איך לשרוד סיסג'נדרים ?

lily kane

New member
איך לשרוד סיסג'נדרים ?

כי כשאנחנו מנסים להיות סובלנים ולהסביר, אז אנחנו תעמולתניים
וכשאנחנו לא מוכנים להסביר הכול, אז אנחנו סגורים ולא מתחשבים
כי כשאנחנו לבושות בצורה שמחצינה אתנו, אז אנחנו פרובקטבים
וכי כשאנחנו לבושות בצורה שלא מחצינה את התחושה שלנו, אז אנחנו לא באמת ג'נדר קווירים
כי מותר לשאול אותנו בפרטי פרטים על אברי המין שלנו,חיי המין שלנו, ואם נשכב אתך עכשיו

אז גולשימות יקרימיות
איך מתמודדימות עם עולם כל כך חסר קבלה?

ESenJi

New member
הומור וכנות

זאת הגישה שלי. אני אומר לאנשים שמותר לשאול הכל, ואם משהו ירגיש לי פולשני מדי אני פשוט לא אענה.
אני צוחק על עצמי ומשתמש בסוג המשפטים שכבר שמעתי בעבר כדי לנטרל אותם. הגישה שלי היא שאף אחד לא יוכל לפגוע בי, אם אני עושה את זה קודם. זה גם גורם לפתיחות וקבלה, כי אני לא מנדב מידע בעצמי, אבל עונה על מה ששואלים אותי.

אתן לך דוגמא - פגשתי לא מזמן שני בחורים, שנורא התלהבו מזה שאני ביג'נדר והתחילו לשאול מלא שאלות. עניתי להם בכל הכנות ומבלי לנסות להתלהם. כשהרגשתי שהשאלות מגיעות לכיוונים שאני לא מעוניין בהם, פשוט התחלתי להתכנס בתוך עצמי, ושידרתי פרצוף מסכן וקצת במצוקה. אין לי בעיה להראות חולשה, אני לא בתחרות עם אף אחד. וכשאני מרגיש בעמדת חולשה או התקפה - אני דואג להראות את זה, כדי להבהיר לצד השני שאני לא מרגיש בנוח.

השאלות הפולשניות הפכו מהר מאוד לשאלות מעניינות, הרבה פחות בדגש אישי חודרני והרבה יותר בניסיון להבין מה עובר עלי ואיך מתמודדים עם זה.

אני לא מנסה להציג את עצמי כאדם חזק. אני מציג את עצמי כאדם שמתמודד, שיש לו את הרגעים החזקים שלו ויש לו את הרגעים הקשים והמשברים.
כשלא מנסים להציג חזות אחידה אלא מראים את הפן האנושי, יותר קל להתחבב על הסביבה וליצור סיטואציה מקבלת ומחבקת.

זו הגישה שלי.

snoopytush

New member
טום נתת לי השראה מטורפת

יש לי בחיי רגעים של חוסר ביטחון בהם אני מתביישת למרות ששגלית יודעת שזה בסדר
ואז אני נסה להסוות אותם במעטה קשיחות או מתנתקת מעצמי.
וחבל כי זה חלק ממני.
מנעכשיו אנסה לתת לעצמי לגיטימציה לחוש כך ולהראות זאת ( אולי חוץ מבראיונות עבודה...)
תודה

ליזי133

New member
ממש נחמד

זה נשמע נחמד, ואני חושב תשאני אוהבת את הגישה הזאת

בכל מקרה, נשמע נחמד

lily kane

New member
יש לי קושי

לימדו אותי (בצורה מוזרה זה משהו שלרוב מלמדים גברים בילוגים), לא ל"רחם על עצמי ולא לבכות". נורא מתקשה להראות צדדים מסוימים בי .
ונורא מתקשת להראות חולשה ,אלא אם כן זה באמת חד או אני באמת בוטחת באדם שמולי

מבינה את זה

זה ככה אצל כל מי ששונה מהנורמה איכשהו, אני מזדהה כי זה קורה לי גם בתחומים אחרים (למרות שבתחום המגדרי אין ספק שזה נהיה אישי יותר ומעיק יותר בהרבה). אני חושבת שצריך סבלנות רבה לאנשים שהם לא דומים לנו.
אני עד לפני שבועיים או שלושה לא ידעתי בכלל שקיים דבר כזה ג'דנרקוויר, ולא הייתי חשופה לאופציות השונות שכלולות בתוך זה ולכן כשנחשפתי כן אני מאוד רוצה לשאול שאלות, כדי באמת להבין, כדי לקבל אתכם\ן ואת עצמי, ואין ספק שגם אם השאלות חוזרות על עצמן (זה בטוח), וגם אם הן אישיות ו\או קשות אז שווה בכל זאת לענות עליהן כמה שיותר מפורט שיכולים, כי זה עוזר לאחרים לקבל ולהבין. מה שלא מבינים לא מקבלים.

וכן- זו נורא קשה כשזה בתחום מביך כמו מגדר ומין, אני מבינה את זה והקו הפרטי של כל אחד\אחת הוא קודש בעיני, אבל אם מצליחים להסביר כמה שאפשר בפרטים (זה כמו שהורים צריכים להסביר לילדים שלהם על סקס, זה מביך ואישי, אבל זה חיוני) וברוגע, אזי הסיכוי שיבינו גדל.

אומרת את זה בתור סיסג'נדרית שמוכנה לפתוח את הראש, ורק עכשיו בכלל מתחילה להכיר את האופציות שלא להיות סיס או טראנס (בקטע של להפוך למין הנגדי), שאלו האופציות היחידות שהכרתי עד היום.

lily kane

New member
תראי

חלק מהשאלות נאמרות בצורה שהיא מכבדת
וחלק בצורה שהיא מביכה
אני בטוחה שהרבה טרנסגנדרים וג'נדר קויירים מוכנים וחשוב להעלות מודעות
אבל באמת שהמרחב האינטרנטי עצום וברור שלחיצה בגוגל על המושג תעלה אלפי תוצאות, אל תצפו מאתנו תמיד להיות במצב רוח ותמיד לענות הכול

זה מעניין אתכם רוצים ללמוד , תבאו תקרא וכן תשאלי שאלות כאן
האמת שבאמת הפורם הזה מקום מצויין לזה.

למעלה