איך לפתור את בעייתנו?

TJSBZ

New member
הכוונה פשוטה

הימנים אומרים ככה: אם שמאלני מעז לפתוח את הפה, תרביץ לו עד צאת נשמתו. פרדוקס הליברל: אני מוכן להלחם על זכותו של הפאשיסט לומר את דעתו. הבעיה היא שדעתו היא בדרך כלל שצריך להרוג ליברלים. אז אם אתן לו במה לומר את דעתו, אמות. מצד שני, אם אסכור את פיו - הרי אינני ליברל עוד. פרדוקס הליברל האתיאיסט: אני מוכן להילחם על זכותו של כל אדם לחיות על פי דרכו ואמונתו. אבל הדתיים מוכנים להילחם רק על זכותם לכפות עלי את דרכם (כי את אמונתם אינם יכולים לכפות). אז אם אלחם על זכויותיהם, סיכוי טוב שאאבד את זכויותי. מצד שני, אם אכפה עליהם חיים אתיאיסטים, הרי שבגדתי בערכי.

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

אבל מה שקורה במציאות זה שיש קשר ברור בין התגובות שלנו לתגובות שלהם. ניסיון חיסול מתוגמל בפיגוע ירי, חיסול מתוגמל בפיצוץ באוטובוס ארוך מלא בילדים. מצד שני, אם לא נגיב - מה יהיה? קראתי מאמר של אדם חילוני ימני, ודווקא אהבתי את הרעיון. במקום להתנקש בחייהם של מארגני הטרור (הם כמו חצ'קונים - מפוצצים אחד, באים עשרה), צריך להרוג את כהני הדת שמטיפים לרצח עם. הם אלו שמטיפים לרצוח את היהודים. תחשבו שילדים בני 3 שרים שירים על רצח היהודים ועל "מלחמת הקודש" שלהם!

lala897

New member
../images/Emo6.gif

גדול!! ולדעתי- מאד נכון!! ותמר- השר הברור בין הפעולות שלנו לשלהם זה מה שהם טוענים ההערכה שלי שגם אם לא היינו מחסלים הם היו עושים את הפיגוע. הפ עושים אותו ברגע שיש להם הזדמנות וכשזה בדיוק הגיע אחרי חיסול.. סבבה להם! יש להם תירוץ..

dean4

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo18.gif טעות לוגית!

הטענה המרכזית היא כי אסור לחרוץ דין לאדם חף מפשע, ברגע שהמרביצן בקטע הנ"ל כילה את זעמו על "היפה נפש" (מילה נעלגת לכול הדעות) הוא הפך את עצמו ללא חף מפשע.. סורי, מגיע לו ומגיע לו בהפוכה! לא מכה חזרה, כי אם אלא ישיבה במעצר, ואף עמידה לבית משפט בעוון פגיעה בגוף של אדם בזדון!

למעלה