איך לשמור על הכסף?

איך לשמור על הכסף?

לאחר המלצות כאן הן זוגי ביקש להפקיד במק"מ הפקידה בבנק התעקשה שעדיף פק"מ "אתן לך ריבית טובה" של 3 אחוז מה דעתכם ???

goldy

New member
לא להקשיב לבנק

המק"מ יתן לך יותר. תידרשי השוואתנאים.

dornat

New member
זה נכון שמק"מ יותר משתלם אבל

צריך שיעבור פרק זמן מסוים כדי שזה יתחיל להשתלם: במק"מ יש יותר עמלות (דמי קניה דמי מכירה ודמי אחזקה) בעוד שבפק"מ אין שום עמלות (אלא אם זה שבועי ואת שוברת את זה באמצע ולא בתחנות היציאה)

jol8

New member
אפשר הסבר

אם רוצים לעשות חיסכון חודשי לא טווח בינוני עם נקודות יציאה. אילו אפשרויות עומדות בפניי בבתי השקעות למיניהם? תודה

goldy

New member
ככל הידוע לי

הריבית על העו"ש בבית השקעות היא פריים פחות 2%, הסכום לא משנה. בימקום לתת את כספך ושמשלם הריבית יעשה טובה שהוא נותן לך משהו, בבית השקעות אתה *מפעיל* את הכסף שלך, ברמת הסיכון בה תבחר. תוכל לקנות אג"חים ומק"מים: במיקרה הגרוע ביותר הריבית עליהם גבוהה מימה שהבנקים נותנים, וזה אחרי מס! את כל הפרטים תוכלקבל כשתחפש בגוגל "בית השקעות".

leibl

New member
לא הבנתי בדיוק האם ישנו "בבית השקעות" חיסכון

סולידי. ? שנותן פריים פחות שתי אחוז ? מה התנאים של ההשקעה טווח ארוך או קצר ? בנוסף האם ישנם בטחונות לבתי ההשקעות מדובר במוצרים סולידים לחלוטין ?

goldy

New member
הכסף של בתי ההשקעות נימצא בבנקים

אים למשל אתה קונה מק"מ ונישאר איתו עד לפידיון אז הוא סולידי. תנאי ההשקעה מישתנים עפ"י מה שבחרתה. ההשקעה בבית השקעות יותר מורכבת מאשר "תן לנו את הכסף שלך ונעשה טובה שנשלם לך עליו ריבית". פריים פחות שני אחוז זה על מה שנימצא בעו"ש: כסף ללא פעילות כלל מקבל את הריבית הזו.

מיכל שץ

New member
תבואי לקומונה

ותראי מה כתבתי לך, ותספרי לי אם זה מועיל. 3 אחוז על פק"מ זה יפה מאוד וזה כמעט כמו מה שתקבלי על מק"מ, אחרי שהבנק יקח את עמלותיו... הפקידה ממש בסדר! אני לא הצלחתי להוציא כ"כ הרבה!

למעלה