איך לשלם פחות לבזק

יוסף בא

New member
איך לשלם פחות לבזק

תעבירו לכל מי שיש קו בזק בבית (שזה הרבה אנשים) חברה אני מביא מייל שכיבלתי כלשונו כדאי לבדוק זהו סיפור אמיתי והזוי. בסופו תשלמו 300 ש"ח פחות לבזק בשנה. לפני כמה זמן, יצא חוק שבא להגביל את המחיר המירבי שבזק רשאית לקחת על דמי ניהול הטלפון. החוק אומר שאם אתה לא משתמש "כבד" בקו הטלפון (יש הגדרה בחוק, ורובנו, עם כל השיחות בסלולרי לא משתמשים כבדים) - בזק חייבת להוריד לחצי את דמי המנוי החודשיים. זה חוק. אין ויכוח. מה עשו בזק? אמרו: בסדר גמור. מי שיבקש - נתן לו את החצי-מחיר ככתוב בחוק. אבל צריך לבקש. קוראים לחסכון הזה מסלול קו קל. כל אזרח רשאי (על פי חוק) לקבל את ההנחה הזאת, אבל צריך לעשות שיחה (הזויה למדי לטעמי) עם המרכזנית ב-199 ולהגיד לה, בעל פה, שאתה בעל הקו ורוצה לעבור למסלול הקו הקל ואז היא אומרת "בסדר" ואתה שואל: "זהו זה?" והיא אומרת: "כן אדוני". ומאותו רגע - אתה משלם חצי מחיר כל חודש על הקו טלפון, שזה חסכון של איזה 300 ש"ח בשנה. אם הייתי יכול הייתי מספר את זה לכל אדם ואדם במדינה שמשלם סתם, ממש סתם, כסף מתנה לבזק. הייתי בייחוד מנסה להדריך אנשים שמבקרים זקנים בבית, שיעזרו לזקנים לחסוך 24 ש"ח כל חודש בשיחת טלפון אחת שלוקחת 2 דקות. כל מי שאכפת לו, מוזמן: א. לנסות בעצמו ולראות איך חוסכים את הכסף בשיחה אחת ב להפיץ את הבשורה (כולל העתקת הטקסט כאן, כל הרוצה - מוזמן לעשות CUT ו-PASTE) לכל מי שיוכל להנות ממנה

MrCheff

New member
לא מדוייק

בתור אחד שהיה בבזק לא מעט שנים ועבר להוט, אני יכול לספר לך משהו קטן על קו קל שלא אומרים והוא... מחיר דקת שיחה בתוכנית של קו קל, היא 25 אג' לדקה ולא משנה באיזה שעה תתקשר. כך שזה אולי חסכוני אם אתה מדבר 10 דקות בחודש, אבל אם אתה מדבר 100 דקות בחודש (שזה 3-4 דקות ביום בממוצע) זה כבר לא משתלם!

MrCheff

New member
ועוד דבר

המסלול הזה קיים כבר לפחות 5-6 שנים ולא קשור לשום חוק שהועבר. המסלול מופיע באתר של בזק. http://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/Bezeq/Tariff/tracks/kavkal_.htm הבעיה של בזק, שהם עובדים תחת רגולטור (בעקבות ההכרזה עליהם כמונופול לפני מספר שנים) מה שאומר שכל מבצע ו/או שינוי בתעריפים חייב לעבור אישור של הרגולטור ולחברות הטלפוניה האחרות יש זכות להתנגד למהלך! המזל של בזק שיש הרבה אנשים שיש להם חשבון בבזק ופשוט לא טורחים לבדוק האם משתלם להם לעבור חברה. הבעיה היא בנו כצרכנים. אם היינו צרכנים יותר נבונים, היינו מוצאים דרך ללחוץ על הרגולטור ולאפשר לבזק להיות יותר תחרותית. דוגמא חיה מלפני מספר חודשים. הייתה דרישה מצד משרד התקשורת להפריד את הקשר בין קו הטלפון ל-ADSL, (נקרא גם NAKED ADSL) כך שתוכל לרכוש ADSL מבזק וקו טלפון ממישהו אחר. המטרה: הגברת השירותיות והתחרותיות. בזק הסכימו ואף הובילו את המהלך. הרגולטור מצידו הערים עליהם קשיים שהובילו לכך שמחיר NAKED ADSL יקר משמעותית מלרכוש תשתית אינטרנט מהוט. כך שמשרד א' של מדינת ישראל עושה כך, והשני תוקע לו טריז. ולתפארת מדינת ישראל!

למעלה