איך לפרסם את הבלוג

picasa1

New member
איך לפרסם את הבלוג

חדשה בתחום אני רואה שיש בלוגים אם אלפי קוראים איך מפרסמים?

אני לא עונה לך כמומחה,

כי הבלוג שלי כושל על אף שהוא לא ברמה נמוכה (והוא ימשיך לפעול בלי קשר לזה). פרסום הבלוג זה הדבר הפחות חשוב. שני הדברים החשובים ביותר הם: 1) ליצור תכנים באיכות טובה. 2) להתמיד בזה. בנוסף, ממליץ לך לבקר בבלוגים אחרים ולהגיב במידה שיש לך מה להגיד. וכמובן תמיד להגיב למגיבים אצלך. קישורים לגבי פרסום הבלוג: איך לפרסם את הבלוג 10 דרכים למשוך קוראים לבלוג שלך. רשומה שנכתבה לאחרונה בבלוג של מאמא חולמת בספרדית.

seymore butts

New member
לפי מה קבעת שהבלוג שלך כושל ?

רייטינג זה לא הכל. בניגוד לי אתה קיבלת כמה בחירות עורך אם זכרוני אינו מטעה אותי. מסכים לעצותיך ואתן לה עוד כמה אם הן לא מופיעות בלינקים ששמת.

suki da yo

New member
לכמה כניסות ביום אתה תקרא

"בלוג שמבקרים בו"? כי מהעובדה שיש לך מגיבים, ומהקידומים שקיבלת, אין ספק שיש מי שנכנסים אליך לבלוג, ואתה עדיין תופס אותו כבלוג כושל...

נכון לעכשיו לפי הסטטיסטיקה

ביקרו היום בבלוג שלי בתפוז 26 פעמים. וגם אלה אנשים תועים ממנועי חיפוש שבכלל לא קראו אלא ישר סגרו את החלון, כלומר - אף אחד לא נכנס. ביום שאני מפרסם רשומה מבקרים עוד 20. הבלוג שלי לא מעניין אף אחד חוץ מקומץ זעיר של אנשים, שנרשמו לעדכונים ולא תמיד נכנסים לקרוא את הרשומה. על כל 10 רשומות שלי נרשם מישהו לעדכונים, ומבטל את זה אחרי זמן קצר. יחס התגובות צפיות שלי קרוב ל-1, כלומר - כמעט כל מי שנכנס - מגיב. מזה את יכולה לחשב את מספר הצפיות הממוצע לרשומה שלי, שעומד על 20. מתוך ה-20 חלק חוזרים לרשומה כדי לקרוא את התגובה שרשמתי לתגובה שלהם, כלומר - בממוצע 10 קוראים לרשומה. יחסית להשקעה וההתמדה שלי - רשומות בנושאים מועילים ולא משעממים, שכוללות תמונות וסרטונים שאני הכנתי להדגמה, ולמשך התקופה שבה אני פעיל - בהחלט מדובר בבלוג כושל. ובקשר לקידומים - מעולם לא קרה שמישהו נרשם לעדכונים כתוצאה מרשומה שקודמה. הקידומים לא מקדמים אותי אלא רק את מה שכתבתי ברשומה הספציפית שקודמה. ואני לא פוסל את האפשרות שבעלי בלוגים שיש להם השפעה פה - פועלים להשמצת הפעילות שלי כדי לפגוע בה. אני יכול להבטיח שגם אם יהיה צופה אחד בממוצע לרשומות שלי - אני לא אפסיק את הפעילות.

wranger

New member
אתה חושב שנכנסים תועים ממנועי חיפוש סוגרים את

החלון מיד ולא קוראים? אני הייתי רוצה לחשוב שהם אולי הגיעו בטעות אבל לפחות טרחו לקרוא...

אני לא בטוח בזה

חבל שהסטטיסטיקות במערכת הבלוגים כאן בתפוז לא מציגה את משך הזמן שכל גולש בילה בכל רשומה. ראיתי את האפשרות הזאת באתרים שמספקים שירותי סטטיסטיקה.

דנטל

New member
גם אני מאמינה שהם קוראים, לפחות את ההתחלה

אולי סוגרים מיד את הבלוגים עם המוסיקה, אבל את השקטים הם לפחות קוראים פסקה ראשונה שעשויה לגרום להם להמשיך לקרוא או להחליט שזה לא מענין, מה שהופך את הפסקה הראשונה למאוד חשובה, כנראה. רוב הכניסות אלי הן מגוגל וברובן החיפוש הוא "דנטל". מכיוון שבעברית כותבים את זה אותו דבר כמו המלה שמתייחסת אל בריאות השן dental אסיק שלא מעט מהחיפושים של המלה הזו לא נבעו מהכרות עם השם שלי ו"פועלי". אז בטח יש כאלה שמגיעים אלי וצועקים "גוועלד! חשבתי שהיא מדברת על מציצה של סוכריה שכן נגמרת" (הקשר אל בריאות השן ברור) וישר סוגרים את הבלוג, אבל יש אחרים פחות מזועזעים שסוגרים פחות מהר.

ותשובה לשאלה שלך

מבחינתי מספר הביקורים הכללי לא חשוב. מה שחשוב הוא מספר האנשים שחוזרים לבקר. לדעתי הבלוג שלי שווה 200 מתעדכנים, אבל בקצב הנוכחי אני אגיע לזה עוד 10 שנים. או שאני פשוט אפרסם מתכונים, ואגיע לזה תוך חודש.

suki da yo

New member
200 מנויים?

זה המון. המון המון המון. אני לא מחשיבה את הבלוג שלי לנטוש בכלל, להפך, אין לי על מה להתלונן, אבל אני אפילו לא בחצי ממספר המטרה שלך.

אכן מספר מכובד

וזה מספר המתעדכנים שתיאורטית אני חושב שהבלוג שלי שווה. לא בטוח שאי פעם זה יקרה. קיימים בבלוגיה כאן בתפוז בלוגים עם 700 מתעדכנים ויותר, בעיקר בתחום האוכל. בבלוג כללי כמו שלי קשה מאוד לצבור מתעדכנים.

חדשוטק

New member
הנמך ציפיות

רק לידע הכללי - אצלי, בבלוג שקיים מ-2005 (ובמהלך 2007 זכה לכ-20 קידומים) מתעדכנים כ-25 אנשים במסרים ומייל (אם נניח שאלו לא אותם אנשים שנרשמים בשתי הדרכים) ו-4 ב-RSS; בבלוג הטכנולוגיה המצב קצת יותר טוב, עם כ-46 מתעדכנים (שוב: בהנחה שלא מדובר בנרשמים כפולים) ו-21 ב-RSS. מכל זה הסרתי כמובן את עצמי, שרשום לסוגי עדכונים מסויימים רק כדי לדעת שהכל עובד (ובהחלט עובד). בנוסף אני רוצה לציין שמלבד העובדה שלא הרבה אנשים נרשמים לעדכונים, הרבה אנשים נרשמים לעדכונים שאין אחריהם מעקב - אני, למשל, רשום לעדכונים בבלוגים אך ורק באמצעות "תפוז אישי" (אם כי ביום שישי האחרון התחלתי לשקול להוסיף את גוגל רידר לעסק).

להנמיך ציפיות?

אני לא מתכוון להנמיך ציפיות אלא להעלות את הציפיות. זה לא יגרום לי להתייאש אלא בדיוק להיפך. הפעילות שלי תמשיך ואני מתכוון לשפר. לגבי מספר המתעדכנים שלך - בלוג הטכנולוגיה שווה יותר מתעדכנים ממה שיש היום. לגבי RSS - בשבילי זה חובה.

חדשוטק

New member
א. תודה

ואתה יודע שכל רשומה טכנולוגית אצלך מוזמנת להופעה שניה אצלי... ב. אני גיליתי שיטה טובה - כל פעם שאני מגיע לשיא חדש, אני פשוט הופך אותו למינימום החדש מבחינת ציפיות. ככה יש לי יותר קנה מידה, יותר אינדיקציה למה שצריך לעשות ופחות אכזבות. ג. חס וחלילה לא התכוונתי שאתה צריך להתייאש. אבל גם לא להגיד שמתחת ל-200 מתעדכנים זה כישלון - צריך לזכור שלא מעט אנשים מתעדכנים ידנית - כלומר, פשוט נכנסים בלוג בלוג ובודקים מה חדש (למשל - ואני יודע שאני חושף כאן סודות מדינה - אריאלה מתעדכנת בחלק מהבלוגים פשוט ע"י כניסה לכל בלוג לפי סדר ובדיקת רשומות חדשות).

נכון, כי אני לאחרונה הולכת לאיבוד

בים של עדכונים. מאז הלידה אן לי זמן פנוי כמו שהיה לי קודם , אבל יש בלוגים שלא משנה מה יקרה - אני אקרא גם אקרא אותם. לצערי אני לא מגיבה כמעט בכלל לאחרונה- אבל אני קוראת כמעט הכל. נוצר מצב שבכל יום מחכים לי במייל מאות עדכונים ומרוב עצים אני לא רואה את הים.... לכן יש ל רשימה משלי שכוללת את הבלוגים האהובים עליי ואני פשוט נכנסת לפי הסדר, קוראת, מנסה להגיב (מודה שזה לא הולך כמעט בכלל) וממשיכה הלאה. ככה אני לא מפספסת כלום. יש בלוגים שבפרוש אני נכנסת לרשומה האחרונה ופשוט חורשת אחורה את כל מה שעבר ופוספס על ידי. יש פה בלוגרים מעולים ואין מצב שארשה לעצמי לפספס ומצאתי שהשיטה הזאת של כניסה מסודרת ע"פ רשימה עדיפה , נוחה ומונעת פספוסים. ואתה יא חתיכת קוטר- תיזהר להוציא סודות נוספים, ברור ?! אחרת לא תקבל ניוקי ...

ועוד איך ...

עם איזה רוטב בא לך בבקשה? יש עגבניות, יש רוזה, ש פטריות ויש חמאה ומרווה. ושאלה אחרונה : עם או בלי פרמז'ן (תיזהר לומר בלי...).

למעלה