איך לשכנע את אמא לתת לי לנסוע לחו"ל

GeJuFan

New member
איך לשכנע את אמא לתת לי לנסוע לחו"ל

למרות שאני יהיה בת 18 בזמן המתוכנן לנסיעה.(שזה יולי אוגוסט הקרוב)

GeJuFan

New member
היא מפחדת שמשהו רע יקרה לי.

שאני אכנע לסמים אלכוהול וזנות, ואני חשבתי שהיא מכירה אותי יותר טוב הסברתי לה שאני מספיק חכמה בשביל להתרחק מהדברים האלה כי אין לי שום רצון להיות כלי שפך לגברים, אני שונאת אלכוהול בכל צורותיו וטעמיו השונים וסמים טעמתי פעם סיגריה ושנאתי כל שאיפה שלקחתי(עישנתי את הסיגריה מרצוני כדאי לראות מה הטעם שלה לא עקב לחץ חברתי) שנאתי סיגריות יותר ויותר ככה שסמים ממש לא מושכים אותי. התכנון הוא ללון אצל חברה שלי מזה שנתיים (נפגשנו באינטרנט ואנחנו כבר מכירות אחת את השנייה טוב מאוד) החברה עדיין גרה אם ההורים ככה שזה לא יהיה רק אני והיא, אז אמא שלי פוחדת שאני אשן אצלה אז הצעתי שאני אשן בבית מלון בעיר שהיא גרה(היא גרה באוטרך) או בבית מלון באמסטרדם(שקרובה לעיר שלה), בית מלון לא יקר משהו זול יחסית אבל בעל שם טוב עדיין היא לא רוצה שאני אסע. הצעתי אולי לנסוע אם מישהו אבל אני לא מצליחה למצוא מישהו שאני מכירה שיבוא איתי, שאלתי את סבתא שלי אבל היא לא יכולה לבוא בגלל שיש לה בעיה בלב אז הרופא שלה אסר עליה לטוס, אחותי לא יכולה כי היא כנראה נוסעת לארה"ב באמצע הקיץ ואם לא אז היא תשתמש בכסף לקנות מכונית. ככה שאין לי מישהו שאני אישית יכולה לסמוך עליו לבוא איתי, מה שאומר שאו שאני אצטרך לעשות כרצוני ולשבור את חשבון החיסכון שלי ולהוציא משם את הכסף לטיול(מה שרוב הסיכויים שאני אעשה) או להיכנע לפחדיה של אמא שלי ולחכות עד אחרי הצבא. איך מסבירים לאמא שאני כבר לא בת חמש ושאני מספיק חכמה להתרחק מכל מה שצריך להתרחק ממנו, אני אמרתי לה אפילו שאם באיזה שהוא שלב בנסיעה אני ארגיש לא בנוח ושיש אולי סכנה לחיי אני מיד אארוז ואחזור הביתה. אבל היא לא מוכנה לשמוע על כך. ולא רוצה שאני אסע.

תקשיבי...

סמים וזנות ואלכוהול יש גם בארץ.... ונסיעה לחו"ל זה לא מה שיגרום לך להקלע לזה... אבל תקשיבי בכל אופן היא אמא שלך והיא דואגת לך היא לא רוצה שיקרה לך משהו ... זה עדיין לא בארץ שאפשר לבוא.... אבל תנסי לדבר איתה ולהסביר לה שאת כבר אחראית .... אולי היא תבין... בהצלחה...

qt1

New member
GeJuFan אהלן ../images/Emo24.gif

תני לאמא שלך לדבר באיסיקיו/מסנג'ר או טלפון או כולם ביחד עם אמא ואבא של החברה שלך באמסטרדם , חשוב לדעת באיזה בית את הולכת להיות , אם אמא שלך תדבר איתה במסנג'ר במצלמה או וגם בטלפון , זה יכול לפתור את הבעיה. אם היא לא מוכנה , יש בעיה! לא הזכרת את אבא שלך אז אני מניחה שאיכשהו הוא לא קשור לעניין. בהצלחה

GeJuFan

New member
אבא לא יכול להיות קשור לעניין כיוון

שהוא כבר לא איתנו כבר קרוב לשמונה שנים.

ע21

New member
אולי תצרפי חבר/ה?

אולי תשתמשי בזה שעוד שניה את מתגייסת לצבא? אלי היא תצטרף אלייך?(אם לא הפריע לך שסבתא תצטרף) היא יודעת שהצעת לסבתא להצטרף- כי זה נותן לטיול אופי תמים. תסבירי לה שאם את רוצה סמים את יכולה להשיג בכל מקום (אבל אז היא לא תתן לך לצאת מהבית )

GeJuFan

New member
העניין הוא שאני לא רוצה לקחת את אמא

כי היא לא תיתן לי לעשות כלום ואז הטיול בת מצווה שלי יחזור על עצמו.(למרות שכשנסענו לבת מצווה לא הייתה לא בעיה לתת לי להסתובב לבד בפריז בשעות אחר הצוהריים, כמובן שרק הלכתי לסופרמרקט הקרוב אבל הייתי שם לפחות איזה חצי שעה אם לא יותר מסתובבת מסתכלת מתפללת שדברים דומים יהיה יום אחד אצלנו בארץ. וכשהיינו בארמון וורסאי היא נתנה לי ללכת לקנות לבד נקנקיה(שהתבררה שהיא עשויה בכלל מבשר חזיר ונזרקה אחרי הביס הראשון). זה כאילו היא נתנה לי להסתובב לבד בפריז מבלי להיות על ידי לאיזה שעה(והייתי בסך הכול בת 12) אז למה לא להולנד בגיל 18?? בקשר לסבתא רציתי לקחת את סבתא כי ידעתי שסבתא שלי לא תגיד לי מה לעשות אלא תבין שהיא באה כמלווה שקטה ולא כשומרת ראש. אמא שלי רוצה לנסוע לחו"ל הצעתי שהיא וחבר שלה יבואו איתי ככה הם יוכלו לשמור עליי ואני עדיין אוכל להסתובב אם חברה שלי אבל הם רוצים לנסוע לספרד. אחותי לא יכולה לבוא, ואין לי חברים חוץ מאלה שאני מכירה דרך האינטרנט(עצוב אהה?) ואני לא יודעת מי מהם ירצה או יוכל לבוא איתי כשחצי מהם אני לא מכירה כזה טוב, אבל נראה אולי מישהו ירצה לבוא.

ע21

New member
../images/Emo162.gif

גם לי יש נטייה לזכור פרטים מאוד קטנים שקרו לפני מליון שנה(לדוגמא עניין הנקנקייה) לעומת זאת מה לבשתי אתמול אין לי מושג להסתובב שעה בעיר זרה זה לא כמו לעשות טיול לבד - אז לא נראה לי שזה צריך להיות התרוץ המוביל שלך. אולי תשבי איתה תביני מה כל הבעיות ואז תנסי למצוא פתרון לכל בעיה (אנחנו ננסה לעזור)

faith2

New member
אמממ

ההבדל הוא שאת כבר לא בת 12
אני חושבת שאם אמא שלך תצטרף עם החבר שלה, דבר ראשון שהם ירצו זה קצת להיות לבד- הרי זה חופשה בשבילם... ולשמור עלייך 24 שעות זה לא ממש בסדר העדיפיות הרי את בת 18 כבר. את הולכת לחברה שם? אם כן אני בטוחה שאמא שלך תיתן לך חופש להיות איתה.

GeJuFan

New member
בגלל שהיא לא מכירה את החברה היא

לא נותנת לי לנסוע, והכי גרוע אחותי הגדולה שהייתי בטוחה שתבין אותי לוקחת את הצד של אמא שלי וחבר שלה. הצעתי להם לבוא איתי להולנד הם יטיילו ביחד ואני אסתובב אם סנדרה אבל הם רוצים לקחת טיול באונייה בים התיכון(לספרד נראה לי) בקיץ. זה מה שאני אומרת להם אני לא יהיה בת 12 אלא בת 18, ואמרתי לאמא שלי שזה לא שכאן בארץ אני לא יכולה להשיג אלכוהול וסמים ולהדרדר לזנות, הרי העובדה שזה לא קרה במשך השנים למרות שעזבתי את המסגרת הרגילה של בית הספר ולמדתי ביחידה לקידום נוער ועכשיו אני לומדת אם מורה פרטית לבגרויות.

למעלה