצריך לחסוך לקראת הלא מתוכנן (או מה שהוא "כביכול" לא מתוכנן). לדוגמה, תשלום על שנת לימודים או על טסט. הרי יודעים שזה משהו שקורה כל שנה אז מפקידים כל חודש 100 או 200 שקלים במשך השנה ואז כשמגיע הזמן לשלם זה פחות כואב :) אני עשיתי את זה והופיע פתאום בלת"מ - טיפול אצל רופא שיניים. היה לי כסף שחסכתי במשך חצי שנה ויכולתי להתמודד עם התשלום..
 
למעלה