איך לפרסם את הבלוג

אצלי זה לא בדיוק כך,

מעבר לתגובות שאני מקבלת בבלוג אני מקבלת לא מעט תגובות אישיות במסרים או במייל מכאלו שלא רשומים בתפוז ולא ממש יודעים איך מגיבים, מה גם שעם כל בעיית ה"לא נפתח חלון" זה מעביר את החשק לנסות שוב ואולי לרענן (F5, זכרתי...) וכו'... אז אצלי הרוב הם לא בלוגרים ואל תשאל אותי מאיפה הם באים כי אין לי מושג. כשאני חושבת על זה עכשיו בלוגרים יודעים הרי את החוקים החשובים , היינו- הגב לי ואגיב לך ויותר חשוב- להגיב חזרה לתגובות. בשני פרמטרים אלו אני כישלון בולט, אז ברור שרוב התגובות שלי הם מ"אורחי חוץ" למיניהם. בקצור - כל בלוג וההתפלגות התגובתית שלו, זה ממש לא אותו הדבר אצל כולם.

תודה,

20% קוראים בלוגים, ו-31% משתתפים בפורומים? כל כך מעט. 85% עסוקים בלקרוא דוא"ל? כנראה לא השתנה הרבה משנות ה-90.

../images/Emo13.gif אין עליך סימור !

אז ככה, אני מסכימה עם כל מה שכתבת סימור ובעיקר בקשר לגיוון הנושאי , אבל בנוגע לקביעה שמתכונים זה שוס יש לי הסתייגות קלה .... מתכונים זה דבר שהולך ללא ספק , אבל קח בחשבון שכל מחפשי המתכונים הם בעצם קהילה קצת סגורה, היינו- אם תיקח פוסטים של מתכונים תגלה שכולם מגיבים לכולם בתוך הקבוצה. והאמת ? זה נהוג בכל העולם. כל הפודי'ס למיניהם טורחים להגיב בכדי שיגיבו להם בחזרה (וזה בסדר גמור בעיניי) אז קח בחשבון שמתכונים אולי "סוחטים" יותר תגובות, אבל זה רק לכאורה. ואפשר לראות את זה יפה בבלוגים של האוכל - יש מאות בלוגים של אוכל, אבל לא כולם מצליחים להצליח ... יש כאלו שכן ויש כאלו שמדשדשים (ולא בגלל שחלילה המתכונים שלהם פחות טובים משל האחרים), זה מתחיל במידת ההשתייכות שלהם לקבוצה ובמעגל ההיכרויות שלהם עם שאר חברי הקבוצה. אם מתכננים לדבר רק לקהילה הזאת אז סבבה, אבל אם רוצים לגעת בעוד אנשים גם במעבר אז חשוב ליצוק גם תכנים אחרים, כי אז לבטח עוד אנשים ימצאו עניין ולא רק הפודי'ס. אני רואה את זה אצלי, בפוסט מתכונים יש x תגובות מ- x אנשים קבועים (אלו שבתוך הקבוצה) , ובפוסטים "רגילים" יש יותר תגובות, כי לעוד אנשים יש מה לומר. עכשיו, אצלי בבלוג יש כל מיני סוגים של אנשים, רובם בכלל לא קשורים לתחום האוכל, אבל הם באים כדי לקרוא את ה"מעבר"... את מה שמעבר למתכון , המילים, הסיפורים האישיים, את ה"אני" שאני יוצקת לכל פוסט ופוסט. אז נכון שמתלהבים מכניסות של בלוגי אוכל, אבל לדעתי זה לא מה שזה נראה.... אישית ובלי לפגוע חלילה באף אחד אני מוחמאת "יותר" מהתגובות של אלו שלא נמנים על קהיליית האוכל, כי אז זה מראה לי שהם באו בשבילי, אבל זהו נושא לדיון אחר... אני חושבת שכדי להצליח אתה צריך להיות אתה. לכתוב על הדברים שאתה אוהב, כי התלהבות מדבקת. נעים לקרוא על משהו שנכתב באהבה. לפחות אני משתדלת לכתוב אך ורק על הדברים שעושים לי את זה, ואני מאמינה שמשם באה ההצלחה. אבל שוב, הצלחה לא נמדדת ברייטינג. יש לי כמה פוסטים שזכו לכלום תגובות (יחסית לפוסטים האחרים שלי) , אבל הם הטובים ביותר שלי, לכן אני לא מאמינה בכניסות כמדד להצלחה. מסכימה לצערי עם מה שכתבת בנוגע לעמוד הראשי... כתבת את זה הכי ענק שיכול להיות .

seymore butts

New member
יקירתי

דבריי על בלוגים של מתכונים לא נאמרו כדי לגנותם חלילה. גם אני מנוי לחלק מהם ואפילו ניסיתי כמה מתכונים משם. הבלוגים האלה הם באמת תחליף נהדר לספרי בישול, קל לתקשר עם כותבי המתכונים ולדעתי גם אחוז המתכונים שבאמת נוסו על ידי הבלוגר גבוה מאלו שמחבר הספר ניסה... לדעתי גדולת הבלוג שלך מעבר לכתיבה הנהדרת ולסגנון הלא דופק חשבון שלך בגיוון. זה לא רק בלוג של מתכונים. ואכן הוא מושל סוגי אנשים שונים. כמוני כמוך - גם אני מוחמא יותר מהתגובות של מי שאינו בקהילת צרכני הפורנו הכבדים. ותודה על הפירגון בקשר לדבריי על העמוד הראשי

perhay

New member
חסר לי בבלוגיה של תפוז ואולי יש ואני לא מצאתי

רשימה של בלוגים חדשים שנפתחו בשבוע החולף. ראיתי זאת למשל באתר של "רשימות". לדעתי, זו תהיה דרך חשובה לפרסם את עצם קיומו של בלוג. זה בנוסף לכל הרעיונות האחרים שכתבתם עליהם.

seymore butts

New member
חוקרים מצאו קשר ישיר בין קצב הבלוגים החדשים

לבין קצב ההדחות בתכניות הריאליטי בטלוויזיה....

Bezalel P

New member
אפשר לראות בלוגים חדשים בכל קטגוריה בנפרד

רשימה של בלוגים חדשים יכולה להיות מאוד משעממת. הרבה פעמים אנשים פותחים בלוג ובמשך שבועות עדיין לא מפרסמים כלום אלא רק חושבים עליו, משחקים עם העיצוב וכו'.

suki da yo

New member
אי אפשר לסדר

שהמערכת תגדיר בלוג חדש רק מרגעפרסום הפוסט הראשון? אני לא מסתכלת בכלל בקטגוריות, אבל הייתי שמחה אם היו מציגים שוב בלוגים חדשים.

wranger

New member
היה פעם משהו דומה, אבל לא מהפוסט הראשון

אלא היה צריך לפרסם כמה (שלושה? חמישה?) כדי להיכנס לרשימת הבלוגים החדשים. זה היה מסנן החוצה את אלה שהתלהבות הכתיבה נגוזה להם אחרי רשומה אחת. (לא?)

Bezalel P

New member
האמת? אני ממש לא זוכר. ממש לא...

זה ככה בבלוגים האקראיים, אגב, אנחנו מפעילים שם סינון מסוים כדי למנוע מבלוגים ריקים להופיע שם.

למעלה