איך לשים קץ לטרור?

איך לשים קץ לטרור?

איך לשים קץ לטרור? בגבעה הצרפתית בירושלים קרה הבוקר מעשה רצח מתועב וברברי , שאין עליו סליחה. עד כאן כולם בישראל מסכימים, מקיר לקיר. השאלה היא איך לגמור את זה, איך להביא מצב שדברים כאלה לא יקרו שוב. ברצוני להזכיר מה קרה בארץ לפני יותר משנה. היו מעשי טרור מזוויעים, והקימו קול צעקה "תנו לצה"ל לנצח". ובאמת נתנו לצה"ל לנצח. צה"ל יצא למבצע חומת מגן , כבש את כל הערים בשטחים, הרס בתים לעשרות, עצר אלפי אנשים ושלח אותם למחנות מעצר. כאשר באו"ם דרשו מישראל לסגת, קרא שאול מופז, אז הרמטכ"ל, "אנחנו צריכים עוד חודשיים בשטח". היו לו חודשיים, היו לו שישה חודשים, הייתה לו יותר משנה שצה"ל נמצא בשטח, נכנס לכל מקום שהוא רוצה, עוצר את כל מי שהוא רוצה, הורס כל בית שהוא רוצה. נותנים לצה"ל לנצח, כבר יותר משנה. מה המצב היום כולנו יודעים, מה קרה הבוקר בגבעה הצרפתית כולנו יודעים. לפני יותר מחצי שנה הרמטכ"ל יעלון הודיע שאנחנו מתקרבים להכרעה ושאנחנו מתחילים לצרוב בתודעה של הפלסטינים שהם הפסידו במאבק. בינתיים זה לא נראה כך, בינתיים משהו אחר מאד צורב כאן. צריך להתחיל להבין משהו. הפלסטינים לא מוכנים שאנחנו נשלוט עליהם, שאנחנו ננהל להם את החיים, שאנחנו נשדוד מהם אדמות ונקים עליהן התנחלויות. אם ניתן להם תקווה ממשית ומוחשית בשטח שהדבר הזה יפסק בדרכים מדיניות, שבאמצעות מו"מ אנחנו נצא מהשטחים ונפרק את ההתנחלויות ותהיה להם מדינה כמו שלנו יש מדינה, יש סיכוי להפסיק את הטרור. אם ראש הממשלה ימשיך להגיד "קודם תפסיקו את הטרור ואח"כ נחשוב אם לזרוק לכם כמה פירורים", לא יקבל אפילו את מפת הדרכים שהגישו לנו חברינו האמריקאים ובמקום זה יסלול מפת דרכים של התנחלויות בשטח, אז עוד יזרום כאן הרבה הרבה דם, שלנו ושלהם.

orlyt

New member
אילו רק היתה תשובה פשוטה לשאלה הזו

גם אני, חושבת כמוך, שלדרוש "מחוות" מהפלסטינים, כשהם תחת כיבוש, לא רק שזו חוצפה ממדרגה ראשונה, זה נראה לי גם כמו חוסר הבנה מהותי ובסיסי של המצב האנושי הקיים בשטחים. גם אני חושבת, שכבעלי השררה, לנו יש את הכוח לשנות את המצב, ונכונות ומחוות צריכות להגיע מהצד הישראלי (ובאופן משמעותי, מבחינתי, הפסקה מיידית של הכיבוש ופירוק ההתנחלויות). מה יהיו התוצאות, נראה לי שקשה לנבא (אם אפשרי בכלל), אבל מאחר וכבר ניסינו את דרך המלחמה מספר לא מבוטל של שנים, אולי הגיע, באמת הזמן, לנסות טקטיקה אחרת. חבל רק, שאין מספיק אנשים שחושבים ככה

Deathatred

New member
ואני חושב שלדרוש מישראל

לקבל את הטרור ולהסכים לו זו חוצפה מדרגה אפס. עם הפלשתינים ימשיכו ברצח הברברי וחסר העכבות שלהם - יש להרוס להם שכונות שלמות. בחברון היה פיגוע, יש להרוס את כל השכונה שממנה יצא המחבל. המחבלת שרצחה בעפולה יצאה מג'נין? צריך להחזיר את הדחפורים לשמה לסיים את המלאכה. רק ככה הפלשתינים ילמדו את הלקח. אין דרך אחרת.

orlyt

New member
באמת? אין שום דרך אחרת?

איזו דרך אחרת ניסינו? למען האמת, את הדחפורים והפצצות והסיכולים הממוקדים והפחות ממוקדים (איזו מילה יפה זו סיכול.. במקומות אחרים קוראים לזה רצח) כבר ניסינו לעייפה, יש הרבה הרוגים פלסטינים יש הרבה הרוגים ישראלים ועולם כמנהגו נוהג. איך דיכוי מוגבר יביא לרצון להדברות אצל הפלסטינים? ילמדו את הלקח? אולי המוטו של המחבלים המתאבדים הוא בדיוק אותו הדבר? להתפוצץ עד שהישראלים ילמדו את הלקח... לדעתי דרך של אלימות אינה הדרך הנכונה. אני חושבת גם שניסינו אותה מספיק ואולי כדאי לעבור לאפיקים אחרים. הכיבוש, הרס הבתים, עונשים קולקטיביים וכיו"ב הם מעשים האסורים באמנות בינלאומיות. גם אם ישראל לא חתומה על כולן (ועל חלק היא כן חתומה), זה לא פוטר אותה מאחריות למעשים בלתי אנושיים (והרס בתים, הוא ללא ספק מעשה לא אנושי, למרות שאני לא אוהבת את הגישה הזו, תחשוב על הריסת הבית שלך.. לא נעים.. תחשוב על הריסת כל השכונה.. לא נעים) אם כל אירוע רק מגביר את השנאה, לא נצא מזה לעולם. כמו שאמרתי קודם, מאחר ומדינת ישראל היא בעלת הכוח והשררה, בידה נתונה האפשרות לשנות את המצב. לפלסטינים אין כלום.

Deathatred

New member
כן

>> את הדחפורים << נכון, ניסינו את הדחפורים וזה עבד מעל ומעבר למצופה. תוך יומיים של שימוש מסיבי בג'נין, נכנעו כל מחבלי המחנה. אגב, אחרי שצה"ל הפעיל את הדחפורים, לא נפל יותר אף חייל צה"ל בג'נין ב"חומת מגן". אז הדחפורים עובדים ויש להפעיל אותם עוד פעם. >> במקומות אחרים קוראים לזה רצח << במקומות אחרים היו קוראים לזה הגנה עצמית. המחוסלים, רובם המוחלט, מחבלים עם דם על הידיים - ואפילו החמאס מאשר זאת (עם הודעות נקמה שמפרטות כמה רצחני היה אותו מחוסל). >> איך דיכוי מוגבר יביא לרצון להדברות אצל הפלסטינים << הוא יביא להפסקת הטרור. וזו המטרה שלי. >> אני חושבת גם שניסינו אותה מספיק ואולי כדאי לעבור לאפיקים אחרים. << אוסלו שהמיט עלינו 1000 הרוגים? הקלות ומחוות שהסתיימו כל אחת מהן בגל טרור? חיינו חששובים לי מכדי שנהמר עליהם בהימור שמבוסס על טוב ליבם של הפלשתינאים. >> תחשוב על הריסת הבית שלך.. לא נעים.. תחשוב על הריסת כל השכונה.. לא נעים) << זה בדיוק. נכון שזה היה גורם לך לחשוב פעמיים לפני שאת מבצעת פיגוע אם את יודעת שזו תהיה התוצאה? >> אם כל אירוע רק מגביר את השנאה, לא נצא מזה לעולם. << תשאלי את המלך חוסיין ז"ל איך מטפלים בטרור פלשתיני. >> הרס הבתים, עונשים קולקטיביים וכיו"ב הם מעשים האסורים באמנות בינלאומיות. << א. טכנית, ישראל חתומה רק על האמנות שבהן טרם הוכנסו התיקונים האלה. ב. חוץ מזה, גם באמנת ז'נבה מותר להרוס בתים לצורך לחימה. ג. אף אחד, אבל ממש אף אחד, לא שם פס על אמנת ז'נבה.

Deathatred

New member
הדחפורים ניצחו בבית חנון

אחרי הריסת 15 בתים ששימשו לירי טילים וחישוף צמחיה רבה, עזבו כוחות צה"ל את בית חנון. שעתיים אחרי שעזבו, יצאו 600 מתושבי העיירה והפגינו כנגד הרש"פ והחמאס שמשתמשים "בבתים שלנו ובילדים שלנו כמחסה". התושבים האשימו את החמאס בכך שירי הטילים שלהם גרם לפעולה הצבאית שבה נהרסו הבתים. http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/ap/20030520/ap_on_re_mi_ea/israel_palestinians_388

greywolf

New member
יש עוד דרכים

אפשר למשל לקדם בניית מוסדות פלסטינים מקומיים ועבודה ישירות מול גורמי כוח מקומיים- ליישם באמת את שטחי B של שליטה ביטחונית ישראלית ושליטה אזרחית פלסטינית. אפשר לוותר על חלק מהמענק הביטחוני מארה"ב בתנאי שיופנה לשיקום הפליטים בארצות אליהם ברחו. אפשר היה לערב גורמים בינלאומיים במעפל בנייה בשטחים בעבודה צמודה עם צה"ל. אפשר היה לעשות הרבה דברים. בפועל ישראל לא רוצה ליטול יוזמה, וחבל. ארה"ב לא פותרת בעיות לאף מדינה חוץ מלארה"ב.

למעלה