איך מגבירים את תפוקת החלב????

קירין

New member
איך מגבירים את תפוקת החלב????

מצטרפת חדשה, אמא לתאומות בנות שבוע שנולדו בניתוח קיסרי.
בבית תאומים בני 5.5 שלא הנקתי אפילו יום אחד - מיד לאחר הלידה לקחתי כדורים.
את הבנות מנסה להניק כבר מהתחלה - אבל אין מספיק חלב.
כרגע שואבת כל 3-4 שעות ומוציאה בין 50-70 CC מה שמספיק להאכלה של אחת.
כל תינוקת מקבלת לסירוגין מנה חלב אם ובהאכלה הבאה - מנה מטרנה.
אני מאד רוצה / מקווה לתת רק חלב שאוב, אבל אין מספיק.
יש דרך להגדיל כמויות???

גלגס

New member
מזל טוב! וואו!

כל הכבוד לך! גם על הדאבל הכפול ובעיקר על זה שהתאומות שלך בנות שבוע אחרי קיסרי ואת כותבת פה בפורום!
שאלות כדי שנוכל לעזור-
באיזה שבוע הן נולדו? באיזה משקלים? האם ניסו לינוק? האם אתן בבית?
האם מעורבת יועצת הנקה בתמונה?
כמה פעמים ביום יוצא שאת שואבת?
בעקרון הגוף מייצר חלב לפי הדרישה לחלב. כלומר, ככל שתניקי/תשאבי יותר כך אמור להיות יותר חלב. אם את רק שואבת ההמלצה היא לשאוב 7-8 פעמים ביממה (כן, גם בלילה). כלומר, כל 3 שעות. אם את גם מניקה ואין מספיק חלב רצוי לשאוב גם אחרי ההנקה כדי לשדר לגוף מסר של עוד.
באיזו משאבה את משתמשת? יש לכך משמעות. רצוי משאבה טובה ברמה של בית חולים כמו לקטינה מיד שרה. יש גם גמ"ח משאבות של פאמפ אין סטייל במודיעין (אביטל 0507293199). במשאבות כאלו אפשר לשאוב את שני הצדדים במקביל וזה גם מגביר את ייצור החלב ואת כמויות החלב בשאיבות. יותר יעיל.
יש גם בנות שלוקחות חילבה וסופר מילק אבל אני לא מבינה בזה. אומרים שזה עוזר לרב.
בהצלחה!

הגברת כמות חלב

הי קירין

ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב.
כל הכבוד שאת כותבת כבר שבוע אחרי קיסרי.. שאפו.. ועוד יותר שאפו על שני זוגות תאומים.. מעריצה אותך!!
חסרים לי קצת נתונים -
באיזה שבוע ילדת / באיזה משקלים / מתי התחלת לשאוב / עם איזה משאבה ..
האם יש איזה בעייה הורמונלית כמו שחלות פולייסטיות ?

כיתבי תשובות ואמשיך משם
אל תתייאשי - יש מה לעשות.

קירין

New member
עוד פרטים

הבנות נולדו בשבוע 38+0 במשקלים 3.3 ו- 3.0 ק״ג בניתוח קיסרי מוזמן בשל מצגי עכוז. (הבנים נולדו בשבוע 38+0 בלידה רגילה עם זירוז במשקלים דומים).

כרגע שואבת עם הספקטרה שהשאלתי מיד שרה שעושה עבודה לא רעה.
בימים הראשונים שאבתי עם הלקטינה בבית חולים אבל כמעט ולא היו תוצאות. בעצת יועצת הנקה של בית החולים (נועה ארצי) עברתי בהתחלה לסחיטות של השד לבקבוק ואחרי השחרור לשאיבות.

בבית החולים הנקתי אבל הבנות ירדו משמעותית במשקל וקיבלתי הנחיה לעבור להאכלה מבקבוק עם מעקב על כמויות (שאוב בשילוב תמל).

אני מוגדרת פוליציסטית אבל בפועל מחזור וביוץ סדיר כל 28 יום.

משתדלת לשאוב כמה שיותר (גם בלילה....) אבל לא תמיד מצליחה, אני עדיין מתאוששת מהניתוח - עדיין חלשה וכאובה.

שוקותות

New member
המון מזל טוב! וקצת מידע!!

אז קודם חשוב מאד לנוח. התקופה הראשונה מאד מאד קשה (כך זכור לי ממרחק של 5 חודשים)
אני מקווה שיש לך עזרה רבה, ושתמשיכי לקבל אוה גם בהמשך.

קראתי איזשהו מאמר על הגברת ייצור חלב ע"י שתיה מרובה של מים, שתיית חליטת שומר, ואכילה של:
ירקות: דלעת, גזר, סלק בטטה.
שיבולת שועל, גריסי פנינה, אורז
טחינה, שמיר, כרכום
שום, פטרוזיליה
שקדים, קשיו אגוזי מקדמיה

ויש הטוענים שתיית בירה שחורה.
אך אני שמעתי כי זו קלישאה.

וכמובן לשאוב וכו' - את זה יסבירו המומחיות.

ועוד דבר מאד מאד חשוב - רגיעה ומנוחה - דווקא את זה נוטים לשכוח.

המון הצלחה ובריאות לך ולמשפחה!!
וחזרי לעדכן איך הולך...

קירין

New member
אני שותה המון מים

בין 1.5 ל-2 ליטר ביום
שותה גם בירה שחורה
אוכלת שקדים
התחלתי אתמול עם טיפות חלב רב
שואבת

נחה - אמא שלי אצלי ועוזרת לי המון

עדיין מייצרת כמות מתאימה לתינוק אחד ולא שניים :(

מקווה שישתפר בקרוב!

GaLa k

New member
מזל טוב

בירה שחורה זה אכן מיתוס, מעבר לזה שזה לא מגביר חלב זה גם מלא בסוכר וא באמת בריא.
שימרי בירה לאומת זאת בהחלט מגבירים חלב ועשירים מאוד בויטמיני B.
קמומיל גם ידוע כמגביר חלב, את יכולה לשתות חליטה.
מעבר לזה הדר בטח תענה לך בקרוב ותיתן לך טיפים קונקרטיים יותר.

מצטרפת לתשואות על גידול והנקת שני זוגות תאומים, מאחלת לך הרבה אושר, שפע חלב ושעות שינה

nk11

New member
מוסיפה

מסכימה מאוד עם כל מה שכתבו לך פה. וגם עם התשואות על גידול של 2 זוגות תאומים...

לי הדבר שהכי עזר להגביר כמויות הוא להניק המון דו- צידי (את שניהם ביחד). אפשר לעשות את זה רק כשהם טיפה גדולים יותר ויודעים כבר לינוק קצת אבל אצלי ממש הרגשתי שזה מה ש"הסביר" לגוף שלי שיש פה ביקוש כפול...
הכרזנו על 2-3 ימי מרתון (זה היה בסופ"ש שבעלי היה בבית ויכל לעזור לי) שבו על כל בכי של אחד מהם- חיברתי את שניהם. עדיין השלמתי עם תמ"ל (כדי שלא יהיו יותר מידי מתוסכלים מזה) אבל הם היו המון על הציצי. ובנוסף גם שאבתי.
זה היה מאוד מעייף. אני לא בטוחה שזה אפשרי בכלל לעשות שיש בבית עוד 2 קטנטנים אבל לי זה ממש עזר.

שיהיה בהצלחה!!!

GaLa k

New member
תודה מותק
הייתי מנותקת מהרשת לתקופה

טוב לחזור

המשך

הי קירין

בהמשך למה שכתבו הבנות,
נסי להשיג משאבת לקטינה של חברת מדלה. אפשר ביד שרה אך את צריכה לכך אישור מרופא או יועצת הנקה (כיתבי לי את שם מלא ומייל במסר ואכין לך אישור כזה ואשלח לך במייל).
בידקי בכמה סניפי יד שרה איפה יש את המשאבה שישמרו לך, כי אין להם הרבה במלאי.
אפשר גם דרך הגמ"ח של אביטל במודיעין - 0507293199
או אצל ג'סיקה בילוויץ' (יועצת הנקה מירושלים שעושה משלוחים לכל הארץ) - 02-.9999979
או ב"בייבי רותם"

היא משאבה חזקה יותר ואני חושבת שתעזור לך לשאוב יותר חלב.

הפוליציסטיות - מאוד יכול להיות שמקשה על הגברת החלב, אבל אל תתייאשי.

לגבי התוספים - מה שגל כתבה על הבירה השחורה - נכון מאוד..
היום זה כבר בעיקר סוכר וזה לא להיט..
אבל - נסי את הדברים הטבעיים האחרים שנכתבו פה.

בנוסף- עשי פה חיפוש על "מורינגה" - זהו סצח שעוזר מאוד בהגברת כמות החלב ואפשר לקחת אותו בקפסולות או בנוזל.
מומלץ מאוד וטבעי.

המשיכי עם מה שאת עושה, נסי לשאוב כמה שאת יכולה במהלך היממה. אל תתייאשי אם לפעמים לא יוצא בכל 3 שעות.
בתאומים יש מצוי ויש רצוי ועם זה צריך להסתדר!

כדי שיהיה לך מושג על הכמויות שהן אמורות לאכול הן 150 סיסי לקילו ליממה . כלומר - למשקל של 3.5 קילו (אני מניחה שהן כבר שוקלות כך בערך )
150*3.5 = 525 סיסי ביממה. את זה תחלקי למספר הארוחות שלהן ביממה.

מקווה שכל העצות שניתנו פה יעזרו לך.

בהצלחה

יכי67

New member
הי ברוכה הבאה

כל הכבוד על הרביעייה.

לא יודעת אם הזכירו כבר, אבל גם חילבה נחשב היום למגביר חלב. צריך לקחת כמויות גדולות, (בדקי עם יועצת הנקה),(שנוי במחלוקת אם זה מבוסס מחקרית, הדר אולי תוכל להוסיף על זה).

בנוסף לכך מגע עור לעור עם הקטנטנים שלך גם יכול לעזור, למשל עם את יכולה להיות קרובה אליהם תוך כדי שאיבה זה יכול להגביר את רפלקס שחרור החלב וגם את ההורמונים של החלב. תנסי לשאוב כשאת במיטה עם שיניהם או לפחות אחד מהם, נסי לשאוב למשל, עם תינוק שני על השד. נסי שהם יהיו עלייך במגע קרוב רוב היום. זה בטח לא פשוט עם עוד שני ילדים בני 5 בבית, אבל שווה לנסות....

בהצלחה רבה !!!!

למעלה