איך לעזור לצמחונות ולכמה אנשים בדרך

• פותח הנושא tsf
  • פורסם בתאריך

tsf

New member
איך לעזור לצמחונות ולכמה אנשים בדרך

בטח ראיתם בכל מיני מקומות את הפוסטרים האלה של החרדים של "אמא הבטחת עוף לשבת..." ואין צורך להגיד אפילו מה דעתנו על זה. אבל האנשים האלה לא אוכלים בשר בגלל שאין להם כסף, והם לא מכירים את כל הפרטים מהמטבח הצמחוני\טבעוני של איך לא לאכול בשר בלי להיפגע מזה ואפילו להרוויח, ואלה משפחות עם 10 ילדים ובלי כסף (חיים על חשבון המדינה אבל זה ממש לא המקום להיכנס לזה) ככה שממש אין להם סיכוי לחזור לאכול בשר ובטח שלא באופן קבוע. אז לפי דעתי צריך ללכת דווקא אליהם ולהסביר להם למה להיות צמחונים (מקסימום 5 דקות שכנוע כי הם בעצם כבר ככה לא אוכלים בשר וזה רק יגרום להם להרגיש שלמים עם זה) להביא להם כל מיני מתכונים של אנונימוס ומקומות אחרים, להסביר להם על הסויה, על שילוב של דגנים וקטניות ואיך לא לאכול בשר ולהינות מבריאות טובה. ככה אנחנו משיגים לעצמנו קהל גדול נוסף של צמחונים שרק ילך ויגדל (אמרתי כבר כמה ילדים יש להם???), מגדילים בצורה רצינית את מספר הצמחונים בארץ, משרים את בריאות האוכלוסיה וכד´. מישהו מאנונימוס או בכלל מישהו עם יכולת ארגון יכול להחזיר תשובה? כי לפי דעתי צריך לארגן בשכונות החרדיות העניות ובכלל בכל השכונות העניות (עולים חדשים, אתיופים וכו´) את כל ההסברים האלה במרוכז כלומר גם דוכנים וגם ממש אסיפות שכונתיות שנסביר במרוכז, או אולי נוכל אפילו לפנות למשרד הבריאות, משרד האוצר או משרד ממשלתי אחר שיעזור לנו בארגון (בגלל הסיבות הבריאותיות של זה והחיסכון בכסף על בשר). ואפשר גם לספר להם על זה שכשקונים סויה למשל במשקל בשוק (כמובן שהם יקנו בשוק ולא בחנויות טבע, לפי דעתי כולנו צריכים גם) זה עולה 6 ש"ח לקילו, וזה טופח בבישול פי 3 כלומר 2 ש"ח לקילו למזון עם ערך תזונתי משופר יותר מבשר (נראה את משרד הבריאות או האוצר מתווכחים עם זה!) . יאללה, דעות, רעיונות, הערות, ביצוע(?) !!!

TimBuck2

New member
המטרה נעלה

אבל דרך הפעולה קצת מטרידה אותי... אתה בעצם מנצל את מצבם העגום של אוכלוסיות חלשות כדי להשריש את דעותיך. זה כמו שחבורה של חרדים תבוא לאנשים שנפגעו בפיגוע ויגידו להם שזה זמן טוב לחזור בתשובה... טוב, אנאלוגיה דפוקה, עזוב. אני לא בקיאה כל-כך במחירים, אבל למיטב ידיעתי תחליפי בשר עולים יותר מבשר רגיל, וצמחונות/טבעונות הפכה למעין פריביליגה בורגנית, דבר מחליא כשלעצמו. לא יודעת, אני אשמח אם יותר אנשים יהיו צמחונים/טבעונים, אבל... לא יודעת. אפשר לנסות...?

tali_le

New member
תגובה לכולם

מסכימה עם כך שדרך הפעולה יכולה קצת להטריד אבל מעבר לתרומה לצמחונות, יש באמת בעיה באוכלוסיות האלו של תזונה לא בריאה ולא מאוזנת לא הייתי פונה לאנונימוס שיעשו את זה אלא אולי מארגנת דברים דרך המתנ"ס בשכונה כזו כדי למזער את שטיפת המוח הצמחונית שבעניין ותשובה בנוגע לצמחונות/טבעונות כפריבילגיה בורגנית: כעיקרון, כן, תחליפים למוצרים מן החי הינם יקרים בצורה יוצאת דופן אבל העיקרון בצמחונות/טבעונות לא חייב להתבסס על מוצרים מן החי עם מעט השקעה נכונה, התמדה וזמן ניתן להיות טבעוני גם ללא תחליפים - למרות ש (נטע תהרוג אותי, לא אומרים למרות ש) זה קשה יותר, גם בגלל ההשקעת זמן הרבה יחסית (לפחות בהתחלה) וגם בגלל הצורך בשינוי הרבה יותר מסיבי בהרגלי התזונה והצריכה טלי

lilithmm

New member
מסכימה עם TSF

כל התחליפי בשה המחו***** ממש מיותרים. אין כבר מה לאכול שצריך שניצל טבעול דוחה? המבורגר מן ה"טבע" העקום של זוגלובק (עלק) טבע?? האוכל הכי בריא הוא בפרוש האוכל הטבעי, הלא מעובד. אורז, אורז מלא, קטניות כגון עדשים,סויה שעועית וכד´ וירקות זולים כגון תפוחי אדמה בעלי ערך תזונתי גבוה, ירקות ופירות העונה. לכל אלה מחירים נמוכים מאוד. מחירו של עוף שלם נע בסביבות 9 ש"ח לק"ג. ההבדל במחיר הוא לא הבדל גדול, המחיר של פתיתי סויה נמוך בהרבה. לעבור לצמחונות מחיסכון ואידיאולוגיה יכול מאוד להתאים לצעירים, אבל לא לציבור העני בארץ. מי שמכיר את הרקע של רוב האנשים האלה יודע שממש לא מעניין אותם אם בכלל לא יהיו בע"ח בעולם. לפעמים מדובר באנשים שמעדיפים לקנות סיגריות תוצרת ארה"ב מאשר לקנות אוכל. לפי דעתי האישית, אם אנשים אוכלי בשר יאכלו פחות בעקבות פרסום תפריט טבעוני זה גם משהו ולכן שווה לנסות להכניס תפריטים טבעוניים למתנסים ולא דרך אנונימוס, וגם אם התוצאה תהייה "רק" קנייה מופחתת של בשר לכל ארוחה כבר מדובר בהישג כלשהו.

אכלתי היום שניצל טבעול

היה טעים מאוד. יש הבדל בין לגרום לאנשים לאכול פחות (או בכלל לא) בשר, לבין לנצל מצב מסוים של אנשים כדי לעשות זאת. הרי זה בדיוק מה שש"ס עושים. מנצלים עוני ומצוקה של אנשים לצרכיהם האידיאולוגיים והדתיים.

lilithmm

New member
לנצל מצב?

איפה יש פה בדיוק ניצול מצב? בסה"כ מה שהוצע זה לתת טיפים לתזונה בריאה שלא מין החי. תזונה בריאה מאוד וחסכנית. ש"ס קונים את האנשים האלה עם הטבות. בכלל לא בר השוואה.

תלוי איך את עושה את זה

אם זה באמת טיפים לתזונה בריאה שלא מן החי, על מנת לעזור לבריאותם ולחסוך להם כסף, ולשפר את מצבם בכך, אז זה מבורך. ברגע שאת מערבת את "אנונימוס" או ארגונים אחרים את כבר הופכת את זה להטפה צמחונית. את גם עלולה לנצל את הבורות של חלק גדול מהשכבות החלשות, שלא יכולות לבוא בטיעוני נגד או להחליט שזה לא מתאים להן.

מתנגד

ניצול המצב הקשה של אוכלוסייה מסוימת לצרכים אידיאולוגיים הוא דבר שאני מתנגד לו עקרונית, גם אם אני מסכים עם האידיאולוגיה ב100%.

MooN aka asdfgh

New member
גם אני מתנגד!

זה ללא ספק ניצול של המצב הגרוע שלהם! זה בדיוק כמו ללכת ולעשות אותו דבר במדינות העולם השלישי!!! אפילו שאני מסכים עם האידיאולוגיה, הדרך שבה אתם רוצים להפיץ אותה היא פסולה!

tsf

New member
לא הבנתם

גם ככה הם בקושי אוכלים בשר, למה לא להסביר להם מה הם מרוויחים ולא מפסידים מזה? למה לא ללמד אותם לאכול נכון עם התקציב שלהם דברים לא בשריים וזולים? כן, זולים. אני לא מתכוונת לשלוח אותם לקנות פסטרמה מטופו שעולה 20 שקל לחבילה קטנה של 150 גרם וגם לא טבעול, אני מתכוונת איך לשלב דגנים עם קטניות שעולים גרושים בשוק, כנ"ל לגבי פולי סויה רגילים שהיום ראיתי (וקניתי) באיזה מכולת קטנה של ערבים ב4 שקל לק"ג, לתת להם מתכונים איך לבשל את זה ככה שיצאו דברים טעימים ואולי אפילו איך להכין חלב סויה ולחסוך הרבה כסף מהתקציב שלהם גם על זה. אפילו השקיות הענקיות של "בשר" מהצומח שהם חלבון מרוכז ומזכירים בשר אפשר לקנות מאוד בזול וזה משהו שהם גם בטח לא מכירים. הרי אפילו באתר של אנונימוס הם כתבו דפים שלמים על כמה חסכוני ובריא להיות צמחוני, עזבו את האידיאולוגיה. זה ניצול של האידיאולוגיה כדי לעזור להם ולא ניצול שלהם כדי לעזור לאידיאולוגיה.

אני לא חושב שכדאי לעשות זאת

דרך ארגון כלשהו, ודאי שלא אנונימוס, כי אז הדבר מתפרש, גם בעיני, כ"מיסיון צמחוני". אם יהיו קבוצות של צמחונים\טבעונים שיתארגנו ויעזרו לנזקקים, זה מבורך. אבל בלי הטפה צמחונית-אידיאלוגית, אלא רק למה זה בריא וחסכוני. חשוב מאוד לא לנצל את מצבם כדי להפכם לצמחונים\טבעונים.

נטלי666

New member
באותו נושא

חברה שלי שמעה על אירגון דומה שעוזר לנזקקים בכך שהוא נותן להם אוכל טיבעוני, אמנם הסיטואציה שונה אבל לי הייתה התנגדות להתנדב לאירגון כי אני חושבת שזו גם סוג של הטפה, בנוסף, בואו נודה בזה אוכל טיבעוני זו לא צורת אכילה מאוזנת ואני חושבת שצריך לתת לנזקקים אוכל שיספק להם את כל אבות המזון. מה אתם אומרים? נטלי

CowLover

New member
לא מאוזן?!

על סמך מה את אומרת את זה? אני טבעונית שלא לוקחת אף תוסף (כן אפילו לא B12 של סולגאר) ואין לי חוסר בכלום. זה שאולי צריך יותר פיקוח על מה שאתה אוכל זה נכון, אבל להגיד שתזונה טבעונית היא לא בריאה או לא מאוזנת זה שגוי מהבסיס....

נטלי666

New member
לא מאוזן

גם אני טיבעונית ואני במקומך לא הייתי מתגאה בעובדה שאת לא לוקחת תוספי תזונה, יכול להיות שעכשיו לא חסר לך כלום אבל יכול להיות שזה יפגע בך בעתיד. אני מצטערת אם ההודעה יצאה תוקפנית,
נטלי

tali_le

New member
זה לא בהכרח נכון

בתזונה צמחית נכונה יש את הפוטנציאל להיות מזינה ב- 100%, בריאה הרבה יותר מתזונה מהחי והרבה הרבה יותר זולה השאלה היא פשוט איך עושים את זה טלי

tsf

New member
תשובה לכולם

אני בשום אופן לא חושבת שצריך לנצל את המצב שלהם כדי להפוך אותם לצמחונים או למכור להם טבעול כמו שחלק מכם משום מה הבינו מזה. אני חושבת שצריך לעזור להם בעזרת תזונה מהצומח, שבעזרתה אין שום בעיה להיות מאוזנים תזונתית במיוחד אם מסבירים להם איך ולהסביר גם את הייתרונות של זה. לפי מה שחלק מכם כותבים אתם מעדיפים שהם ימשיכו לאכול לחם אחיד עם מרגרינה בזמן שבאותו תקציב וקצת הסברים הם היו יכולים לאכול משהו שגם יש לו ערך תזונתי, רק כדי שזה לא יראה כאילו אנחנו כופים עליהם משהו. אני גם לא רוצה לעשות להם שום הטפה על עגלי חלב למשל או כלובי סוללה לתרנגולות, עזבו את זה, זה באמת הדבר האחרון שהם צריכים. פשוט להסביר להם איך לאכול מאוזן וזול מהצומח, אם אנונימוס יכולים לעזור בזה בלי יותר מידי תעמולה או עם חלק מכם יכולים. אל תשכחו, לאנשים שאין כסף לקנות שניצל בטח שאין כסף להיכנס לאתרים באינטרנט שיסבירו להם על כל זה, לכן חייבים להביא את זה אליהם למתנ"ס או משהו דומה. יש רעיונות לביצוע?

tali_le

New member
דרך פעולה

שאולי תעבוד היא לשבת קבוצה של אנשים לבנות מערך כלשהו להעביר את הנושא ולכתוב חומר כתוב לחלק לאנשים ואז ללכת עם המערך הזה אל המתנסים בשכונות אני אשמח לעזור בכל דבר וממש רוצה לקחת בזה חלק טלי

rastotman

New member
וזה לא חייב להיות צימחוני

.. ביסודי העבירו לנו שיעורי חל"ב (חינוך לבריאות) ודיברו איתנו שמה על לא לשתות חומרי ניקוי ואיך לעשות חוסם עורקים ומה זאת אכילה נכונה. אפשר להעביר מערך כזה במתנ"סים על צרכנות נכונה, איך לצאת מחובות, להיפטר מהאוברדראפט- איך לנצל יותר טוב את מה שיש לך. חלק מזה יכול להיות קשור באוכל ומזון, כשתוך כדי זה אפשר גם ללמד שבשר וחלב זה יקר ולא בריא כמו שאומרים שזה. אנשים לא צריכים לצאת טבעוניים ממסגרת כזאת, המטרה צריכה להיות רק לעזור להם לעזור לעצמם. למרות שבמצב אידיאלי איזשהי תנועה הייתה לוקחת על עצמה להעביר קורסים כאלה למבוגרים ולא עוזבת אותם אחרי שניגמר הקורס אלא ממשיכה לדבר איתם על מודעות למצב שלהם ועזרה לקהילה ומנהיגות. בסגנון נוער לנוער שכזה.
.

CowLover

New member
מה את טוענת?

שעדיף להיות מאוזנים עם תוספים מאשר מאוזנים בלי תוספים? (ושוב - הכל ברוח טובה.....
)

לפי דעתי

פתיחת החלון לאורח החיים הצמחוני צריך להיעשות במסגרת של סדנאות לאירגון כספי נכון,ולא רק בנושא המזון. דבר כזה עוזר לשכבות החלשות גם מבחינה כלכלית עד כמה שאפשר,וכן מאפשר להם לראות שאורח החיים הצמחוני הוא לא אליטיסטי כפי שחשבו,אלא משתלם יותר גם מבחינה בריאותית וכן כלכלית. אני מסכימה עם מה שנאמר כאן על ניצול מצבם וההשוואה לש"ס. לכן יש למצוא את האיזון העדין שבין ניצול מעמדם לבין לעזור להם. אני חושבת שהרצאות כאלה להורים של משפחות עם חוסר יכולות כלכליות אינן ניצול אלא תרומה. ולא רק להן. טלטול

למעלה