דעתי הכנה
את מדברת כאן על לעשות קידום אתרים מהסוג שבאופן די מוצדק זכה לשמו השפל "ספאם". להחביא קישורים לאתר שלך בתוך תוכן של "מאמר" (so called) הוא דרך אפשרית מבחינת מנועי החיפוש ואת מתארת כאן שיטה שבאופן תיאורטי יכולה לעבוד. אני אישית לא מאמינה בה. הדרך הזאת, לדעתי, היא קיצור דרך שעלול ליצור לך יותר נזק מאשר להביא תועלת. והסיבה? נעוצה בסדר העדיפויות השגוי שיש לעיתים למפרסמים בין קידום האתר במנועי החיפוש לבין הכנסת תכנים מכובדים לרשת החברתית. כשאני קוראת "מאמר" ופתאום מזהה בו קישורים נחבאים זה מעורר אצלי ישירות תהיות לגבי האופי הפרסומי של המאמר שגורמות לי לרוב להפסיק לקרוא ובטח שלא להיכנס לאתר המקושר, כי אינני יכולה יותר לסמוך על כותב המאמר. מבחינת גוגל- הקישורים יכולים להיות שם ולעשות את מה שהם עושים באופן תיאורטי למיקום שלך בתוצאות החיפוש. אבל מבחינתי כלקוחה פוטנציאלית- איבדת אותי ואת כל הרווחים שיכולתי להכניס לך באופן *ממשי* ישירות לכיס העסק. הזכרי לרגע מה המטרה העיקרית שלך- אני מתארת לעצמי שהיא להשיג כמה שיותר לקוחות פוטנציאלים לשירות שאת נותנת שיכניסו כמה שיותר רווחים לעסק, לא? מקום ראשון שני או שלישי בגוגל- רק יגרמו לך להשיג יותר לקוחות שכאלו. הבעיה היא שלקוח פוטנציאלי, בניגוד למנוע החיפוש, הוא אדם. לאדם הזה יש שתי עיניים ותובנה שלרוב היא מספיק גבוהה כדי לזהות מתי משהו לא מתנהל כשורה. וכשהוא מזהה "ספאם"- הוא יודע יפה מאוד להתרחק ממנו ומהאתר שאותו הוא מפרסם כמו ממחלה מדבקת. עכשיו, אם כבר ישבת וכתבת מאמר והשקעת בתוכן איכותי- למה שלא תפרסמי אותו בצורה מכובדת בפורום שלך? למה "ללכלך" אותו עם קישורים שיוכלו לעורר אצל קוראייך הסתייגויות ממך וממה שאת מייצגת? הרי זו תהיה לעצמך ירייה ברגל! ויקנה לך שם של "ספאמרית" שמכניסה תכנים פרסומיים בפורום במקום תוכן ענייני וחשוב שיוכל לתרום לקהילה! חשבי על האופציה השנייה- והיא לקחת את החומר האיכותי שכתבת, לפרסם אותו כמו שהוא בפורום ולגרום גם להעלאת רמת התכנים בפורום וגם להעלאת ערכך בעיניי הקוראים. במקרה הזה, אם יהיה קורא שיעריך את דברייך הוא ירצה להמשיך לקרוא אותם, הוא יתעניין בך ובאתר שלך ובכך תבטיחי לעצמך לא רק קישור לאתר אלא לקוח אמיתי ושם טוב לעסק. בקיצור, יש דרכים יותר מכובדות להכניס קישורים לאתר שלך באופן שלא יזהם תכנים של פורומים וקהילות. כבדי את חברי הפורום ואת הלקוחות הפוטנציאלים שלך, זה ישתלם לך!