איך לשמור על האגרופים

daskaliano

New member
איך לשמור על האגרופים

לא אחת בא הגאון התורן וטוען שמתאגרפים יודעים להכות רק עם כפפות וכשהם מורידים את הכפפות הם שוברים ידיים במקרה של מכה ביד חשופה. חברים: ידיים ישברו מכמה סיבות: 1. לא סוגרים יד כמו שצריך (שיעור ראשון באגרוף). 2. מנח אגרוף לא נכון (שיעור ראשון גם כן). פגיעה במצח של היריב בעצמה גדולה (ישבר גם עם כפפה). הדרך להמנע מפציעות היא טכניקה נכונה, הכנה של מפרקי הידיים, מנח יד נכון, דיוק במכה ולא להכות כל מכה לראש בעצמה מירבית הסנטר הוא הנקודה שאליה מכוונים ומכה חדה ומהירה תעשה את העבודה.

IamStalker

New member
חשוב גם לחזק את היד ואת שורש היד

א. לחזק את היד ללחימה ברחוב - נעשית ע"י עבודה על שקי אגרוף עם כפפות שק אגרוף ולא כפפות רגילות 12oz + אלה בכפפות 8oz . *** חשוב מאוד!!! - לשים אגד אלסטי איכותי מאוד כדי לשמור מפציעות. ב. חיזוק ע"י שכיבות שמיכה על אגרופים גם עוזר מאוד . ג. עבודה עם משקולות ע"י חיזוק שורש כף היד ד. טכניקת מכה נכונה - שהיא שונה במעט ממכות עם כפפות אגרוף.

daskaliano

New member
תשובות

רשמתי הכנת המפרק וחלק מההכנה זה כל מילי תרגילי סמיכה על שורשי כף יד. על השק כמובן עובדים עם כפפות שק ולא כפפות אגרוף אלה אם אני רוצה "לעייף" את המתאגרף ואז אני שם לו 16 - 18 אונז וזו מטרה אחרת. להכות על השק כמובן גם ללא כפפות צריך ויש צורך לחזק כפות ידיים. טכניקת מכה זהה לגמרי עם עצמות 2-3 ולא אחרת. מצ"ב סרטון קצר בנושא זה. http://www.youtube.com/watch?v=TQX43hg8FaQ

IamStalker

New member
נוטה לא להסכים איתך ,

רוב המכה זה על עצמות 1 ו-2, עם עצמות 2-3 לא לא טוב העצם בשורש שמחזיקה את היד היא חלשה הרבה יותר במקומות האלה.

daskaliano

New member
סליחה איני מבין מה כוונתך

עצם 1 היא האגודל עצמות 2 - 3 הם העצמות הבאות של ה"אצבע והאמה" איתם מרביצים !

daskaliano

New member
כמה מילים על פיתוח המכה אצל המתאגרף איך צריך

שיעור ראשון באגרוף הוא מצב היד האצבעות,סגירת האגרוף וזוית שורש כף היד. לאחר מכן לומדים את הטכניקה של המכה כולל המכניקה הנכונה של הגוף. קודם במצב נייח ואחרי כן בתנועה. לגבי עבודה עם בנדז'ים (למה חשוב) הסיבה היא פשוטה. עצימות האימון ונפח האימון באגרוף היא גדולה. כל מסת הגוף מתנקזת לתוך כפות הידיים המאוגרפות בקואורדינציה שמייצרת המון אימפקט על האגרוף ושורש כף היד ולמשך זמן רב. עצמות כף היד והאצבעות הינן עצמות קטנות ורגישות שקל מאוד לגרום להן נזק. מתאגרף שנפגע באימון בכפות הידיים למעשה מושבת מאימונים למשך זמן ההחלמה וזה רע. לכן באגרוף מקפידים ללמוד גם לסגור נכון את האגרוף, גם להחזיק את האגרוף בזוית נכונה, גם להכות עם החלק הנכון וגם חובשים את כפות הידיים בבנדז'ים וכפפות שק. כדי לפתח באגרוף את עצמת המכה, את היכולת להכות חזק יש תרגילי קואורדינציה ולאו דווקא תרגילי כוח. כשהקואורדינציה מושלמת מוסיפים מהירות ומכניסים לאט לאט מכות חזקות על כרית קיר ושק כבד. היות ואגרוף אינו אמנות של מכה אחת בלבד אלה קומבינציות מפתחים גם את היכולת להכות בקומבינציות על שק כבד, כרית קיר אבל יש עזרי אימון כמו DOUBLE END BAG ושק קל וגם אימון PUNCH MITTS עם המאמן בשביל פרפקציוניזם של המכה והקומבינציות מהבחינה הטכנית. היות וחשוב גם להתרגל להכות בעצמים יותר קשיחים יש שקים הממולאים בצורה שונה ולא כולם ממולאים בבדים... יש שקים ממולאים בנסורת עם ליבת חול, יש שקים הממולאים בגרוסת צמיגים, יש שקים הממולאים בגומי ונסורת ויש שקים הממולאים בבדים ויש שקים הממולאים בשיער סוסים (כן יש לנו כזה כבר 30 שנה וכואב מאוד להכות בו). כל שק הינו בעל קשיחות שונה אבל חובה עליהם להיות בעלי יכולת לספוג אימפקט ולא להחזיר מכה כמו מכה בעץ או בקיר. מכות בעצמים קשיחים מחזירות את האימפקט חזרה לפרקים של כף היד מרפק וכתפיים וגורמות לדלקות משביתות ולנזק מתמשך. כדי ללמד את המתאגרפים להכות נכון חלק מהאימונים מתבצעים עם מוט של 200 גרם בידיים כדי להבטיח סגירה של היד בזמן "צל בוקס" ויש אימונים על שק ללא כפפות וללא בנדז'ים לזמנים קצרים וקצובים ולא כל אימון. לעיתים רואים מתאגרפים בטלויזיה עם הידיים פתוחות והזרת בחוץ אז לידיעתכם, מתאגרף כדי לא לפגוע לעמו במהירות משוחרר כולו כולל האגרוף עד למילישניה לפני הפגיעה. ממש ספליט לפני הפגיעה היד מתהדקת לאגרוף וזה נרכש תוך כדי ניסיון. לכל מי שלא מבין את מה שאני אומר אני מציע לעשות אימון של 10 סיבובים של 3 דקות על השק ללא בנדז'ים וללא כפפות ונראה מה קורה גם לאמני המאקיווארה הדגולים לכפות הידיים ולשורשי כף היד. באגרוף קצב הוצאת מכות הוא גבוה ומתמשך. בנוסף הכל מתרכז בסוף במכות האגרוף ולא כולל בעיטות מרפקים וכיו"ב שנותן זמן מנוחה לידיים. אחרי אימון שק חזק לפעמים כפות הידיים כל כך כואבות שצריך לשים אותן בקרח. ואני ממש לא נכנס לשאלה מי מכה חזק יותר קראטקה או מתאגרף. זה ממש לא חשוב השאלה המתבקשת היא מי פוגע מדויק מהר ובלי שהיריב יראה את המכה באה. פטיש 5 ק"ג שרואים אותו בא לא עושה נזק. אבן קטנה שעפה לך ישר פסנטר בלי שתראה אותה מגיעה תוריד גם קרנף לרצפה. בקיצור, זו דרך ארוכה ומייגעת אבל אין קיצורי דרך. יש להכות אלפי פעמים מכל מצב ומכל זוית כדי לפתח את היכולת להכות מהר חזק לא צפוי ומדויק.

orenjuicel

New member
מכה למצח

אני עכשיו יודע שמכה טובה למצח תעשה את העבודה, לי היד התקצרה בחצי סנטימטר בעקבות מכה למצח.

למעלה