איך מאבחנים פרטי פעוט?

איך מאבחנים פרטי פעוט?

גם רופא + פסיכולוג? כמו לגדולים? במרכזים גם מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת בוחנת אותו, אבל אין תורים בחודשים הקרובים.
ומה דעתכם על אבחון דרך קופת חולים? פחות מקצועי?

TikvaBonneh

New member
איבחון

כדי לקבל הכרה בביטוח לאומי, מספיק רופא ופסיכולוג. הכי משמעותי בעצם זה האיבחון ADOS/ADI. זה האיבחון הכי יסודי ומעמיק שקיים.
מכירה הרבה מקרים של פיספוסים באיבחון של התפתחות הילד. רוב המקרים שאני מכירה הם שבטעות לא איבחנו את הילד בספקטרום, אבל מכירה גם מקרה שטעו בכיוון השני.
בגיל כל כך צעיר קל מאוד לטעות.

אז מה אומרת בעצם?

לא לסמוך על קופת חולים? אבל איך אפשר לעשות מבחנים פסיכולוגיים לילד שלא מדבר?

TikvaBonneh

New member
תאמיני לי שאפשר

היו לו שתי פגישות עם הפסיכולוגית, כל פעם שעתיים.
זה באמת לא טריוויאלי, בגלל זה בנו איבחונים מיוחדים מתאימים.

אז ללכת פרטי ולא דרך הקופה?

והאם לא כדאי לחכות לתור במרכז מילמן או באסף הרופא אלא ללכת לסתם שני אנשי מקצוע?

לדעתי לחכות לאסף הרופא

לתת הרבה תזכורות. ואם את מוכנה להגיע בהתראה קצרה אז זה מזרז מאד.

הם לא נתנו תור

וגם לא עונים לטלפונים. רק קיבלנו הודעה שנכנסנו לתור. יש לי תור לסוף יוני למילמן, כולם ממש משבחים אותם. אני מניחה שהם כמו אסף הרופא רק בצפון.
ולוותר על האבחון דרך הקופה? או פרטי?

אל תוותרי על הקופה

אם יש תור אז תלכי. אבל אל תעשי את זה כאיבחון יחיד. עד סוף יוני זה באמת הרבה זמן. אני לא מכירה את מרכז מילמן. בדקת בעוד מקומות? תל השומר?
אם לא עונים לטלפון תשלחי מייל ותבקשי שיתקשרו אליך. מוזר שלא עונים.
במחשבה שניה, עדיף לא לחכות וללכת לנוירולוג התפתחותי ולפסיכולוג שמוסמך לאבחן אוטיזם. אם יש בעיה מוטב שיהיה לך כבר איבחון. כדי שניתן יהיה להכניס לגן מתאים בשנה הבאה. הגנים מתמלאים ואם תחכי עד יוני אולי לא יהיה לך מקום. אם יהיה איבחון הוא אולי יוכל להיכנס לאלוטף. כדאי שיהיה את האיכחון כמה שיותר מהר כדי שתתחילו לעבוד איתו.ואולי עוד יהיה מקום בגנים מתאימים.

למעלה