איך לקבל אחוזי נכות?

איך לקבל אחוזי נכות?

יש לי נכות פיזית המקשה עלי ללכת(אין לי אישור רישמי לנכות, מבירור בביטוח הלאומי נאמר לי כי אהיה זכאית ל-10% בלבד) התנאים החדשים כרוכים בהליכות, בעבודה במספר מיבנים, בעליה בקומות גבוהות (עד 3) ללא מעלית. אני רוצה לעזוב את העבודה על רקע הנכות. מה עלי לעשות כדי לממש זכות זו? תודה!

haimra

New member
עליך להגיש בקשה להכרה בנכותך השאלה

ממה נובעת נכותך,מילדות,מפגיעה בעבודה,בכל מקרה עליך להגיש לפי השיוך,ובינתיים אני מעריך שיש בידך אישורים המעידים על מגבלותייך,כך שלעניות דעתי עלייך להודיע למעביד שאת מפסיקה את עבודך בגלל התנאים החדשים וזכותך לקבל פצויי פיטורין הורדתי עבורך מאתר המל"ל התייחסות לנושא: מהי התפטרות מוצדקת? התפטרות מוצדקת היא התפטרות הנובעת מאחת מהסיבות הבאות: 1. התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של התובע או של בן משפחתו. 2. התפטרות בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן לא ניתן לדרוש מהעובד שימשיך בעבודתו. לפי הכתוב את עונה על 2 הסעיפים,אז בהצלחה.חיים.

רוב הסיכויים שהם יפטרו אותי

עקב מחסור בתקנים, רציתי להקדים תרופה למכה וצאת על נכות... הבעיה כנראה מלידה אך הבעיה החמירה בעקבות תנאי העסקה קשים!

לא ברור מי נתן לך את המידע שתהיי

זכאית ל-10%נכות בגין הבעיה ממנה את סובלת. כל עוד לא נבדקת ע"י רופא מטעם הביטוח הלאומי, לא ניתן לקבוע לך % נכות. לרכז את כל החומר הרפואי שיש בידייך לגבי מצבך, בידקי אם את סובלת מעוד בעיות-אצרף לך את החוברת שעל פיה מחושבים % הנכות ותוכלי לבדוק בגדול אם יש בעיה שקיימת ולא חשבת שאפשר להגיש עבורה תביעה לנכות. כמובן שמדובר בבעיות רפואיות שיש להם תיעוד רפואי. למלא טופס תביעה לנכות כללית על פי ההנחיות, כולל החלק שרופא המשפחה צריך למלא ולהעביר למח' נכות כללית. בהמשך תזומני לוועדה רפואית לבדיקת רופא/רופאים בהתאם לתחום בו ציינת שהנך סובלת ממנו. להלן הקישור: http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/EC5A9835-C591-48D7-AF42-6AD95F2E4560/0/taknothankimmivhanimlekviatdrgotnachut.doc

למעלה