איך מגבירים את ייצור החלב?

efrat fefi

New member
איך מגבירים את ייצור החלב?

חוץ מאשר שאיבה רבה? לפעמים אני מרגישה שמאיה מתאמצת לינוק ולא יוצא חלב. אני מרובת מוטיבציה להמשיך לתת חלב אם (הנקה או שאוב) . לא מצאתי שאלות ותשובות בנושא בעמודים האחרונים. תודה רבה

הגברת חלב

שלום, לא ציינת בו כמה הילד והאם את מניקה הנקה מלאה. אבל בהנקה מלאה לפי דרישה (בעיקר בלילה) אין לרוב בעייה של אספקת חלב (בהנחה שאת מדברת בילד בן כמה שבועות). בתינוקות קטנים יותר, הנקה לא יעילה של התינוק יכולה לגרום לירידה בייצור חלב. בכל מקרה, אין מצב בו השד ריק ובמצב בו את מתארת שהיא מתאמצת הוא מצב טיבעי בו החלב מתמעט לקראת סוף ההנקה אך הוא מאוד שמן. נשמח לקבל יותר פרטים (גיל, אופן ההנקה והאם יש בעייה בעליה במשקל) ע"מ שמדריכות לה לצ'ה יוכלו לענות למקרה הפרטי שלך.

efrat fefi

New member
פרטים נוספים.....

שלום שרון ושאר מדריכות לה לצ'ה. טוב זה שאתן עושות עבודת קודש ----תבורכו ועכשיו לענייננו. מאיה בת 4 חודשים יונקת מלא (פעם אחת סימילאק כי נתנו לי אינפוזיה ולא יכלתי להניק אבל היא פלטה הכל) אין בעייה במשקל בטיפת חלב אמרו שהיא מעל הממוצע
אבל לפעמים נדמה לי שהיא פשוט מתאמצת. השאלה שלי היא האם אני צריכה לשאוב כל הזמן בזמני הפנוי גם אם זו שאיבה "על ריק" בשביל ליצור פעולה של השד לייצור חלב? תודה רבה

תחושת אין חלב

שלום, מהנתונים שמסרת נראה כי אין בעייה של מחזור בחלב אלא שאת מרגישה שיש לך פחות. ובכן התחושה שלך מזהה את השלב שבו הגוף שלך מייצר חלב לפי דרישה ולא כמו בהתחלה ע"פ רמות ההורמונים שלך (התהליך מסתיים לרוב בגיל 3-4חודשים של התינוק). הרבה נשים מרגישות שהשדיים פחות מלאים ושיש להם פחות דליפות. ובכן זהו תהליך טיבעי ואין משמעותו שיש לך פחות חלב רק שהגוף לומד לייצר אותו לפי דרישה בעת ההנקה. בהצלחה,

למעלה