איך לשמור על טווח חזרות ?

amirline

New member
איך לשמור על טווח חזרות ?

נניח לקחתי תכנית מאתר קילוגרם ואני אמור לעשות בנץ׳ פרס 6-8 חזרות, סט ראשון עם 90 קילו עשיתי 8 חזרות כאשר החזרה האחרונה הייתה בקושי, עכשיו אני ממתין דקה מנוחה ועכשיו מצליח לעשות רק 5 חזרות.. השאלה היא האם לנוח יותר זמן או להוריד משקל בכדיי להישאר על טווח 6-8 חזרות ?

אותו דבר לגבי 8-10 חזרות בתרגילים אחרים.

MidNight Flame

New member
מאיפה הרעיון של לנוח דקה?

תנוח כמה שצריך כדי לעשות מה שצריך לעשות.

amirline

New member
אני מבין מדבריך שאני צריך להגדיל זמני מנוחה

בכדיי לעמוד במספר החזרות המוגדר.
מה לגבי תרגילים של 10-12 חזרות (יש מעט מאוד כאלה) , קראתי בעבר שאמרת לא לנוח יותר מדקה במספר חזרות כזה

amirline

New member
אנסה לחפש את ההודעה

היה דיון על תרגילים מבודדים ונאמר (בצדק) שאין סיבה לעשות יותר מ 2 סטים של 12 חזרות ואמרת שכשעושים 12 חזרות המנוחה צריכה להיות מקסימום דקה.
&nbsp
דרך אגב, כמה אפקטיבי זה לנוח 2 דקות בטווח של 6-8 חזרות ?

MidNight Flame

New member
נו ו...?

היום נחתי 6-12 דקות בין סט לסט.
פונקציה של מטרה ותוכנית אימונים.

amirline

New member
אז למטרת היפרטרופיה או ״ניפוח הגוף״ מנוחה קצרה?

מנוחה קצרה הכוונה 60-90 שניות בין סט לסט.
&nbsp
זה מה שאני מבין מהמאמר של איתי זיו.
&nbsp
אני פשוט קצת מבולבל מהנושא הזה ומבין שאימונים כבדים כמו טקסס או הלינארית מחייבים מנוחות ארוכות אבל אני שואל ספציפית לגבי היפרטרופיה (מבין ויודע שגם ב 3 חזרות יש היפרטרופיה אבל פחות מ 6-12 חזרות).

Dark Muse

New member
עקרונית כן

בעבודה על היפרטרופיה המנוחות הן יחסית קצרות כפי שציינת. באימוני כוח המטרה היא להשלים סט כבד למעט חזרות ולכן בין הסטים כשהעומס גדול, ניתן לנוח דקות ארוכות כי המטרה היא בסופו של דבר להשלים סט. בעבודה במספר חזרות בינוני למטרת היפרטרופיה, אפשר בהחלט לנוח דקה-שתיים בלבד.
&nbsp
שם לב שאם אתה מרים 6 חזרות, וזה קרוב למשקל המקסימלי שאתה מסוגל להרים בו (הכוונה שאת השבע אתה כבר לא מסוגל), אז מנוחה של 60 שניות כנראה לא תספיק לך לסט השני, במיוחד אם אתה עושה זאת על משקל זהה לאורך כל הסטים. רק אומר שכוח יביא לך בסופו של דבר מסה, ואם אתה מתאמן מתחיל אז כדאי ואף מומלץ לחשוב על להוסיף משקלים על המוט (לנצל היטב את יכולת פיצוי היסף כמתחיל).
&nbsp
&nbsp

amirline

New member
לא מתחיל, מעט חזרות קידמו אותי למשקלים יפים

אבל אני לא נראה מנופח יחסית למשקלים שאני מרים ורציתי כמה חודשים לעבוד על ניפוח הגוף

למעלה