איך לצמצם את הכעס ונזקיו?

איך לצמצם את הכעס ונזקיו?

מה אוכל לעשות כדי לצמצם את הכעס שלי? ואת נזקיו לילדים? שאלה חשובה. כדאי לדעת שכעס משרת את הכועס. ומסבך את היחסים. במקום כעס רצוי לפתח את היכולת האמפאטית שתוביל להבנה. אם כועסים רצוי להתאמן בהפרדה בין העושה למעשה כלומר להתייחס להתנהגות המפריעה ולא לאישיות. כך נשמור על כבוד הילד וכבודנו. ולסיום: לכעוס ולשכוח. לדאוג להצטנן מהכעס ולא לנהל פנקסנות. בהצלחה, עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

אורטל177

New member
כעס לא נשלט

יכולת אמפטית שתוביל להבנה דורשת זמן ומחשבה על העיניין... פעמים רבות יוצא לי לחזור הביתה מהעבודה כשכל הבית מבולגן, הדברים לא נעשו כפי שציפיתי והכעס על כך יוצא על הילדים... ההפרדה שאת מדברת עלייה מובנת... אך היא קשה לביצוע... ברור שהילדים לא אשמים בכך שהדברים לא הסתדרו לפי מה שחשבתי, אך הם אלו שנמצאים ברגע שאני חוזרת הביתה ונאלצים לספוג את הכעס שהוא על עצמי בעצם...

הורים ומתאמנים בניהול כעסים עינת גבע יועצת

אורטל שלום, תודה רבה לך על תגובה אוטנטית, על גילוי לב ופתיחות. את מתארת סיטואציה שכיחה ומוכרת להורים רבים. אני מזמינה גולשים וקוראים לספר ולהגיב למציאות שמתארת אורטל. ברשותך/כם אוסיף עוד מספר מחשבות: אני מאמינה, ואולי אני אפתיע שאנו מסוגלים לשלוט גם על רגשותינו ובוודאי על תגובותינו. יתרה מזו חובתנו כהורים לעצור את התגובה האוטומאטית, לשקול ולחשוב רחוק. אני שומעת אותך אומרת שהעצות מקובלות ומובנות לך ברמה הקוגניטיבית מה שנדרש כעת הוא להתאמן. הורים הם המאמנים של הילדים שלהם .אנו שואפים לאמן את הילדים שלנו לאיפוק, לסובלנות, לנהל את הכעסים שלהם. הדרך הטובה ביותר להיות להם למאמנים הוא לדגמן את מה שאנו רוצים להנחיל להם. לשם כך עלינו להתאמן. אני מאמינה שרצון, מודעות, וניסיון להגיב אחרת כדי שהילדים לא ייאלצו כפי שאת כותבת לספוג את הכעס שהוא על עצמך בעצם... הם המפתחות שלך לשינוי. מה דעתך? עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

אורטל177

New member
דוגמאות

אני מסכימה לגבי עניין המודל לחיקוי שאנו משמשים כהורים וכמו שהבנת אני גם מאמינה בו. אך הבעיה היא כמו שאמרת האימון... אם תוכלי אולי לתת דוגמאות איך אפשר להתגבר על הכעס ברגע האמת... תודה.

רווית101

New member
.

הי אורטל אני מזדהה לחלוטין עם המצב שלך, גם אני מוצאת את עצמי לא מעט בסיטואציות כאלו, אני מוצאת שלעיתים השיטה הכי טובה היא לנסות לשכוח לכמה רגעים מכל הבלאגן והעניינים ולהקדיש כמה דקות לעצמך אולי להיכנס למקלחת או לשבת לאכול ורק אז להתפנות לכל שאר העניינים ברוגע.

אורטל177

New member
המון תודה

אני בהחלט אנסה את העצות שלך... אולי באמת מה שאני צריכה זה כמה דקות לשכוח מהבלאגן ולראות את הדברים בפרספקטיבה הנכונה... תודה רבה, אני אספר לך שבוע הבא איך זה עבד...

למעלה