איך לעזור לאמא

zahara

New member
איך לעזור לאמא

לפני שהורי נשאו לאבא היו ילדים בוגרים. כשהייתי ממש צעירה עברתי התעללות מינית מאחי הגדול, זה שבר את אמא שלי העובדה שהיא לא יכלה להגן עלי ממשהו שהיא עברה כנערה... היום אני במצב טוב בהרבה אבל היו לי תקופות נוראות אני רואה בעיניים שלה וגם במילים שלה שהיא רואה את המצב שלי בעבר וגם את המצב בהווה שאינו טוב כפי שיכול היה להיות כאשמתה האישית. היא מכאיבה לעצמה על דברים שאין לה בהם שום חלק, היא לא יכלה לדעת מה הוא יעשה, היא לא יכלה לדעת שהנזק הוא ארוך טווח... אבל כשאני אומרת לה את זה היא לא מאמינה. התקופה הנוכחית קשה מאד עבורה ותהיתי האם יש דרך בה אוכל לעזור לה להתמודד?

גן חיות

New member
אמא תמיד אשמה

שמעת את הפתגם הזה פעם?? זה אולי לא נכון עובדתית, אבל בהרגשה, בהחלט כן. במיוחד בנושא כמו התעללות מינית. מניסיון אני יכולה להגיד לך שלמרות שאני נלחמתי כדי להגן על בתי, יש לי עד היום רגעים של נקיפות מצפון של לא מספיק, איטי מדי, ולמה לא עשיתי אחרת. זה קשה. אני הייתי בקבוצת תמיכה במיט"ל ירושלים(לא יודעת אם זה עדיין קיים). זה היה מאד טוב. אם יש קבוצה כזאת באזור שלכם, לאמהות שילדיהן עברו התעללות מינית - זה באמת מאד עוזר. אם לא, ממליצה לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי אצל מישהו/מישהי שמומחה בפגיעות מיניות. התרפיסטית של הבת שלי גם עזרה לי הרבה מאד עם "הדרכות". את מבחינתך, יכולה להציע לאמא, להגיד לה שוב ושוב שהיא לא יכלה למנוע ושזה לא אשמתה. ושאת אוהבת אותה.

לב אם

New member
../images/Emo45.gif אכן כל האמהות מתענות

ברגשי אשמה, וטוב שאת רגישה אליה ואל מצוקתה. מחזקת את התשובה לפני - ובאמת הדבר הכי חשוב לאמך הוא שאת אתה במערכה, לא מאשימה אותה ואוהבת אותה (בכלל בכלל לא מובן מאליו)

zahara

New member
תודה...אבל

יש בי חלק שמאשים אותה, אבל הוא חלק שאין בו הגיון רב, לפעמים הוא גולש החוצה...ואז אני בעיקר מרגישה אשמה:( ניסיתי לדבר איתה הצעתי לה אפילו להכנס לפורום אבל היא אומרת שאין לה כוח וסבלנות...ניסיתי להסביר לה שזה לא עניין של סבלנות אלא של תמיכה, היא מסרבת לשמוע... תודה לכן על הרעיונות, אני מתכוונת לנסות להציע....אבל היא מגיבה באנטי כל כך חזק... אני חושבת שהיא די לבד כי אין לה ממש עם מי לדבר על הנושאים האלה אבל היא גם מפחדת לתת לרגשות שלה ביטוי...

לב אם

New member
מצד אחד ומצד שני

אין ספק שאחד הדברים הכואבים ביותר שיכול לקרות לאם, הוא לדעת שילדה עבר התעללות מינית בתוך המשפחה. לא יכול להיות לסיפור כזה סוף טוב במובן האמיתי של המילה. אפילו במקרה האידיאלי שבו האמא תומכת מיד עם הגילוי בילדה שנפגעה, יש עדיין את הקריעה של המשפחה, יש את הכעסים וההאשמות שאת כנפגעת חשה כלפי אמך, יש את האשמה שאמך חשה ומתענה כלפי עצמה. אלו הרגשות הכי טבעיים ונכונים, כי הרי את כילדה מצפה מאמא שלך שתגן עליך מכל רע, אפילו הכי קטן, שתהיה אתך, שתעטוף אותך. וזה בדיוק גם מה שהיא ציפתה מעצמה. ברגע שהיא נכשלה זה ברור ששתיכן אספתם לעצמכן משהו לא טוב לקשר ביניכן (ובסוגריים אומר, שכל הורה נכשל ברמה כלשהי, לא בדברים כמו התעללות מינית, אבל בהגנה מפני הצקה שלילד אחר, או מורה, או "נטישה" בדיוק ברגע שהילד צריך אותך ולא ידעת, או עוסף הגנה כשהוא היה צריך חופש - אין קשר מושלם בין אנשים כשיש את המציאות מסביב) הפתרון הטוב ביותר , לכאורה , הוא לדבר ולפתוח את הדברים, ומתוך ההבנה והשיתוף ההדדי ליצור קשר חזק , חם ומשוחרר יותר. הבעיה היא שלא תמיד זה פשוט לדבר בסיטואציה כזאת. חלק מן הכעסים והפחדים הם ברמה של תת מודע, יש דברים שקשה לנו לחשוף בפני עצמנו, ועל אחת כמה וכמה בפני אחרים - וזהו תהליך כל כך קשה שקשה לזרז אותו לפני שהגיע להבשלה אישית. לכאורה איש מקצוע צריך לסייע בהפתחות לדברים ובהגעה לחשיפה שלהם ולהדברות, אבל שוב - לאדם שלא בשל לתחילת התהליך הטיפולי, אזי עצם הכניסה לפגישות עם איש מקצוע הוא קושי. לכאורה, קבוצת תמיכה של הורים לילדים נפגעי התעללות מינית נראה כמו הדבר הנכון לאמך, אבל אני יכולה להגיד שמעטים האנשים שירצו להיות בפגישה כזו, אפילו אם הם כבר מכירים ומשלימים במה שקרה. אני מקבלת פידבקים חזקים מאד שעשיתי את הדבר הנכון - חשפנו את הדברים מיד כאשר התבררה לנו הפגיעה, נתתי גב לבת שלי, הלכנו לטיפול שבעזרתו פתחנו את הדברים ודיברנו עליהם, הגענו לכאורה אל הנחלה ואל המנוחה - אבל בכל שיחה עם בתי על כל דבר, פתאום יכולים להתפרץ כעסים חזקים שאנשים שלא מצויים בעניין לא מבינים בכלל מה עובר עליה, ועל מה היא כועסת. מנסיוני, אני יכולה ליעץ לך שאם אמך לא בשלה (וכך זה נשמע) תנסי לפתח את הקשר בדברים הפשוטים של היום יום - תצאו יחד לטיול, לחופש, למסעדה או להצגה (מה שאהוב עליכן), תדברו על נושאים של יום יום, תתקרבו אחת לשניה. אפשר אולי גם להיעזר בטיפול עקיף כמו רפואה משלימה, שיכול לעזור לה להפתח מכיוונים אחרים, כך שבסופו של דבר תגיע למקום בו היא תרצה להפתח גם מילולית.

tamiku050

New member
יש דרך לעזור לך להתנקות מהטראומה

ראשית זו אכן טרומה קשה עבורך ועבור אמא .אני מתקשרת ומטפלת בנפגעות תקיפה מינית .וברגע שהנתקף מתנקה מהטרומה גם מי שקשור אליה מתנקה .בטיפול אני מנקה את החוויה בצורה שהנתקף לא יחווה אותה שוב במהלך הטיפול.חשוב לי שזה יעשה כמה שיותר מהר לפני שזה ימשיך לעבור בשושלות האנרגטיות .אשמח אם תפני אליי למייל [email protected] באהבה

למעלה