איך לתפעל דיאטה עם ילד בעל קשיי ויסות רגשי

מיכל164

New member
איך לתפעל דיאטה עם ילד בעל קשיי ויסות רגשי

אשר משולב בגן רגיל בו ה"דיאטה" עשירה בחטיפים ומתוקים? אנחנו פוחדים להתחיל...

את יכולה לפרט קצת יותר מה הקשיים הספציפיים?

אולי זה ייתן לנו רעיונות. אני ממליצה גם שתדברי עם משפחות שיש להן ניסיון במצבים דומים. anyone?

מיכל164

New member
הבן שלנו מכור לג'נק פוד וממתקים

ובגן יש שפע של ימי הולדת וקבלות שבת גדושות ממתקים בנוסף ל"טעימה" יומית של חטיף. אנחנו חוששים שנסיון למנוע ממנו השתתפות בחגיגות הממתקים בגן ילווה בהשתולליות זעם. גם הפסיכולוגית שמנחה אותנו אמרה שלדעתה הנסיון עתיד להיות מלווה בקשיים גדולים. אני לא מעיזה להטיל עול כזה על כתפי המשלבים או הגננות ומפחדת להפר את האיזון והרגיעה היחסית שהצלחנו להשיג בגן. ובכל זאת אני חוששת שאנחנו מסממים את הילד ולא יודעת מה לעשות...

khisha

New member
אין זו אגדה

אני עשיתי את זה והמכשול העיקרי הייתה זוגתי הרחמנית. פשוט יום אחד הגעתי לגן עירוני ואמרתי שלילדה התגלתה רגישות לגלוטן וחלב. הם חשבו שזה צליאק. אמרתי שזה צליאק PRO עם חלב. קניתי לגן במתנה טלפון אלחוטי שהבנתי שהם מאוד רצו וזכיתי בתמורה לשיטוף פעולה ואהדה. פיצצתי מקרר של הגן בבתחליפים איכותיים כמו פיתות ממרחים וממתקים נטולי גלוטן וזה היה סוף הסיפור מבחינה לוגיסטית. בשנה נוספת גם עבר לגן הזה ילד PDD עם צליאק אמיתי. בגן אחר (בבי"ח) כשסיפרתי להם סיפור הרגישות לגלוטן נעלבו שאני מנסה לעבוד עליהם כי היה כבר בגן ילד על פרוטוקול שהביא מכתב מד"ר וילנסקי כך ששם בכלל לא היתה בעיה. מה שכן אני ממליץ בחום לא לעשות מעבר במכה כי זה טראומה לילד שלוקח זמן להתגבר עליה. להתחיל להוריד חלב עכשיו. לאחר מכן להתחיל בגלוטן. לקזאין לוקח "להתנקות" שבועיים". לגלוטן - בין חצי שנה לשמונה חדשים. ועז לקראת יוני נראה לי שאפשר לעבור לדיאטה נקיה. אבל להגיד עם זה עובד או לא ניתן רק אחרי כמה חודשים טובים. במקביל כעבור חודש ימים בערך להתחיל עם תוספים. סידן, מגנזיום, שמן דגים בקיץ, CLO בחורף וכדומה.

למעלה