איך מאכילים כלב, חתול, חמוס צמחוני

amichai58

New member
איך מאכילים כלב, חתול, חמוס צמחוני

נו, מה תגידו על זה ? לגבי בני אדם - יש מומחים שיגידו, כמו שכולם יודעים שאפשר למצוא כל מה שצריך מבחינה תזונתית בצומח. אבל לגבי חיות מסדרת הטורפים כמו כלב, חתול, חמוס, לא שמעתי אף מומחה שאמר דבר כזה, להיפך ? נו, ? אז לא לגדל כלב או חתול ? זה הרי גם פגיעה בחיות. מצד שני ברור שהאוכל שהם אוכלים מכיל מרכיבים מן החי, מבעלי חיים שגודלו בחקלאות עם כל הנזקים שקשורים בזה... וכאשר אנו קונים אוכל לכלב, או לחתול אנו תומכים לא רק בחיות, אלא גם במי שפוגע בחיות אחרות, ובאקולוגיה. אז רציתי לדעת אם יש איזושהי גישה בין הצמחונים והטבעוניים לדבר הזה ?

actiVEgan

New member
שני דברים...

1. מוצרים מן החי שמרכיבים את המזון של בעלי-החיים שנמצאים בבתי הגידול של האדם (שלרוב ידועים כ"בית"), הם תוצרי לוואי של תעשיית הבשר ואינם תעשיה נפרדת בפני עצמה, כך שלמעשה אין כאן פגיעה ישירה בבעלי-חיים אלא "רק" הכרה בכך שניתן להשתמש בהם במזון. 2. אם מחפשים קצת ברחבי האינטרנט, ניתן למצוא גם אוכל צמחי לכלבים וחתולים. בכל מקרה, עדיף לקנות אוכל שמכיל בקר ולא עוף ודגים.

amichai58

New member
מממהההה ???

לגבי סעיף אחד - זה לא משנה אם זה תוצרי לוואי לפי הגדרתך, מבחינת מגדלי בעלי החיים בחקלאות הם מקבלים על זה כסף, לכן משתלם להם לעשות את מעשיהם בגדול. אם לא משתלם, אז אנחנו יודעים שהרבה עזבו את החקלאות מהטעמים האלה. לגבי סעיף 2 - תראי לי מומחה בתזונת חיות שימליץ לתת לטורפים אוכל צמחי בלבד. לגבי בני אדם יש מומחים שימליצו. אבל לא נכון להשוות לחיות טורפות. האדם נחשב "אוכל כל" (כמו חזיר, וחולדה), בעוד שטורפים לא נחשבים כאלה זה הבדל. עוד באותו סעיף - לא נימקת למה עדיף לקנות אוכל שמכיל בקר על פני עוף ודגים...

Talia E

New member
זו שאלה שהטרידה גם אותי

ברור לנו שחתולים, למשל, אינם בעלי-חיים צמחוניים ושבסביבה שהם חיים כעת, אפשרויות הציד שלהם מוגבלות מאד. האם יש כאן מישהו הקונה אוכל צמחוני לבעלי החיים על ארבע שבקורת ביתו? מה תוכלו לספר לנו על כך? חוץ מזה, תהיתי אם בין החברות שמיצרות מזון לבע"ח (בשרי) יש מומלצות יותר ופחות (הבנתי שיוקנובה-איימס קשורים לניסויים בבעלי-חיים)?

sidny presckot

New member
איימס ויוקנובה....

הינה לינק למאמר באתר של האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים על איימס ויוקנובה...

musmus

New member
אוכל מומלץ

סאיינס דאייט, פורינה פרו פלאן , איגל, טכניקל, רויאל קנין. זה מה שראיתי שממליצים בפורומים של החיות

Noa Bowie

New member
לכל מי שלא יודע הנה התשובה

קודם כל חיות הם לא כמו בני אדם ונכון החיות הם טורפות אך לעומת בני אדם מסויימים החיות כ ן אוכלות סויה וטופו(יש סויה וטופו מיוחדים לבע"ח) כי יש שם את אותם המרכיבים ואפילו יותר מאשר בבשר, כל הטבעונים האמיתיים יודעים את זה, אפשר להשיג את זה וזה לא כל כך יקר... חוץ מזה נראה לכם שטבעוני אמיתי יאכיל את הכלב או החתול שלו בבשר? זה בא בניגוד גמור לאידיאולוגיה שלו נ.ב - בדקתי אצל וטרינר וזה בסדר גמור להאכיל את החיה שלך בתחליפים - למי שמפחד.

amichai58

New member
תשובה מאוד לא מספקת

לא כתבת שמות של תחליפים, לא הראתה מאמר כלשהו בנושא. אני יכול להראות לך מאמרים אחרים בנושא כמו באובייקטיבי ראה כאן http://www.v.co.il/table.asp?rc=21&pc=88 (בו לא נכנס לדיון על אבייקטיבי כשלעצמו, אלא על כך שיש מקורות שונים, ואני מראה לך אחד שמצאתי מהר, ואתה לא מראה לי כולם) וכאן הבעיה שלעומת אצל בני אדם, שהמומחים פחות או יותר מסכימים שאפשר להיות צימחוני / טבעוני ובריא אם מקפידים על כללים מסוימים כאן הנושא אחר. אני לא מכיר אף מומחה שימליץ על מזון מהצומח כשווה ערך או דומה לשווה ערך לכלב, ועד היום אף אחד לא הראה אפילו אחד כזה. לפחות לא לי.

musmus

New member
ע"פ הידוע לי

חתולים חייבים לאכול מוצרים מהחי. הם זקוקים לחומצה שנקראת תיאורין והיא נמצאת רק במוצרים מהחי. לגבי כלבים הם כנראה יכולים להיות צמחוניים/טבעוניים אבל נדמה לי שבכל זאת האוכל היותר טבעי בשבילם הוא מהחי.

למעלה