איך לשכנע אותו?

tamar two

New member
איך לשכנע אותו?

איך אני יכולה לשכנע את הבן זוג שלי ללכת ליעוץ זוגי? אנחנו לאחרונה במצב פחות טוב ואני רוצה לדבר על הדברים לפני שהן מחמירים .

לטיפול זוגי מומלץ ללכת בשניים אבל אם אין

לבן זוג שלך רצון אז לכי לבד. אני מניחה שהצעת את האפשרות והוא סרב ואני לא בעד להמשיך ולשכנע. אני חושבת שאם את זקוקה לעזרה אז לכי לקבל אותה. בעקבות זה יכולים לקרות 2 דברים, האחד שבעלך יודע שאת הולכת יש סיכוי שמסקרנות או דאגה שדברים יהיו חד צדדיים, יחליט להצטרף והשני, יש בהליכה לבד מסר שהזוגיות חשובה לך מאד ואת עושה למענה. זה לעיתים עוזר לבן זוג להצטרף ממקום חיובי ומרצון ובחירה. גם אם לא יצטרף תקבלי עזרה ותמיכה ויהיה לך קל יותר איתו.

tamar two

New member
תודה חגית.

מרגיש לי מוזר ללכת לבד ואני פוחדת שהוא יתפוס על זה טרמפ כי אני מכריזה כאילו שזאת רק הבעיה שלי והוא בסדר. הוא בעצמו אומר לי שאני ילך לפסיכולוג אם לא טוב לי, מה דעתך, ללכת לפסיכולוג או לטיפול זוגי לבד?

היי תמר

יש לי עצה כשאת אומרת שאתם במצב פחות טוב, איני מבין אם זה בכל התחומים או בתחום אחד. לדוגמא: אם המצב הכלכלי שלכם אינו משביע רצון, וגורר ויכוחים ומריבות בתחום הכספי. את יכולה אולי לשכנעו לקבל ייעוץ כלכלי למשפחה דבר שייש לו מחסום רגשי קטן יותר ויוביל אותו לתחום של טיפול התנהגותי משותף. מניסיוני, בעיות רבות בזוגיות מושלכות או נגרמות מבעיות כלכליות ותכנון עתידי.

tamar two

New member
לאריק.

המצב שלנו לא קשור כלל למצב כלכלי. זה יפה שאתה רוצה לעזור אבל השיווק של עצמך מוסיף טעם רע .

yully2

New member
לא לנסות לשכנע.

אני חושבת שלטיפול צריך ללכת מרצון וגם אם יעשה לך טובה זה יבוא לידי ביטוי בטיפול ולא ישתף פעולה וחבל. אני חושבת שבמצב כזה עדיף לך ללכת לבד ולקבל עזרה מנסיון זה עוזר מאד. בהצלחה.

למעלה