איך לשכנע את אמי לקחת עזרה בנקיון

אלשרי

New member
איך לשכנע את אמי לקחת עזרה בנקיון

שלוםרב, אמי אובחנה כחולת אלצהיימר היא עדיין בשלבים מוקדמים,אך חוץ מכך שהיא כמובן שוכחת הרבה,שינוי נוסף בהתנהגות הוא שהיא לא מנקה בכלל את הבית,היא בת 75 וגרה עם אבי שבן 83 ,הבאנו לה עוזרת אך כעבור פעמיים היא סרבה לעזרה, יום אחד אני התייצבתי בהפתעה וניקיתי את הבית,ברור שזה מאוד כאב לה שאני מנקה את הבית שלה כשאני אישה עובדת עם שלושה ילדים,חשבתי שזה יזעזע אותה ואולי היא תסכים לעזרה. מצב הלכלוך בבית ממש נורא,אבי לא יכול לנקות,לפני יומיים אחי ניהל איתה שיחה והיא אמרה שתסכים לעזרה,אך כעת כשכבר הודעתי לה שמצאתי מישהי היא כמובן התחרטה,לטענתה אין הבית מלוכלך. אני לא יודעת מה הפתרון הנכון,האם "לאיים" שיותר לא נבוא ולא נשלח את הנכדים?או אולי פשוט להתייצב עם העוזרת,אני מרגישה שהגעתי לשלב שאני צריכה להחליט עבורה,אבי לא מצליח להתמודד איתה, בטח יש כאלה בפורום שנתקלו בבעייה אשמח לשמוע מנסיונם.

ענתי44

New member
אלשרי ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ראשית, צר לי שהגעת לפה, אך, אם כבר נגזר עליך להיות בת לחולת אלצהיימר אז ברוכה הבאה. אצל רוב החולים העקשנות וההתנגדות לכל דבר חדש הוא חלק מהמחלה. אולי זה מאיים עליהם אולי מלחיץ אבל הם נגד. לא למרכז יום ולא להביא עובדת זרה, ולא לעוזרת ולא ללכת לרופא גריאטרי.... העניין הוא שאת צריכה לקחת את הפיקוד, ומי כמוני יודע כמה זה קשה ולא נעים אבל אין מנוס. אחת הדרכים ל"שכנע" זה לשקר. לומר לה למשל שאת מקבלת מהעבודה הטבה למנקה, שמשלמים לעובדת מביטוח לאומי או כל דבר שישכנע אותה. אם לא עוזר פשוט להציב את זה כעובדה. בדרך כלל אחרי מספר שבועות הם מתרגלים למצב ומשלימים איתו.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אלשרי

שלום רב אלשרי, את עוברת את מה שאנחנו עברנו בשלב הראשון של המחלה עם הורינו. שלב ההכחשה . הכל בסדר , הבית נקי אני זוכרת, אני מתפקדת.שלה ההכשה נובע מהבושה מאובדן הזיכרון. אין מה להתווכח אתה. עלייך להביא עוזרת לביתה של אמך ,זה השלב שאת צריכה להחליט בשבילה.עלייך להתייצב עם העוזרת ולהסביר לה שהגברת הזו בא לנקות כדי להקל עליה בשל גילה ,ובכדי שיהי לה קל.יכן שתתקלי בהתחלה בהתנגדות אבל לאט לאט היא תבין שהשד לא נורא כל כך. במיוחד שהבית יהיה נקי. זהבה שחם

אסתרס

New member
ההתנגדות לנקיון

צר לי מאוד על הסיטואציה המביכה בה את נמצאת. כמובן שרובנו עברנו דברים מסוג הקשורים לניקיון אישי וסביבתי. אני לא מציעה לשקר, חולי אלצהיימר לוקים בזכרון אולם אינם טיפשים,לכן "לספר לאמא ספור" זה לא יקדם אותך זה רק יבנה חוסר אימון. מצבים כפי שתיארת מופיעים גם בדיפרסיה,לעיתים התחלת אלצהיימר מלווה גם בדפרסיה. מניסיוני אני מציעה לגשת לרופא ולקבל תרופה לדכאון , למשל ציפרמיל ואז כשמצב הרוח יותר טוב אפשר יהיה להגיע עם אמא להבנה בנושא העוזרת. תביני אותה אמא חשה איבוד שליטה על עולמה ופרטיותה. מחזיקה לך ידים ומחבקת אותך אסתרס

ronnyw

New member
סיוע בנקיון

שלום לך. אני מצטרפת בהסכמה מלאה לדעה, שעליך להתחיל להחליט עבור הוריך. זה קטע קשה, שכולנו עברנו. החולים עצמם אינם מודעים למצבם, ולכן שכנוע באמצעוות הגיון לא עוזר. הבית יכול להיות מטונף לגמרי - ואימך פשוט תראה בעיניה בית נקי ומצוחצח. כל סיוע שנתנו להורים (עובד זר, מועדון יום, התקנת מיזוג, התקנת מעקה בטיחות - כל דבר גדול כקטן ) נתקל בהתנגדות נוראה. אז כפיתי, ואחרי כמה זמן הם מתרגלים, מתרצים ולא מבינים איך אפשר היה אחרת... זה קשה ומעיק, אבל זו הדרך. (כמובן שכדאי קודם לנסות את שיטת ההגיון שענתי ממליצה לך, עם בלופים קטנים יותר: אם אימך קמצנית, תסבירי לה שהעוזרת היא מטעם הביטוח הלאומי ואינה עולה. אם היא מלאה יראת כבוד לרופאים - בקשי מרופא המשפחה שיסביר לה שהיא חייבת עזרה כי אסור לה להתכופף/לגעת בחומרי ניקוי/להרים דליים. ספרי שזו דרישה מטעם הביטוח הרפואי וכו' - כל סיפור שעשוי לקדם את העניין) אגב, כחדשה בפורום, את מוזמנת לקרוא מסרים לאחור (או ספרות בנושא) ולהתחיל לאט לאט לסגל מול הוריך את ההתנהגות הנכונה... ועוד דבר: תתחילי עם הפרוצדורה מול הביטוח הלאומי.

בפעם היחידה בה נתקלתי בנושא,

הבת שיכנעה את אמא שלה שהיא זכתה באיזו הגרלה של חברה מסחרית בעוזרת לשנה חינם ומאחר והיא לא יכולה לפטר את העוזרת שלה, היא נותנת את זה מתנה לאמא. ומאחר והאמא לא זכרה בדיוק מתי נגמרה השנה, נשמר הסידור עד למותה, כשנתיים וחצי לאחר מכן. אם את יודעת לשקר בצורה משכנעת, לכי על זה... וברוכה הבאה לפורום.

למעלה