איך לתאר במילים את מה ששומעים

gilads

New member
איך לתאר במילים את מה ששומעים ../images/Emo22.gif ../images/Emo35.gif

מצורף קישור למאמר מהמגזין סטריאופיל (משנת 93), המנסה להצדיק ולהגדיר מילון למאפייני הסאונד. הכוונה למאפיינים סובייקטיביים - שאינם טכניים/ נמדדים. בעבר, השימוש במונחים הנסקרים, נשמע לי כמו שימוש שפת סתרים ששמורה לבעלי סגולות חושיות נדירות (או שרלטנים ). אבל עם הזמן, מצאתי שבאופן אינטואיטיבי, הגדרתי עם חברים מאפייני סאונד במונחים שדומים לאלו שב´מילון´. אם כך, אולי יש בסיס ממשי לשפת סאונד. כמובן, בדרך צריך גם לתרגם לעברית
. מקווה שאני לא ממחזר.
אגב, פעמים נדמה לי שהסמיילים של תפוז עושים פרסומת סמוייה (ומוצלחת) לכיפות ושאר כיסויי ראש
גלעד

דרור א

New member
מילא שומעים , אבל לא רואים

הלינק מוביל לכתבה ריקה .... כנראה בגלל חיפוש CGI. נסה שנית, שגם אנחנו נוכל להבין. דרור.

קצת קשור, אבל לא לגמרי...../images/Emo38.gif

יצא לי לקרוא מאמרים של נועם חומסקי בזמן האחרון. אחד הרעיונות הבסיסיים שלו היא שלכל אדם יש "איבר שפה" מולד, שמאפשר לנו ללמוד שפה, לא משנה איזו, כשאנחנו קטנים, והאיבר הזה מתנוון מאוד כשאנחנו גדלים. משעשע לראות איך באיזה מקום יש לנו גם "איבר שפה" גם לאודיו...

gilads

New member
לא רק איבר למידת השפה

...למצער, איבר הלמידה הכללי שלנו בוחר בד"כ להתחיל לפזר את עצמו לקראת גיל 30 או משהו כזה.. על כל פנים, הרבה לפני שהייתי מאשר, אם נדרשתי. השימוש בשפת המילה לניתוח החוויה החושית הבסיסית אינו פשוט כלל, בין השאר כיוון שאנו נדרשים לשימוש בדימויים מחושים אחרים צליל ´חלק´, צליל ´חם´ , וכו´. כלומר, יש גם שימוש ב´ממיר´ רשמים בין - חושי. לעניין החפיפה הבין חושית בתפישת חוויה(לדוגמא צליל בוהק - bright), שמור מקום במחקר הפסיכלוגיה הקוגטיבית. אני רץ לשמוע עוד דיסק (לפני שאיברי ההאזנה שלי נסתמים בשערות שיבה) שבת שלום גלעד

חלק מההגדרות מקובלות בתחום ההנדסה

יש לנו Audio engineering handbook, ויש שם פרק שדן בכך עם הגדרות (הספר בעבודה) אנסה לסרוק לך את הדפים שדנים בכך. ללא קשר, הממשק של הפורום הזה פשוט יוצא מהכלל. ב- YNET היינו מקללים אותו מהרגע הראשון, חצי עמוד הולך שם לאיבוד. שבת שלום.

gilads

New member
מאפיינים טכנים משותפים למס´ החושים?

מעניין היה למצוא קווים טכניים / פיזיולוגליים משותפים בין חוויות מחושים שונים המתוארות באותן מילים. לדוגמא מה (/האם) במאפייני הצליל המוגדר חם קשור למאפייני האוויר החם, או משהו כזה. האם צליל בוהק דומה במשהו מהבחינה הטכנית לגל אור שנתפס כבוהק? מה במאפייני הצליל גורם לנו להגדיר אותו דווקא כ´קר´? או שמא הדמיון הוא בתפישת החוויה בלבד (לפי האסכולה של הכל בראש)? גלעד

gilads

New member
הכתובת המפורשת למאמר ../images/Emo27.gif

http://www.stereophile.com/fullarchives.cgi?50 (צדקת דרור - cgi)

איך מתארים מה שומעים - מאמר

הקישור שצירפת רק נותן את הפילוסופיה של סטראופייל, ולא למילון עצמו. הפילוסופיה שלהם היא מה שמוגדר על ידיהם כ- סובייקטיביזם. הם מתעלמים מהנדסת שמע, ומסתירים מקוראיהם שיש גישה מדעית מאוד מבוססת לשמע. סרקתי קטע Audio Engineering Handbook. כפי שתראה, ההתיחסות המקצועית היא לגמרי אחרת, מאשר סטראופייל. כמובן שזה חומר קריאה קשה אבל הכל מידע מבוסס. תוכל לראות איך ממזגים האזנה מקצועית על ידי אנשים שעברו הכשרה, עם מדידות וחישוב הפרמטרים הטכניים, והיכן יש קשיים להגדיר את הקשר בין תחושה סוביקטיבית לביצועים. כמובן לא מוציאים מכך מסקנות נמהרות כמו הסטראופייל. באחת השורות מזכיר הכותב את ה- Marketplace ואומר שההתיחסות ל- Hi Fi היא בגדר של Abuses. בכל אופן יש לך הסבר מוסמך לכמה מאפיינים שמדברים עליהם וכמה דברים שאולי לא יגעת על האוזן. בגלל מגבלת הפורום, הכנסתי את תמונות הסריקה לוורד, וחילקתי ל4 קבצים, הניתנים לאיחוד לקובץ אחד של פחות מ800K הכנסת הקבצים תקח מעט זמן, ויתכן שאצטרך עזרה. הכנסת קבצים לא עובדת טוב בפורום תפוז.

gilads

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif על ההשקעה

אקרא מחר לילה טוב
גלעד

בוקר טוב לפורום. ארנון, אין כמוך ../images/Emo24.gif

אני הלכתי לישון ואתה באמצע הלילה טרחת! אין מילים. תודה!

יכולת ביטוי

שלום יכולת הביטוי של האדם (תקשורת) בשלב ההתפתחותי שלו מהווה את הבסיס לתחילת הההבנה (פרויד)וגם הזיכרון. יכולתנו לתאר במילים תמונה היא דבר מורכב. על כן בא הביטוי טובה תמונה מ-1000 מילים. כל שכן, לבטא צליל! הקושי והמורכבות נעוצים ראשית ביכולתנו לפרק את התכונות (שאינם צורה צבע צל ואור) למילים, שיבטאו רעיון או מצב. אחר כך, לחבר בין מה שנשמע למה שנאמר, בשפה שתהווה כלי לתקשר בו. נפלאות הן תאורי הכבלים בירחון ה-HI FI CHOICE. יכולת ביטוי טובה היא כלי נפלא להעברת התכנים. ברם, יכולות בשימוש בו, אינן בהכרח עושים את המוכשר למבין או יודע. לא אחת, לשונו החדה והמתגלגלת של כתב מוכשר, גוררת קהל שלם למסקנות שגויות. כפי שנאמר חיי אוזניים ביד הלשון.

danistar

New member
יוסי ומיכאל .. לי אין מילים ../images/Emo13.gif

איזה יופי שאתם כאן

למעלה