איך לשחרר שרירים אחרי ספינינג ?

yarivlevi

New member
איך לשחרר שרירים אחרי ספינינג ?

אחרי שיעור ספינינג אני מרגיש ששרירי הרגליים ובעיקר שריר הארבע ראשי ממש קשים וכואבים כשאני קצת מאמץ אותם (עולה מדרגות לדוגמא) ורציתי לדעת איך אפשר לשחרר את שרירי הרגליים אחרי שיעור ספינינג או (אם אני מנסח זאת נכון) מפזר את חומצת החלב שמצטברת בשריר אחרי שעה מאומצת כ"כ ? תודה ,יריב.

ornatal23

New member
מתיחה לארבע ראשי

עם הגב למושב - בעמידה על רגל אחת ורגל שניה מונחת ע"ג המושב או מוחזקת באמצעות כף היד של אותו הצד - הברך הכפופה פונה לכיוון הרצפה - שהייה במצב כ- 8-10 שניות. חשוב מאוד להקפיד לא לכופף פלג גוף עליון כי אז הלכה המתיחה. סתם שאלה - במקום בו אתה מתאמן לא עושים מתיחות בסיום השיעור???

yarivlevi

New member
ברור שעושים ,חשבתי שצריך גם לעשות שחרור

יותר רציני כמו ריצה קלה של כמה דקות או הליכה

../images/Emo243.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gifלא!

כל מתיחה אשר שמה את משקל הגוף כנגד המתיחה, הינה בעלת פוטנציאל פציעה מסוכן ועל כן לעניות דעתי ונסיוני בן ה8 שנים בהדרכת ספינג וכושר בכלל,קריאה של עשרות מאמרים וניתוח מקרי פציעה בחדרי כושר כאשר על דגש מקרי החקירה היה נוהלי העבודה וטכניקות שגויות הביאו אותי למסקנה שכל מתיחה אשר אין באפשרות המתאמן לשחרר באופן מיידי, וכל מתיחה אשר נעשת כנגד גרביטציה כמפעיל כח, אסורה בתכלית האיסור! הנחה של גב הרגל הנמתחת על אוכף האופניים וכפיפה של הברך העומדת יוצרת חלוקת משקל הגוף על הרגל העומדת וככלי למתיחת הרגל השנייה גרמה למספר תאונות שכוללות איבוד שיווי משקל וכתוצאה מכך פציעות שחלקן היו פריקת מפרק הברך מרכיב מסובב סיבובי, נפילה לפנים תך משיכת האופניים עם הרגל הנמתחת והפלתם על המתאמן. המתיחה נכונה תהייה עמידה על רגל אחת כאשר אוחזים קלות באופניים לשיווי משקל. לצד ימין נניח, תפיסת גב רגל ימין עם יד ימין, הצמדת הברכיים למנח נטרלי שמירה על מנח אגן וגו נטרלי, כפיפה קלה ברגל העומדת, ומשיכת גב רגל ימים למעלה תוך הרחקה קלה מן הגוף(כלומר להרחיק את עקב הרגל מן העכוז ולא להצמידו)! אוסיף ואמר שגם מתיחת שריר התאומים, בעמידה על האופניים תוך הורדת העקב מטה לכיוון הרצפה הינה מתיחה אסורה מבחינה בטיחותית וגם מתיחת שריר התאומים בעמידה על מדרגה ומשיכת העקב כלפי מטה נרשמה במקרי בדיקה רבים כמסוכנת ובעלת פוטנציאל פציעה גדול!

loc luc

New member
מתיחות ושחרור....

לפי דעתי הם חלק בלתי נפרד מכל אימון (לא משנה מה) כמו שלב החימום ... ובמיוחד באימון אינטנסיבי כמו ספיניג ..שחרור עוזר לגוף לפזר ולסלק את הפסולת שנוצר במאמץ ומתיחות כמובן למתוח ולהרפות את השרירים שעבדו. קשה לי לחשוב שבמקום שבו אתה מתאמן לא מקפידים לעשות .... ממש לא בסדר אם כך.
ciao luca

ייתכן שאתה לא עובד יעיל...

בספינינג הפעולה היא משיכה ובכך מופעלים בעיקר שרירי הירך האחורית... במידה והינך מבצע בעיקר דחיפה אז זה מפעיל את שריר הארבע ראשי והעבודה פחות יעילה וגם לא נכונה. בדוק את עצמך... תרגיש טוב.

רוןר9

New member
עוד קצת...

היי יריב ממשיך את תשובתה של ornatal23 עמידה על רגל אחת, גב כף הרגל מוחזקת ע"י היד של אותו צד , אגן מופנה כלפי קדימת הגוף, כף רגל לא נוגעת בישבן ! ,להרגיש את המתיחה / הכאב , כעקרון בספרות המיקצועית מומלץ על מתיחה של 45 שניות לכל קבוצת שרירים, הפשרה היא 22 שניות וזה בסדר מניסיון. לגבי הדיווש אני חולק על "יוני יולי " כעקרון הפעולה ברכיבה היא רגל דוחפת רגל מושכת ,( קיים גם תרגיל שנעשה לרוב בעומס גבוהה של פעולה הפוכה דהיינו מושך - ניתן לשלבו במהלך האימון לפרקי זמן של כחצי דקה כל 10-12 דקות כמובן שקיימת הפעלה של קבוצת שרירים אחרת . טיפ נוסף אחרי דיווש עם מאמץ כמובן בעומסים , לשחרר לעומס בינוני ולהגביר את קצב הדיווש "לדאבל" כ 20-30 שניות בהחלט מסייע בפירוק חומצות חלב. וטיפ שתמיד טוב מזון עשיר במגנזיום ואו תוסף מגנזיום שניתן להשיג בכל פארם או בית טבע. היתרון שמגנזיום עודף בגוף מופרש דרך השתן ואיננו מצטבר בגוף. בהצלחה רון9

מגן רן

New member
האמת.. אין קשר..

א) מתיחות לאחר אימון לא "משחררות" את השריר מכיוון שאין מה לשחרר....אין קשר בין מתיחות לבין כאבי שרירים מאוחרים לאחר מאמץ. ב) חומצת חלב אוד תתפזר במילא תוך מס' שעות אך אם ברצונך לקצר את זמן פינוי הפסולת בצע פעילות אירובית מאוד קלילה (המשך ברכיבת מישור קלילה)כ- 15 עד 20 דקות מייד עם סיום האימון.

ellabs

New member
מתיחות מצולמות+הסבר

הי יריב אני מסכימה אם מה שנאמר פה לגבי הסכנה במתיחות על האופניים ואני כמדריכה נמנעת מהם,כמו כן המתיחות בסוף השיעור בדרך כלל אצל רוב המאמנים חסרות (יש מיד עוד שיעור אחרי,מעדיפים לנצל את הזמן לעוד עבודה וכד')כמובן שזה פוגע במתאמנים בטווח הרחוק(בעיקר מי שמתאמן בספינינג מספר רב של אימונים בשבוע). אני מצרפת מאמר+מתיחות מצולמות שמתאימות לכול אימון ולכול מקום-גם אחרי אימון ספינינג. בהצלחה סופש נעים אלה :)

יותר עבודת מניעה

כלומר, למנוע את הכאבים מלכתכילה. אימון מותאם ליכולות שלך- יכול להיות שאתה עובד קשה מידי התאמת גובה הכסא, יכול להיות שהכסא נמוך מידי ושרירי הרגלים מכווצים יותר מידי זמן תזונה-תזונה-תזונה: כל החומרים שמזינים גוף של מתעמלים (חלבון איכותי, ויטמינים מינרלים פחות גאנק, פחות קפאין ועוד..)

למעלה