איך לשמור על טריות של חזה עוף?

SHARON 103

New member
איך לשמור על טריות של חזה עוף?

היי חג שמח חברים,

רציתי לשאול איך אפשר לשמור על טריות של חזה עוף? אחרי שאני צולה/מטגן את החזה עוף, אני שם אותו על נייר סופג שמן ואם נגיד אחרי כמה שעות אני רוצה לחמם אותו בתנור/מיקרוגל אז הוא נהייה יבש וקשה וזה מרגיש כמו לאכול דיקט.

אם יש לכם המלצות לשפר את זה אני מאוד אשמח לשמוע. בנוסף, אם יש לכם הצעות לתיבול חזה עוף כדי לשדרג את הטעם אני אשמח לשמוע ולנסות.

תודה וחג שמח לכולם
 

Maldini Girl

New member
ההמלצה שלי

אם יש אפשרות
בצלייה הראשונית לעשות את החזה עוף רק כמה רגעים מכל צד. שיהיה צלוי אך חי מבפנים, או לפחות חי יחסית מבפנים.
בצלייה השניה לצלות במחבת חמה מאד לכמה רגעים רק שייעשה מבפנים (או אם הוא עשוי מבפנים אז רק שיקבל מכת חום)
 

lseugy

New member
אני מנחש. פול ווליום?

אני מנחש שאת החימום במיקרו אתה עושה בעוצמה מירבית. כלומר רק קוצב זמן. מכן יוצא שהשכבה החיצונית מתחממת והפנימית עוד לא, או שהשכבה החיצונית מתייבשת ורק הפנימית פחות יבשה. אז לדעתי הנכון הוא (וכך אני עושה), להוריד לרמת חימום נמוכה (30% כמו הפשרה ועד 50 או 60%). מדי פעם להפוך אותו עד שמחומם כראוי. כך גם תרגיש במגע יד אם החום תקין. לטעמי זה לא יבש מדי. אבל זו רק דעתי.
 

ybo4

New member
גם לי יש בעיה דומה

כשהכנתי חזה עוף בתנור הוא יצא טעים ועסיסי, אך לאחר יום במקרר בכלי סגור וחימום הפך לדיקט.
הדרך היחידה בה אני מצליחה לשמור על עסיסיותו היא כשאני מכינה אותו ברוטב. ואז גם מחממת ברוטב ויוצא נהדר.
התיבול החביב עלי לחזה עוף: רוטב סויה, ג'ינג'ר, שום, מעט דבש ולפעמים גם צ'ילי.
תודה על ההסבר לגבי המיקרו - אנסה בפעם הבאה
 
למעלה