איך לשכנע את המשפחה שבי'ס לא מתאים?

איך לשכנע את המשפחה שבי'ס לא מתאים?

שאלה שעלתה בפורום ביממה האחרונה בשתי וריאציות והייתי חוצה להכליל אותה: איך לשכנע את שאר בני המשפחה שהחינוך הממלכתי לא מתאים לאחד הילדים? איך הורה אמור לשכנע את אחד מילדיו ואת ההורה השני שאותו ילד צריך חינוך ביתי או חלופי? איך תלמיד אמור לשכנע את הוריו שהוא מאוד אוצה ללמוד אבל לא בבית ספר רגיל? אישית רק כמעט הצלחתי לשכנע את ההורים שלי בסוף י''א שעדיף שאלמד רק בלימודיה (מוסד חינוך חליפי ששימש לי עד אז כמוסד להשלמת הלמידה) ולא בבית הספר. בסוכות של י''ב, בית הספר החליט לבטל לי את ההתאמות לליקויי למידה ולא הייתי צריך לומר להורים מילה נוספת. איך אתם עשיתם זאת / חושבים לעשות זאת / מייעצים לעשות זאת?

שכנוע הוא בעייתי...

אני אישית הגעתי לבי"ס אלטרנטיבי רק בתיכון והשכנוע היה קל כי זה בעצם היה דומה לגישה של הבית אבל כשיש התנגשות גדולה מדי בין הבית לביה"ס זה יכול להיות הרסני וקשה לכולם.תלמיד אמור לנסות לומר להורים-מובן שתלוי בתקשורת בין הילד להורים. לגבי הכיוון ההפוך נראה לי מיותר-הורה ,לדעתי,לא צריך לשכנע ילד לעבור לביתי או חלופי-צריך להגיד ולהציע אבל לא לשכנע-הילד צריך לחיות עם המעבר והשינוי הדראסטי והפרידה מחברים.מובן שלטעמי זה מחיר ששוה לשלם אבל אם הילד לא רוצה-לא צריך.ברור שתלוי בגיל אבל פתיחות אמיתית היא גם לאפשר לילד ללמוד במסגרת סגורה אם זה מה שמתאים לו.

עדו, זו שאלה שישר מקפיצה אותי

זה קצת מזכיר לי מיסיונריות. ולפני שמישהו יקפוץ ויאמר לי ש"זה לא אותו הדבר", זה כן!!! אין הבדל בין אמונה דתית לבין כל אמונה אחרת. לדעתי, יש מקום לדיון פורה ואפילו מקיף בנושאי חינוך, לדעתי, אין לשכנע ילד לצאת מהמסגרת הבית ספרית. הורה יכול לבחור בין לכבד את רצון הילד להיות בביה"ס הממלכתי, לבין להפעיל את הסמכות שלו כאפוטרופוס לקבוע איזה חינוך הילד יקבל. כמובן, שבמקרה כזה ניתן לצפות לתגובת מרד כלשהי. לשמחתי, כחד הורית, לא הייתי צריכה להתמודד עם הצורך שבן זוגי יסכים. אבל כן יש לי והיתה לי אופוזיציה ערה במשפחה הרחבה יותר. אני נוטה לשתף את הסובבים אותי במה שאני יודעת, מראה להם כיצד מה שהם חושבים שחשוב קורה, מראה כיצד מה שנראה להם טוב, פוגע למעשה בילד שלי או פשוט אומרת: כך החלטתי וזה לא לדיון. כך או כך, ההתמודדות עם המתנגדים לחינוך הביתי שלנו ממש לא צריכים להסכים איתי, רק לכבד את בחירתי. אגב, כשאני שואלת אותם את השאלות, ההתנגדויות יורדות. ברוב הפעמים אין להם תשובות משכנעות או אפילו לא משכנעות. הם מיד מודים ש... "לא חשבתי על זה"

למעלה