איך לשדרג את האתר במהירות וידידותי למשתמש

לאהיום

New member
איך לשדרג את האתר במהירות וידידותי למשתמש

שלום,
אני כבר כמה שנים עם אתרים שעולים ויורדים, עוקב אחרי העדכונים של גוגל. העניין הוא שעד לפני כמה חודשים הפקטורים היו יותר תוכן ורלוונטיות, שזה עדיין, ובזה אני מבין מה לעשות, גם אם כרגע אין לי כסף להשקיע.
העניין הוא עם המהירות, התאמה למובייל, ושיהיה עם כפתורי לחיצה מספיק גדולים במובייל ובכלל וכו' ולכן אני יורד בדירוגים.
מבחן מהירות והתאמה של גוגל
האתר שלי על וורדפרס, ויש אמנם פלאגינים שמבטיחים לעשות את העבודה, אבל זה לא קורה :/ בכל אופן לא מספיק טובים.
שמתי את האתר על cloudflare
וקניתי פלאגין wp-rocket, זה קצת שיפר את המהירות, אבל עדיין מופיעות לי אותן בעיות, של javascript שמפריע בקטע של above the fold
וגם עם התמונות אני לא מבין למה לוקח לו הרבה זמן,יש לי כאמור פלאגין בשביל catch, ויש גם את הפלאגין שמפחית מגודל התמונות, מה גם שכולן כמעט באתר שלי ולא URL ממקורות חיצוניים.
האתר עובר את מבחן המובייל, אבל כל פעם יש הודעה שהלחצנים לא מספיק טובים וכל מיני דברים כאלה.
איפה אני יכול למצוא הדרכה איך מטפלים בדברים האלה? כמו התאמת גודל הכפתורים וכו'
ניסיתי גם להחליף תבנית, להוריד את בר השפות למעלה, כלום לא שינה.
תודה!

יש כלים לניתוח הבעיות מתוך הדפדפן.

נסה אותם.
בקשר למהירות ובעיות JS - בעבר המליצו פה על yslow לfirefox.
יתכן שיש לך אכסון איטי, יתכן שאתה טוען plugins שלא התכוונת לטעון והם מאיטים אותך, או שאתה טוען תמונות בגודל מלא ומקטין אותן בדפדפן עבור הגלריה.
&nbsp
בקשר להתאמה לסלולארים - אני לא מכיר תבניות של WP, מקווה שמישהו מחברי הפורום ישיב לך.
&nbsp

הופאק

New member
אז ככה

דבר ראשון חשוב להבין שההמלצות של גוגל הן לא קודש ואפשר להתעלם מהן כשצריך.
למשל הוא מתלונן על תמונות גדולות כמדובר על תמונות בגודל של כמה פיקסלים שדחיסה שלהם לא תשפיע על מהירות האתר.

גם לא תמיד ניתן להעביר JS ו־CSS לסוף אבל אפשר חלק והנה פוסט שמסביר איך לעשות את זה.

מסכים ומסייג

העברה של css לסוף יוצרת מצב בו האתר נטען ו"מרצד", אישית אני שונא שזה קורה (מנסה ללחוץ על קישור, ובדיוק הכלל המתאים בCSS נכנס והוא בורח לי...).
&nbsp
העברה של JS החיוני לתפקוד האתר - גם בעייתית.
&nbsp
לדעתי האישית יש נטייה להשתמש ביותר מדי JS וCSS למשימות פשוטות. (מישהו באמת חייב לטעון את כל הjquery + bootstrap ועוד 19 ספריות שונות כדי שהאתר שלו יעבוד היטב)?
&nbsp
הערה: לא עיינתי בקוד האתר של השואל המקורי, ותשובתי מאד מאד כללית ומסתמכת על "הרגלי כתיבה" בעייתיים שראיתי, ולא על אתר ספציפי.
&nbsp
&nbsp

לגבי bootstrap

ישנה אפשרות לטעון רק חלקים מ-bootstrap לפי מה שאתה צריך. אפשר להפחית משמעותית את גודל הקובץ.

פתח באקראי 50 אתרים

בכמה מהם השתמשו ביכולת הזו?
(דרך אגב, גם לjquery יש יכולת דומה, כמה משתמשים בה?)
&nbsp
כדי לדעת להשתמש בזה, צריך לדעת מה עושים. כשיודעים מה עושים, לחלק גדול מהפעולות הכלים הללו מתיתרים.
&nbsp

העלאת מודעות זה מצויין.

אבל כשצריך להחליט אם פעולה אנושית מסויימת מושפעת מ"מה יהיה יותר יעיל" או מ"אני מתעצל", על פי תער אוקהם זה יהיה "עצלנות" ולא "יעילות". וכך כדי לקבל תיקון קל לעיצוב (נניח - 4 שורות בCSS), אתה מגלה שטענו את כל הbootstrap, הוסיפו JQ וכתבו רק שורה אחת

לאהיום

New member
תודה על העצות, אני אנסה מה שמסבירים בפוסט

ונראה אם האתר אכן ירצד יותר מדי או לא.
לגבי ההמלצות של גוגל, ברור שלא אכפת לי באמת, אבל הבעיה היא שאני רואה במקביל שהאתר באמת ירד בדירוגים לכן זה ספציפית משנה.
חצי מההמלצות וההצהרות שלהם זה בולשיט, אני רואה את זה יומיום, כשאתרי זבל או עם קישורי זבל ניצבים בראש תוצאות החיפוש הרבה מאוד זמן, למרות שגוגל טוענים שהם מזהים ומעיפים אתרים כאלו, כן בטח..
וגם יש אתרים שבאמת עולים מהר מאוד אבל בכלי הבדיקה של גוגל הם מקבלים ציון נמוך.

לאהיום

New member
איפה בקובץ functions אני מכניס את אחד מהקודים?

ממש בהתחלה?
או אחרי החלק של:
/**
* Enqueue scripts and styles.
*/
function portfoliopress_scripts() {
שזה בערך בשורה 80

תודה

הופאק

New member
עדיף בסוף

אבל האמת שזה לא ממש משנה כל עוד לא תכניס באמצע קוד.

בכל מקרה, מומלץ מאוד להשתמש בתבנית בת ולא לערוך את התבנית המקורית.

למעלה