איך לענות על שאלת ה-"למה"

proshuto

New member
איך לענות על שאלת ה-"למה"

שלום לכולם, איני רוצה לדון ברמת המניפולטיביות של השאלות "למה אתם מפנים אותנו" לסוגיהן ואף לא בכנות שלהן. אני בטוח שזה קושי וכאב עצום להתפנות מהבית. אני רוצה להתייחס רק בשני ההיבטים הבאים: התיאולוגי והפילוסופי: בהיבט התיאולוגי, האם אי אפשר להגיד שכל המהלך של הפינוי הוא רצון האל? בתור אנשים מאמינים איך יכולים המתיישבים לפקפק בכך? כי אם האל היה רוצה אחרת האם לא היה פועל בכיוון? כשרצה להוציא את בני ישראל ממצרים גבר על פרעה ללא בעיות. מה, יש לו בעיה מול אריק שרון? בהיבט הפילוסופי, אני בתור חייל הייתי עונה כך: אני בטוח שאיני רואה את כל התמונה כמו שרואה אותה שרון. אבל אני סומך עליו שקיבל החלטה נכונה על סמך כל הנתונים שבידו. גם מתנחלים המקבלים על עצמם את פסיקות הרבנים לא מבינים אותן לעומק כמו הפוסקים. הם פשוט סומכים על הרבנים ועל טהר כוונותיהם. מדוע שהתייחסותי לראש הממשלה שלי תהיה שונה? אשמח לשמוע תגובות.

238

New member
בהיבט התיאולוגי

בס"ד מגלגלים זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב.ברור שאלוהים בסיכומו של דבר כנראה רצה בזה.הוא רצה גם בשואה.מצד שני גם בזמן המן ואחשוורוש,היה נראה שאלוהים רוצה להרוג להשמיד ולאבד את כל היהודים,ואחרי שהם התפללו וצמו,הכל התהפך לטובה.אנחנו לא מחשבים את חשבנותיו של הקב"ה אלא עושים את רצונו.ורצונו כתוב בפירוש-"כי את כל הארץ אשר אתה רואה לך אתננה ולזרעך עד עולם" ומאוחר יותר כשאלוהים מגדיר את גבולות ''הארץ אשר אתה רואה'' גוש קטיף נכלל בהן. ובהיבט הפילוסופי-אני יודעת על מה מבססים הרבנים את הפסיקה שלהם.על התורה.אני לא יודעת על מה מבסס שרון את ההחלטה הרעה שלו.לכן על הרבנים אני אסמוך ועל שרון לא.

proshuto

New member
היבטים

שלום 238, לגבי ההיבט התיאולוגי - אני מקבל. תודה על ההבהרה. רק רוצה לשאול: מדוע אין הוא נותן את הארץ בעת הזאת כפי שהבטיח? מדוע אתם צריכים לממש את הבטחותיו? לגבי הפילוסופי, למרות שהרבנים מבססים את פסיקותיהם על התורה אינך יכולה לדעת את כל השיקולים שהובילו לפסיקה בגלל שלרבנים יש יותר ידע והכשרה בהגדרה (אחרת את יכולת להיות פוסקת). הידיעה שלך היא אבסטרקטית ביותר. גם שלי. אני מאמין (ובתור אמונה קשה להפריך זאת) ששרון עושה את המהלך בהתבסס על רצונו בטובת עם ישראל ומדינת ישראל. זיכרי, שאיני אדם דתי. ואז איך אני יכול לסווג את הפינוי כהחלטה רעה כלשונך רק בגלל שהיא מנוגדת לצו אלוהי? בתודה מראש. מ.

eretzisroel

New member
שרון רוצה את טובת ישראל? זה היה

השלטון הכי מושחת בתולדות המדינה. אנו צריכים לממש את הבטחות של אלהים בגלל שזה מצוה מהתורה. יהושוע ודוד המלך כבשו את ארץ ישראל בגלל שזה מצוה. There is no free lunch

תגובה

1. הארץ הובטחה לאברהם אבינו ולזרעו, וניתנה (כיבוש הארץ בזמנו של יהושוע.. תנ"ך). לאחר מכן, הייתה גלות - עם ישראל גלה מארצו. ההבטחה הנוכחית היא על גאולה - ואני מצפה לה, עכשיו יותר מתמיד.. 2. שרון עושה את המהלך בהתבסס על רצונו בטובת עם ישראל ומדינת ישראל. אז למה אין גורמי הביטחון מסכימים עימו שזה לטובת עם ישראל?? קראת את הספר - "בומרנג"? זה יכול לעניין אותך קצת בקשר לטובתו של מי התכנית הזו. אהה, ועוד משהו - ישנה טענה מבוססת (מאוד) ששרון הינו אדם מושחת. על בסיס זה, עכשיו הוא נזכר לפעול לטובת עם ישראל?? התכנית הינה שלילית - כי לגרש יהודי מביתו, ומאדמתו זהו מעשה שלילי. האם תוצאותיה יהיו חיוביות?? הלוואי. ימים יגידו.. יום נעים!

proshuto

New member
תודה ותגובה לכולם

ל-eretzisroel: אני חונכתי שמי שמבטיח צריך לקיים. אבל זה כנראה לא תופס ביחסים בין עם לאלוהיו (לא אומר זאת בציניות - פשוט איני בקיא). ואפילו כך, יהושוע ודוד כבשו את הארץ - כנראה זה היה רצון האל. אבל כיצד אתה מיישב את הסתירה שלמרות שזאת מצווה לא לוותר על הארץ ושזה רצון האל, ההתנתקות זה כבר עובדה מוגמרת? איך אפשר להסביר זאת זולת על ידי שזה מה שהקב"ה רוצה כעת? ללי318: כפי שאתה רואה זה מעניין אותי. אז בוא תסביר לי מה אני לא מבין בזה שזאת מצווה. לקרוקודילה: תודה על המלצתך על הספר. אני אנסה להשיגו. מי כתב? לגבי דעתם של גורמי בטחון: גם הם לא רואים את כל התמונה - רק את הבטחונית. צריך להחליט רק מי שיש בידו את כל התמונה (הכלכלית, הבטחונית, יחסי חוץ, אסטרטגיה של מדינה לטווח רחוק, חינוך ורבים אחרים) לגבי היותו אדם מושחת - ייתכן. אבל לדעתי אדם נהיה מושחת \ ערכיו מושחתים בשלב מאד מוקדם של עיצוב אישיותו. אם כך הוא היה צריך להיות מושחת כבר הרבה מאד שנים. מדוע זה לא הפריע לכם כשפעל ליישוב הארץ? הצביעות חוגגת... איני תוקף רק מנסה לברר את האמת ולהצביע על עובדות.. תודה על ההקשבה.

בבקשה.. ../images/Emo13.gif

בומרנג - רביב דרוקר / עופר שלח. האמת היא - שאני לא ממש קראתי אותו.. רק דפדפתי
. דעתם של גורמי ביטחון - האם המטרה הראשית של התכנית היא על מנת לתרום לביטחון עם ישראל?? אז, דעתם קצת משנה.. ואם לא, דעתם בכל אופן משנה - כי מבחינה בטחונית - התכנית מסוכנת עבורינו, והזכות הבסיסית והראשונית ביותר היא הזכות לחיים וביטחון. רגע - אז אם הימין בחר באדם מושחת, ואם עד עכשיו "לא הפריעו" השחיטויות - זה עושה את השחיטות הנוכחית - למוצדקת?? two wrongs don't make a right.. ודרך אגב - אני, אישית, לא בחרתי בו.. גם כי לא הייתי לי עדיין האפשרות לבחור, אך גם מסיבות אחרות לא הייתי בוחרת בו. ולא התייחסת לעיקר הטענה שלי, אלא להיותו מושחת. יום נעים!

238

New member
מהיבט תאולוגי:

בס"ד יש משפט שאומר-לו ידעתיו ,הייתיו.לו הייתי יודעת למה אלוהים עושה את כל מה שהוא עושה הייתי יכולה להחליף אותו,או לפחות לדעת לתמרן אותו.זה לא עובד כך.אלוהים נתן לנו את המצוות,ואנחנו צריכים לקיים אותן.נקיים אותן כמו שצריך-יהיה פה טוב-איש תחת גפנו ותחת תאנתו,לא נקיים אותן כמו שצריך,לא יהיה פה טוב.זה כתוב בפירוש. ולהיבט הפילוסופי-אין מראה מקום אחד שרב יכול לפסוק לפיו,שאתה לא מסוגל להבין.ההבדל היחיד בשלו אתה מקשיב לרב-ברגע שאתה מביא לרב בעיה סבוכה,הוא יודע איפה בפוסקים ובהלכה לחפש,מה שלך חסר כי לא למדת את זה. הייתי (אולי)מאמינה ששרון עושה זאת לטובת עם ישראל אם הוא היה טורח לתת הסבר שיגיד אני עושה את זה כי א.ב.ג., אם הוא היה הולך למשאל עם,אם הוא ההיה טורח להעביר את זה בצורה דמוקרטית,אם הוא ל א היה גונב קולות בוחרים.בדרך בה שרון העביר את ההחלטה האומללה הזו-לא רק שאי אפשר לסמוך עליו,אסור לסמוך עליו. ההתנתקות רעה גם בגלל שהיא נוגדת צו אלוהי,אבל ממש לא רק בגלל זה.

proshuto

New member
היבטים

נראה לי שאת ההיבט התיאולוגי מיצינו: זה דרכו של האל וזה רצונו ואין שום אפשרות להבין. מקבל. לגבי הפילוסופי - כמדומני שרון הסביר בכמה וכמה הזדמנויות את הסיבות: קושי כלכלי, בטחוני ויחסי חוץ. (אני בטוח שיש עוד סיבות חשאיות הקשורות לבטחון המדינה). התשובה הזאת לא אמורה להיות מקובלת עלייך, אבל אל תגידי שהיא לא ניתנה. לגבי הליך קבלת ההחלטות - אני מסכים שהיתה הפרה של הדמוקרטיה בכך שלא קיבל את החלטת מרכז הליכוד. אבל שאלתי היתה פילוסופית ולא משפטית. האם כוונותיו היו טהורות ולא כיצד מימש אותן. בכלל יש לי בעיה עם שיטת משאל עם להעברת החלטות גורליות. כדי שהחלטה תהיה איכותית על כל העם לדעת את כל העובדות ולנתח אותן באופן אינטליגנטי תוך התחשבות בתחומים הרבים מהם ההחלטה מושפעת. אין שום סיכוי שעם יכול לעשות זאת. דווקא כאן שיטת "סמוך על הרבי כי הוא חכם והוא רוצה בטובתי" יותר מוצלחת.

238

New member
מתי בדיוק?

בס"ד מתי בא שרון לעם והסביר?זה שלאנשי השמאל יש סטוק מלא של סיבות לכל פינוי,לא אומר ששרון בא והסביר. אם רוב העם מסוגל לבחור את השלטון ,הוא גם מסוגל להכריע בעניין שכזה.שרון גנב קולות של בוחרים,פיטר 2 שרים לפני שהצביעו רק בשביל רוב בממשלה,צפצף על מרכז הליכוד,ובאופן כללי עשה כל מה שיכל כדי לצפצף על הדמוקרטיה,לא נראה לי שאני יכולה להמשיך ולחשוב ש:'שיטת "סמוך על הרבי כי הוא חכם והוא רוצה בטובתי' תופסת גם כאן. וכבר הסברתי שהסיבה שאתה סומך על הרב היא לא משום ש:"הוא רוצה בטובתי" אלא פשוט משום שהוא מסתמך על סמכות עליונה ממנו,ובשל הכרותו הטובה יותר את הפוסקים ,קל לו יותר לדעת איפה נמצא הפסק הרלוונטי.זה פשוט ענין של שליפה מהזכרון שקלה לו יותר מאשר לי.אני לא אצליח לזכור איפה בדיוק דיבר על זה מרן הבית יוסף או הר"ן.

Che guevera

New member
להבדיל אלף הבדלות

כך חשב גם החייל בוורמכט כשקיבל פקודה.ואמר אני בסך הכל חייל/קצין פשוט ואני לא רואה,את מה שרואה מנהיגי הנערץ. למשל הרבה אנשים הלכו אחרי באבא רבין בעיניים עצומות-הוא הוביל אותם כמעט אל מותם,ולכן אין ולעולם אין ללכת בעיניים עצומות אחרי שום מנהיג,לשם כך יש להפעיל את קופסת המוח שלנו ולחשוב,יש כאלה שחשיבה אצלם זה דבר כואב,אבל לבסוף זה עובר,לא לציית לכל פקודה,ויש לתייג פקודות מסויימות כבלתי חוקיות בעליל. אני יכול רק להעיד על עצמי-אני הייתי מסרב לפנות ולעשות טראנספר לערבים ואם הייתי כיום חייל,ואו הייתי מגוייס כאיש מילואים למשימה זו של טראנספר ליהודים(אני רואה בה פקודה בלתי חוקית בעליל שאלף דגלים שחורים מתנוססים מעליה.) גם הייתי מסרב ונושא את מחיר הסרוב הן במאסר והן בגינוי ע"י כתבלבי החצר של הרודן שרון.

proshuto

New member
פקודות בלתי חוקיות

את טענת החייל בוורמכט אפשר להפעיל על כל פקודה ובלבד שהיא לא מוצאת חן בעינייך. לדוגמה, חייל השוכב במארב בלבנון ומקבל פקודת ירי על חוליית המחבלים המתקרבת יכול לומר: "אני לא חייל פשוט. אני לא אלך בצורה עיוורת אחרי מפקדי ואטול חיים של אדם שלא הורשע בדין". תסכים איתי שטענת החייל הנאצי היא מגוכחת כאן. אבל למה? רק כי היא הפקודה נראית לך סבירה. מי אמר שכל האנשים הלכו אחרי רבין בעיניים עצומות? זה שהדרך נכשלה לא מעידה על עיוורון אלא על טעות. האם פינוי סיני היה הליכה בעיניים עצומות אחרי בגין? זה אפילו לא נראה מכאן כטעות - השלום עם מצריים מחזיק מעל 25 שנה. לגבי פקודות בלתי חוקיות בעליל, איך מזהים אותן? מה הקרטריונים? לא ידוע לי שום קרטריון אובייקטיבי - רק הרגשה סובייקטיבית שמשתנה מאדם לאדם. למה פינוי הוא בלתי חוקי בעליל?

Che guevera

New member
ווארמכט

חייל בוורמכט לא בהכרח נאצי מוצהר,והיו חיילי ווארמכט שלא הזדהו עם מטרות הנאצים -וערקו לעומת זאת אני לא בטוח באשר לגזענות של הסמול הישראלי

hornyman73

New member
אתה מבזה את שמו של צה גוורה

אני מבקש ממך להפסיק להשתמש בשמו של אדם דגול, צה גוורה, שכל חייו ניסה לעזור למיעוטים האינדיאניים בדרום אמריקה ונרצח על ידי ארה"ב. Viva el Che, hasta la victoria siempre Viva la revolucion, abajo los facistas!

למעלה