איך מבשרים לנו שאנו חולים בסרטן?

סבאיציק

New member
איך מבשרים לנו שאנו חולים בסרטן?

אדם בריא פוחד להעלות על דל שפתיו את שמה של המחלה האיומה, סרטן.
כול אחד מדמיין כי כאשר מתגלה המחלה, רופא יושב מאחורי המכתבה ובארשת רצינית,תמיד בנוכחות בן משפחה,
בדחילו ורחימו מבשר לחולה על מחלתו בלשון ממעיטה וזהירה, ומיד החולה שואל, כמה זמן נותר לי לחיות?
וכמו בסרטים כמו בסרט "סיפור אהבה " הידוע, עם מנגינת רקע עצובה ותמונות מהעבר הנפלא, עולה הסיפור הטרגי.
עולמך נחרב אבל לפחות אתה חש שהאיש בישר לך על המחלה האיומה וכי נגזר עתידך ,נגוזו התקוות והחלומות
והדבר נעשה תוך הבנה מלאה והשתתפות במצבך, עם הרבה כבוד. כאשר לרופא זה כואב לא פחות ממך.
איך נודע לי? בשנת 2009 בזמן טיול בחו"ל עם אשתי חליתי בהתקררות. שלא הניחה לי בעצם כשנה.
והגעתי לכך שחליתי פעמיים בדלקת ריאות בהפרש של חודש, התאשפזתי מספר פעמים , ובאחד האישפוזים האחרונים
עיינתי במכתב סיכום האשפוז , ובשורה האחרונה באותיות "טל ומטר" (זעירות), נרשם ברור מיאלומה. כמעט וזה נעלם מעיניי.
והתבקשתי ע"י הרופא להתקשר כעבור מספר ימים למחלקה ולברר מה התוצאות.
באתי רגוע הבייתה, אבל זה ניקר במוחי וכמובן ,פניתי לרבי גוגל (האינטרנט) וחשכו עיניי , כול הסופרלטיבים הקשים לגבי המחלה האיומה,
סרטן דם , נדירה , חשוכת מרפא ותוחלת חיים לא ארוכה במיוחד...ועוד.
באשפוז הבא בוצעה לי ביופסייה בפרוזדור המחלקה(תחושה איומה ומעט מבזה-אין חדר טיפולים ראוי) ,בקשתי מאשתי לחזור הבייתה,
חשבתי שכנראה יעברו ימים עד לקבלת תשובה , ובשעות אחר הצהריים הייתי אמור לעבור בכוחות עצמי למחלקה אחרת לשם המשך טיפול,
וכאשר אני מתארגן לעזיבה ואני על יד הדלפק לקבלת מכתב ההעברה נמסר ע"י מנהל המחלקה ,(יש למנהל המחלקה משרד צנוע ויפה עם מזכירה אישי)
כאגב אורחה אתה חולה במחלה והמבשר המשיך ללכת לדרכו,
לא יכולתי לשמוע יותר דבר ממה שנאמר לי , הרגשתי מחנק איום בגרון והתחלתי בצעדה למחלקה הבא.
קשה לי לתאר מה עבר עליי בדרכי, מה עבר עליי באותו הלילה, אין עם מי לדבר אין בפני מי להשתפך, יש לי הרבה מה לספר , אבל אולי בפעם אחרת.
אני לא מאשים איש, ברור לי שגם לרופא זה קשה, אבל איך רופא מדווח לך על דלקת בגרון ומנחה אותך איך לטפל ומעודד, ובמחלה סרטן זה נעשה כך?
אני מעלה את סיפורי האישי לא על מנת להתלונן על איש או לחנך איש, אלא רק על מנת לפתוח את הנושא לדיון,
לאפשר לחברותיי וחבריי למחלה ובני ביתם לדעת שהם לא לבד, כולנו שותפים לצרה. אשמח לשמוע על ניסיון מוצלח יותר.או שאולי זאת הדרך הראויה?
הרבה בריאות ידידיי

HONEY1986

New member
איך אני גיליתי...

הייתי אז בחורה בת 18 בכיתה י"ב,החיים לפניי...בגרויות..טיולים...צבא....הסימנים היו שם אבל בגלל שהמפגש עם המחלה קרה פעם ראשונה בחיי לא התייחסתי לסימנים האלה.ירידה רצינית במשקל 10 קילו תוך חודשיים-שלוש,אבל בזמנו עסקתי בספורט אז ייחסתי את הירידה במשקל לזה,לאחר מכן התחלתי להזיע המון בלילות.חשבתי אולי זה הפיג'מה חמה מדי או כל מיני סיבות אחרות.חום בלתי מוסבר שעבר וחזר כל הזמן ושיעולים לא מוסברים,בזמנו הייתי נערה והייתי מעשנת נרגילות וסיגריות מדי פעם אז חשבתי השיעול בא משם...ואז בוקר אחד גירדתי באזור של הצוואר והרגשתי גושים בלתי מוסברים באזור הזה,נבהלתי רצתי לאמא שלי וקבענו ישר תור לרופא,הרופאה עשתה בדיקת דם ומשם התגלה שאני סובלת ממחלת הנשיקה(מקשרים את ההתפרצות של סרטן הודג'קין לימפומה למחלת הנשיקה),היא אמרה לי לקחת כדורי ברזל ולחזור אחרי הסיום נטילת התרופה.אני שאלתי אותה את בטוחה שזה לא סרטן?הבלוטות לא נמצאות בדיוק על הצוואר זה נראה לי חשוד...היא אמרה לא לא אני בטוחה לכי הביתה.אחרי שבועיים התנפחה לי בלוטה ענקית כבר על הצוואר וחשתי כאבים באזור כשחזרתי לרופאה היא הייתה מבוהלת,ראיתי עליה שהיא נלחצה וישר התחילו להפנות אותי הלאה בסופו של דבר עשו לי ביופסיה וכאשר הגיעו התוצאות ישבתי עם אמא שלי ואבא שלי אצל הרופא במחלקה ההומוטלוגית והתבשרתי שיש לי הוד'גקין לימפומה.בזמנו לא היה לי מושג מה זה אז לא נלחצתי יותר מדי ושאלתי איך מטפלים?נאמר לי בכימותרפיה ואז עיניי חשכו,שאלתי מה תופעות הלוואי הנפוצות וברגע ששעמתי נשירת שיער הפסקתי לשמוע את קולו שהרופא ועיניי התמלאו דמעות.יצאתי מהמשרד בריצה למסדרון והאחיות של המחלקה רצו אחריי הובילו אותי למשרד והחלו להסביר לי מה זה ההודג'קין הזה...תוך כדח ההסבר אני אומרת:זה דומה מאוד למחלת הסרטן התהליך שאתן מתארות,והן מביטות אחת על השניה ואחת מהן אומרת לי בשקט...זה מה שיש לך...סרטן.עולמי נחרב תוך שניה ומשם זה הסטוריה...בקיצור מה שאני יכולה להגיד זה שזה בלתי נסבל הצורה שבה בישרו לך סבא יקר את הבשורה הנוראית,חוסר אנושיות,לא ברור לי איך אפשר לעשות ככה לבן אדם...אבל הגעתי למסקנה שלא משנה באיזה דרך מבשרים לך את זה,זה תמיד הדבר האחרון שאתה רוצה לשמוע...רק בריאות לכולנו ושנקבל רק יחס אנושי.

rubber duck

New member
הסיפור שלי

על הסיבוב הראשון כתבתי בבלוג לפני כמה שנים

הפעם השניה למעשה הייתה ההבנה שלי שזה המצב
הרופאים רק אישרו את מה שידעתי

שרון

מטילדה11

New member
וואוו נשמע שמהתחלה נפת על אנשים גסי לב

וחסרי חוש לחלוטין.

אצלנו זה היה בשלבים. ולמען האמת אני הייתי ממש בהכחשה .

גם בסבב שלי לפני כ-12 שנה . רק אחרי הניתוח כשאמרו לי שאולי אצטרך כימותרפיה ירד לי האסימון ובגלל שבסוף ויתרו לי החלטתי שהקרנות בלבד וטיפול תרופתי 5 שנים זה לא נחשב סרטן.

ואצל הבת שלי אני חושבת שרק אחרי חצי שנה של ביקורים פעם בשבוע בבי"ח הביאו להגיד שיש לה סרטן.

זה לא שריר זה גידול

המטפל שלי לשיאצו הפנה את תשומת ליבי לפני חודשיים וחצי שרגל שמאל נפוחה מרגל ימין
אני אמרתי שזה שריר וזה מהספורט שאני עושה
אז שריר זה לא...
רופאת משפחה :אין לך מה לדאוג זה בטח ריקמה שומנית > US > תוצאות שלא ברורות לרופאת משפחה "את דואגת ?" אני: הממממ ר.מ: "אין לך מה לדאוג יש נמקים זה לא יכול להיות גידול"..
כירורג :" לכי תעשי CT בכל מקרה אם תרצי להסיר את זה תלכי לפלסטיקאי...
יום ראשון יוצאת מראיון עבודה מתקדם צוהלת וטובת לב בדרכי לים -טלפון מהכירורג:
"קיבלנו את התוצאות של VCT את צריכה להגיע לבדיקות נוספות"
אני:"דוקטור יש לי מה לדאוג? "
הוא : "לא רק בדיקות נוספות..."
שאלת קיטבג ותשובת קיטבג
יושבת ובוכה ובוכה ועוד קצת בוכה , עאלק "אין לך מה לדאוג"
מגיעה הבייתה במייל מחכה לי התשובה של הCT

חשד חמור ל ס ר ק ו מ ה

מופרד ומודגש ...
(לימים חשבתי שזה ממש לא אחראי לשלוח בצורה כזאת תוצאת בדיקה...)

מזה לעזאזל סרקומה? גוגל -סרטן-בוכה

ומשם התחיל מחול של שדים ומלאכים

בסופו הפרופסור מסתכל עליי ועל אמא ושואל : "מי המטופלת?"
מרימה יד יפה....
מרים ראש -חוזר למחשב לדיסקים ולדפים ולאחר כמה דקות שנראות כמו נצח...
הוא פותח פיו ואומר :"הגידול אמיתי"
הוא מאוד רציני הפרופסור ....

במהלך התקופה חזרתי לרופאות משפה שטיפלו בי
היה חשוב לי שידעו שזה ממש לא אחראי לשלוח אותי לבדיקות ובאותה נשימה לומר "אין לך מה לדאוג זה לא יכול להיות גידול ממאיר "

ככה אני גיליתי....הוא כנראה ישב שם כחצי שנה לפחות שלכל אורך התקופה התגאתי איזה שריר פיתחתי לי בירך....

למעלה