איך לקבל ״זכות״ לשווק מוצר?

רועי10

New member
איך לקבל ״זכות״ לשווק מוצר?

נתקלתי במוצר מעניין במיוחד המיוצר ע״י חברה המייצרת הרבה מוצרים.
המוצר הינו יוצא דופן ביחס ליתר המוצרים, אבל אינו זוכה ליחס מיוחד או לפרסום מיוחד מצד היצרן.
לפני שגיליתי שקיים בכלל מוצר כזה, הרגשתי לא אחת את ״חסרונו״ ותמיד אמרתי לעצמי כמה חבל שלא המציאו מוצר שיבצע את הפונקציה הספיציפית הזו שיכולה לעזור הרבה.

המוצר נמכר ע״י חנויות המשווקות את יתר מוצרי החברה, רק שהם לא נותנים לו שום דגש מיוחד, ואני משוכנע שהרבה בכלל לא מודעים כלל לקיומו.

אני מעוניין לקבל מהחברה איזה זכיון למכירתו לציבור, תוך מסע פרסום ייחודי למכשיר, בעדיפות לבלעדיות מלאה או חלקית למכירתו.
אשמח לעצות איך לגשת נכון לחברה, איך להציג את עצמי (אני כלל לא עוסק בתחום ואין לי עסק כלשהו) ואיך לגרום להם לתת בי אימון ולקבל מהם זכיון למכירת המוצר.
חשבתי תחילה לעניין את הציבור במכשיר (לפני שאני יוצר קשר עם החברה) ואם תהיה דרישה מכמות רצינית של אנשים, אוכל לבוא לחברה עם הרשימה וזה כבר יעשה רושם טוב.
כל עצה תתקבל בברכה.

כדי לתת תשובה מעמיקה ומקצועית, צריך להכיר את הנושא לעומק...

מה המוצר, מה הייחודיות שלו, מי קהל היעד, היקף מכירות, מודל עיסקי, עלות תקציב פרסום ושיווק ועוד.
ממליץ לך על ייעוץ מקצועי לפני כל מהלך והשקעה כספית במיזם.
בהחלט יתכן שיש אפשרות לקבל "סיכיון" למוצר, או אזור הפצה, אבל שוב מאוד תלוי בתוכנית הכוללת, בתמיכה השיווקית פרסומית מחברת האם, ועוד נקודות שצריך לבחון.

רועי10

New member
מוטי תודה

בכוונה לא רציתי לפרט יתר על המידה, אלא רק בקווים כלליים מסיבות מובנות.
אם אנסח את השאלה אחרת הייתי אומר את זה כך:

*יש מוצר המיוצר בחברה גדולה וידועה.
*המוצר ממלא פונקציה ייחודית בחיי היומיום, בשונה מהמוצרים האחרים של החברה שאין בהם כל יחודיות פונקציונלית.
*למוצר לא נעשה כל פרסום מיוחד או יחסי ציבור מיוחדים כדי להבליטו מול הציבור.
*בא בנאדם שאינו עוסק בשיווק ואינו בעל עסק (כמובן שרישום כעוסק בא בחשבון אם צריך) לחברה ומביא רשימה של קונים (נגיד 100 קונים בשלב ראשון)
*הבנאדם מבקש מהחברה לתגמל אותו על המכירה שהוא גרם לה.
*הבנאדם גם מבקש לאפשר לו איזה זכות למכירת המוצר כדי שאחרים לא ״יגנבו״ לו את הרעיון שעלה עליו בדבר ייחודיות וחשיבותו של מוצר זה, שתוכח באמצעות דרישה גבוהה מהציבור כתוצאה מפרסום שהוא יעשה על חשבונו (בשלב הראשון לפחות)

איך לעשות את התקשורת מול החברה בצורה נכונה, והאם בכלל יתייחסו אליו ברצינות
(אני מדבר על המקובל בתחום, מבלי לדעת כמובן מה יהיה באמת)

הי רועי, שלחתי לך מסר בעניין..

אני מבין שאינך יכול לפרט, ובצדק במה מדובר,
יחד עם זאת תצטרך ליווי של איש מקצוע או לפחות מיפגש להדרכה וגיבוש אסטרטגיה וטקטיקה,
איך למקסם את התועלת העיסקית עבורך, במקביל כמובן לתועלת לחברה בהגדלת מכירות משמעותית.

רועי10

New member
תודה מוטי

היה עדיף לי תשובה כללית כאן מבלי להיכנס יותר מדי לנבכי העניין ברמה הפרטנית.
לזה התכוונתי כשהעלתי את שאלתי כאן.

שיהיה בהצלחה

למעלה