איך לקבל תשומת לב ריגשית מהבעל?

סתוית 23

New member
איך לקבל תשומת לב ריגשית מהבעל?

בעלי הוא אדם סגור מטבעו ואינו מדבר על רגשות,אלא הכל בהגיון ובשכל וכשהוא מדבר,אין מצב כמעט שהוא טועה,לעניינו,בעלי עובד כל היום ומגיע רק בערב,וגם אז פונה לעיסוקיו,ואני עולה על יצועי.אני ביקשתי ממנו שנדבר ואמר שעלי לישון כיון שיש בעייה להתעורר אם לא ישנתי היטב. אני יודעת שהוא רוצה לטובתי,אבל אני רוצה שנדבר כמו פעם סתם על דברים. תודה על הקריאה.סתו.

אני1948

New member
לדעתי,לא צריך ללכת רחוק..

אלא עיון קל במחשבה היהודית תענה על שאלתך: ``אחר המעשים נמשכים הלבבות`` זתומרת,את מעוניינת בשחנ``ש?תתחילי אותו..תחשבי על נושא מעניין שנוגע בו, לדוגמא,תתחילי מעניין רציני, (דוג` אידיאלים משותפים) ותתכנני מראש איך את גולשת למשהו שיותר ויותר מחבר ביניכם, ואם תוסיפי מגע וליטופים,או שפשוט תניחי עליו יד,זה בכלל יכול להוסיף. בהצלחה!

סתוית 23

New member
הבעיה היא

שאני ב"מצב" ונשאר רק הדיבורים... והוא עסוק אז זה לא עוזר ה"בוא נדבר.." ולאחרונה אנחנו גם מתווכחים המון גם על שטויות..

אני1948

New member
פתרון

תכתבי לו מכתב,בטוח שגחלת הרגש שלו בוערת,את רק צריכה להצית אותה.

סתוית יקרה!

זה שבעלך אדם שכלי זה טוב במצבים מסוימים אך לנו בתור בני אנוש קשה ללא רגש. במקומך הייתי פונה לרב שעוסק בזוגיות או לאיש מקצוע שיעזור לך לגרום לבעלך להפתח רגשית. בלי קשר ל`מצב` שלך, זה מה שאני עושה במקרים כאלו: מתקשרת לבעלי כשהוא בעבודה, מבררת שהוא לא עייף מדי ושהוא פנוי בערב ואם זה רלונטי ומתאפשר כלכלית אני פשוט פוגשת אותו מתחת לעבודה שלו וממציאה איזו סיבה שבמקרה הגעתי לאיזור אז כבר חיכיתי שתסיים.. ואז או הולכים לאנשהו ומדברים או בדרך חזור הביתה וכמובן שאני עובדת על עצמי לא לכעוס ולא להטיח האשמות אלא לנסות

ממשיכה..

בדרכי נועם להסביר לו ממה נפגעתי/ מה אני מצפה ממנו וכו`. ואם אני לא יכולה להפגש איתו אני אתקשר אליו אחה`צ ואזמין אותו לסיבוב בשכונה.. סתם כי בא לי/ מזג האויר עושה לי חשק לצאת ושתביני כבר קרה `שהתחשק` לי גם במבול לעשות `סיבוב` בשכונה..

סתוית 23

New member
זה לא כזה פשוט

בסיום העבודה הוא כבר מידי עייף. קבענו לצאת באמצע שבוע אבל איחרתי ולא היה כבר טעם אז חזרו הביתה. נסיניו טיפול זוגי אבל לא ממש זה עבד. בעלי יודע שהוא רגיש אך מופנם. אבל הוא כל הזמן אומר שהחסרונות שלי גורמים לו לא להפתח אלי..(אני יכולה להיות איתו מאד קשה ועוקצנית אבל זה הדדי, הקיצור אנלנו ממש אוהבים אחד את השני יותר מאחים -נפשית , והרבה כזוג, אבל יש איזה שהם חומות שנבנו וקשה להגדיר סיבה או פתרון..

כנראה שהחומות בינכם הם המכשול

וניסית פעם לא לקבוע איתו- אלא פשוט לנחות אצלו בסיום יום העבודה?

סתוית 23

New member
ניסיתי אבל

הוא לא משתף פעולה. זה מרגיז כי היה לנו ממש כיף בתור רווקים. אני לא יודעת מה קרה. אני יודעת שמפריע לו כל הוצאה שלי כי אני עובדת רק חצי משרה, בזמן שלפני זה יעבדתי משרה מלאה והוא תופס את זה כעצלנות. אז כביכול מה אני מבזבזת כסף שלא אני טרחתי עליו? אני חושבת שהוא צודק כי אני לא מראה לו הערכה על המאמצים שלו להביא פרנסה.

candy77091

New member
ממש לא נכון מה שאת אומרת שהוא חושב

כי כאשר הוא חתם על הכתובה הוא התחייב לזון אותך ולתת לך את כל צרכייך זא ממש אין מקום לחשוב בכלל שאת קונה דברים שאת לא טורחת לעבוד עליהם. אני לא עובדת בכלל והוא המכלכל היחיד ועדיין הוא מפנק אותי ומעניק לי וסמוך על שיקול דעתי שאם קניתי משהו כנראה שאני צריכה/זקוקה/רוצה את זה. בקשר להערכה,את אכן צריכה להראות לו הערכה על מאמציו אבל זה לא אומר שזה שלא תקני יראה שאת מעריכה את המאמצים שלו. כשהוא בא הבייתה תקבלי את פניו לייד הדלת,תציעי לו לשתות-תה קפה ואוליי איזה עוגה,תשאלי אותו איך היה בעבודה,אם הוא עייף ואוליי הוא רוצה לנוח קצת?אוליי הוא רוצה לאכול והוא רעב ותאמיני לי שמנסיון אחריי התנהגות כזאת וקצת מאמץ מצידך ,את תתחילי לדבר איתו והוא יפתח. אני יכולה לחתום לך שכל זוג דתי/חרדי שמתחתן בהתחלה מופנם סגור ולא פתוח אחד לשני עם הזמן זה משתנה..

לא אוהב את המילים ``טיפול זוגי``

אתם לא זקוקים ל``טיפול`` אתם ב``ה לא חולים. מה שכן, נראה לי שמאוד כדאי לכם לגשת לייעוץ, בדיוק כמו שאנו מתייעצים על המון דברים עם חברים או הורים או סתם אדם המתמצא בנושא, על אחת כמה וכמה בנושא הזוגיות שחייבים להתייעץ כאשר ישנם אי אלו בעיות, לפעמים עצם הדיבור המשותף עם צד שלישי, כאשר כל אחד מעלה את הציפיות מבן הזוג שלעיתים לא נאמרו בניהם לעולם, זה כבר חלק מפתרון הבעיות. אני מאחל לכם הרבה הצלחה.

candy77091

New member
א תבעצמך אומרת מה הבעיה

אז למה שלא תתחילי מנק' המוצא הזו. עוקצנות גורמת הרבה פעמים לבנ"א להיות מופנם זה דבר טבעי במיוחד גבר שלא קל לו להיפתח מטבעו. אם את יודעת שהוא רגיש ומופנם אז תהיי יותר רגישה כלפיו,דברי איתו יותר ברוך ועדינות נסי להיכנס לנפש לו ולפתוח אותו נראה לי שתוכלי לעשות זאת אם תעשי זאת נכון יותר טוב מכל יועץ זוגי או רב. גם אם הוא נורא עייף,תני לו חצי שעה שעה להירגע ודברי איתו,תתחילי את ותראי לאן נושבת הרוח.צריך פה הרבה רגישות וחוכמה בקטע הזה.. המלצתי-קראי את הספר "הבית היהודי" של הרב שמחה כהן,בחלק הראשון אם אני לא טועה מדובר על תכונות הגבר לעומת תכונות האישה.אם יודעים מה התכונות קל יותר להתמודד ולהבין אחד את השני. קבלי קישור מועיל

למעלה