איך לשפר ביצועים בבטן ושכיבות שמיכה?

• פותח הנושא eruv
  • פורסם בתאריך

eruv

New member
איך לשפר ביצועים בבטן ושכיבות שמיכה?

שלום. קודם כמה נתונים על עצמי: בן 21 גובה 174, משקל 69 קילו. אני עתודאי שעומד לחזור לשירות צבאי אחרי הרבה זמן שלא ביצעתי כושר בכלל. בעוד כמה חודשים אני הולך לקורס קצינים ולצורך העניין אני חייב לשפר את כמות השכיבות שמיכה והבטן (משכיבה לישיבה) שאני מסוגל לבצע. כיום אני מסוגל במאמץ לבצע בערך 35 שכיבות שמיכה ו50 בטן. אני מעוניין לשפר תוך בערך חצי שנה ל75 שכיבות שמיכה ו86 בטן. השאלות שלי הן באיזה תדירות כדאי לי להתאמן (חשבתי על כנראה פעם ביום 5 ימים בשבוע)? ואיך לבצע כל אימון? האם לעשות את התרגילים עד שאני לא יכול יותר או לחלק לסטים? ואם לסטים אז לסטים ארוכים או קצרים? ומה כדאי לאכול לפני ואחרי? ובכלל אם יש למישהו עצה טובה איך להגיע למטרה שלי בקלות... תודה מראש.

בטן - גב

שלום רב, אתה רוצה לשפר את הביצועים האלה רק לצורך המבחן שעליך לעבור? לדעתי מה שיותר חשוב זה הכושר הגופני הכללי שלך שבו למרכיב הסבולת האירובית תפקיד חשוב יותר. מה עם אימוני ריצה? סה"כ אתה לא רחוק מהמטרות שלך ולא נראית לי בעיה מיוחדת לשפר את הביצוע בתרגילים אלה. מאחר שמדובר בסבולת שרירית ולא בכוח עליך לבצע סטים ארוכים יחסית עד למצב קרוב לכישלון ואז לנסות מידי פעם להגדיל את סך הביצוע בסט עצמו ובסך הכללי של החזרות. אין צורך 5 פעמים בשבוע. מספיק 3 פעמים לאימון על קבוצות שרירים אלה אבל נראה לי שמה שאתה מכוון אליו הוא מאוד נקודתי ואינו עולה בקנה אחד עם אימון נכון. אימון נכון צריך לכלול עוד תרגילים ועוד מרכיבי אימון כמו סבולת לב ריאות, גמישות ותרגילי כוח לקבוצות שרירים גדולות כמו רגליים, גב, כתפיים. את זה אפשר כמובן להשיג לאחר ייעוץ מסודר עם איש מקצוע שמתמחה בתחום. בקלות זה לא יהיה...אבל אין ספק שהכושר שלך ישתפר ותהיה מוכן הרבה יותר טוב מאשר המטרות הנקודתיות אליהן אתה מכוון. בהצלחה!

בקלות

לא יועיל לכושר, אבל יועיל לטובת הבר=אור - ביצוע כפיפות בטן תוך הסתמכות על שרירי הירך (שהם הרבה יותר חזקים), ואפילו עם קצת תנופה, לא הכי בריא ובטח לא אפקטיבי לטובת חיזוק שרירי הבטן, אך מגדיל משמעותית את התוצאות. במלים אחרות, לפני שאתה עולה מהרצפה, תקשיט קצת את הגב ותתן לעצמך תנופה עם העכוז. השיפור בתוצאות יהיה מיידי.. (יוער שבודקים שאתה לא עושה זאת, אבל הבדיקה לא קפדנית מאד ומכל מקום, רוב הזמן לא יבדקו אותך מקרוב, ונדיר שיפסלו לך כמות משמעותית כל כפיפות בשל כך). שיהיה בהצלחה.

למעלה