איך מגדירים חנוניות?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
איך מגדירים חנוניות?

ניסיתי להסביר למישהי שאיתי בלימודים, שרואה את עצמה חרשנית למה היא לא חנונית, וזה אחרי שהגדרתי עצמי כחנון. האמת שהיא קצת נעלבה מאיך שאמרתי לה שהיא לא חנונית. איך הייתם מגדירים מי זה חנון ומי לא, כדי שהלא-חנונים יוכלו להבין?

limilu

New member
לחנונים יש תחומי עניין שונים, לא?

זה לא רק עניין של למידה וחרישה, אלא, הממ... לא יודעת. דווקא ממש התעמקתי בזה לפני כמה זמן.

מתן4ל

New member
קול!

מיאפה השגת בחורה ש*נעלבת* מזה שקוראים לה *לא* חנונית?
במקום תשובה עניינית תקבל קישור לתשובה עניינית מהשרשור הענק שהיה בפעם הקודמת אחרי שאני אמצא אותו.

מתן4ל

New member
וסתם אסוציצות שעלו לי תוך כדי,

קריאה של בדיחה שלי תוך כדי החיפוש: http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=20402&msgid=23288559 ללמוד מורס חייזרים קלינגונים לשחק D&D לשחק שחמט (או דברים יותר מתוחכמים) להיכנס לפורום הזה. לדעת מה זה LARP (לא לא! לעשות את זה ממש זה כבר ליהיות ב"ליבה" (הרדקור?) של החנונים לא צריך להגזים)

DDN

New member
בערך זה מה שחשבתי, והסברתי

הטעות הרווחת מתחילה בזה שחושבים שחנון זה התרגום של NERD, ושחנון זה חרשן/למדן/חכם. וזה פשוט לא נכון
היא נעלבה אגב מהמהירות והבוטות שבה פסקתי שהיא לא חנונית.

DDN

New member
תודה על הקישורים אגב

את ההסבר על מו"ד אני זוכר גם זוכר (וגם הגבתי שם)

sagima

New member
חרשן לעולם לא יהיה חנון

חנון לא "יחרוש" בשביל לדעת הוא "יחרוש" בשביל לדעת עוד, רוב האנשים צריכים לחרוש בשביל להבין את החומר, חנון מבין את החומר מהפעם הראשונה והסיבה היחידה שהוא חורש זה בשביל ללמוד עוד כי זה מעניין אותו.

לא בטוח...

יכול להיות שהוא מבין, אבל בגלל חוק מרפי זה או אחר לוקח לו מלא זמן לכתוב את זה

RichardSmith

New member
הייתי רוצה להשתמש בהיגיון של "זן...

ואומנות החזקת האופנוע" שאני עומד לסיים. אין הגדרה ל-"חנון", זה עניין של שייכות, הרגשה. חרשן הוא לא חנון, בדרך כלל... כפי שנאמר בשאר התשובות, חנון הוא אחד המתעסק בדברים "חנונים". כמובן שזו לא הגדרה... אפשר להתעסק ולא להיות... למשל אחד שנגרר אחר חבריו כדי להיות איתם אבל אין לו עניין בעצמו.

RichardSmith

New member
הוא כייפי

בין פילוסופיה פופולרית לאקדמית. מסע (אודיסיאה) של אב ובן לרוחבה של ארה"ב על גבי אופנוע על מנת להקשר, בערך. בדרך האב מספר על קורותיו בעבר כמרצה לספרות באיזה קולג'. הוא עשה ניסוי בזמנו ובמקום לדרג עבודות של תלמידים ע"פ ציונים, הוא נתן להם לדרג כדי להגיע לכתיבה איכותית. החיפוש אחר האיכות גרם לו להשתגע. עזב את עולם האקדמיה והתחיל לכתוב מדריכים טכניים. זה בערך סיפור המסגרת.

קרקלה

New member
מהו חנון

יש כמה סוגים של חנונים, אבל המכנה המשותף היחיד שהצלחתי למצוא לכולם הוא חוסר יכולת להבין – מבחינה חברתית - איפה להפסיק. לחנון אין את הרגע הזה בו הוא אומר "די, אני מתלהב מדי מנושא שלא יביא לי נקודות חברתיות, אני מתאמץ מדי". אולי זו בכלל היעדר הבנה לאן נושבת הרוח, ואולי ההבנה קיימת, רק היישום שלה נעדר קלילות. כך, לחנונים יש נטיה להתלהב באופן לא סביר מנושאים איזוטריים (כמו מאובנים), וגם נושאים שנחשבים אצל הציבור פופולריים (כמו מוזיקה), יהפכו אצל החנונים למטרה להתמקצעות מוגזמת, נישתית וטרחנית, ובלי ה"פאן" הקליל שברדידות. גם חנונים שהתעמקות וסקרנות אינה מנת חלקם, ניתן לראות בהם הגזמה בהתלהבות מדברים מסוימים: במקום בו הדבר המגניב לעשות הוא להיות דרך אגבי ומסויג, החנון לא יכול שלא אובר-להתלהב. כך, למשל, רבים מהחנונים יחזרו על בדיחה פרטית שוב ושוב, הרבה אחרי שהפכה תפלה. הם יקדישו לתחביבים זמן רב מאוד, משמעותית יותר מהאדם הממוצע, ולא ישתעממו בקלות. דוגמא נוספת היא האלהה מהירה מדי וחסרת ביקורת של אנשים ("ג'וס וידון גאון!"), יצירות ספרותיות בינוניות, סדרות/סרטים וכד'. תכונות נוספות שנכונות לחלק גדול מהחנונים: חוסר בטחון, מראה מוזר, לבוש "אפור" ולא אופנתי, תנועתיות משונה וחוסר מודעות לאיך העצמי נתפס ע"י אחרים – כל אלה אפשריים, אבל ממש לא מתחייבים. מה שכן, כמעט תמיד יש משהו ווירדי בחנון, אפילו אם קשה לשים עליו את האצבע. סממן נוסף שקיים אצל חלק הוא דמיון מפותח – דמיון הוא דבר חשוב ויפה, אבל חלקו, אני בטוחה, נובע מכך שחייהם האישיים אינם מספקים. חלק מהחנונים מוכשרים בענפים מסוימים, אבל יחד עם סוג האינטליגנציה הזה מגיע בד"כ גם חוסר בכישורים חברתיים ומודעות עצמית, קרי היעדר אינטליגנציה חברתית. אני לא חושבת שנכון לומר שככלל, חנונים חכמים יותר מהאדם הממוצע, אפילו אם בנושא זה חנונים שמחים לחלק לעצמם מחמאות.

Boldo

New member
התעוורתי זמנית מגיבוב השטויות וחזרתי להגיב

הערה ראשונית: כל החנונים שהכרתי בחיי נרתעו ממושגים כמו נורמות חברתיות, תיוגים ושיוכים מעמדיים וחלוקה חברתית. קצרה ידי מלנסות להסביר לך למה בנאדם תבוני ושכלתני לא יחפש נושאים שיביאו לו נק' חברתיות, אלא בעיקר נושאים שמעניינים אותו וגורמים לו תחושת אושר וסיפוק. כמו כן הקביעה הנחרצת שלך כי יש נושאים *איזוטריים* היא שגויה ומעידה על התנשאות וביטחון עצמי מופרז שנותנים לך את הכוח לקבוע ב'הינף לשון' איזה נושא הוא איזוטרי ואיזה לא. מכאן אולי גם נובעת הקביעה שלך כי למען השגת "פאן" חייבים לרדד את הכל. אני חושש אמנם כי הקביעה הזאת נובעת מחינוך ומאופי החברה שלנו לאחרונה. אגב, מזאת התמקצעות במוסיקה? לנגן? לדעת תווים? להבין את התיאוריה שמאחורי? כל אלו פעולות כל כך בזויות בעיניך? שורה אח"כ מופיע במאמר המפואר שלך עוד משפט אווילי לחלוטין שגורס כי צריך לעשות דבר מגניב. למה? הפתרונות לוישנו. 10 מילים אח"כ אתה מתלוננת כי חנונים חוזרים על בדיחות פרטיות, שאת בוודאי אינך מבינה ומכאן כנראה נובע תסכולך כמו גם מכך שחנונים לא משתעממים בקלות - אבוי! חזיז ורעם! אנחנו מצליחים לעבור יותר מחצי סרט בלי פיצוצים, אבוי! אנחנו מצליחים לקרוא מאמר שהוא יותר מפסקה, רחמנא לצלן! אנחנו אוהבים לעסוק בתחביבים :O מזעזע. אולי הכי מעצבן הוא הניסיון שלך להסביר לנו אילו ספרים הם בינוניים ואילו לא או באילו סדרות וסרטים עלינו לצפות. אוקיי הבא בתור גרם לי לצחוק עמוק ומלבב ששלח אותי למטבח לכוס מים - חיינו אינם מספקים. כל זאת (ועוד) נובעים משנים של סקרים על האושר (או החוסר בו) אצל חנונים ועל תחושת ההחמצה שהם חשים נוכח חייהם המבוזבזים והלא מספקים רוחנית וגופנית. לסיום בקרשנדו צורם את מנסה לאמוד את האינטליגנציה של כל החנונים באשר הם. בראבו, הצלחת לשנות את דרכי, ממחר אעטה על גופי מכנסי ג'ינס שרחבים ממני ב10 מידות, אחבוש כובע גדול, אשים "בלינג-בלינג" ואתחיל לרפרפ את דרכי לבית-הספר , בעודי מכה בwhities שנקרים בדרכי. או אלטרנטיבה: ממחר אשמע בדיוק את מה שכווווולם שומעים, אקנה בחנויות שכוווווווולם קונים, ואתנהג כמו כווווווווווולם.

מתן4ל

New member
100% מדויק[1].

אישית אני די ככה. לא סיפרת על עצמך איך את? ----------------------------------------------------------------------- [1] (פרט לזה שהייתי מנסח הכל בצורה זהה טכנית אבל בהצגה חיובית במקום שלילית - למשל במקום "היעדר הבנה לאן נושבת הרוח מבחינה חברתית , ואולי ההבנה קיימת, רק היישום שלה נעדר קלילות" הייתי מנסח "היכולת לעשות דברים נגד הרוח מבחינה חברתית לפעמים אפילו למרות ההבנה שהרוח נושבת לכיוון ההפוך". או "מקריב נקודות חברתיות בשביל להשיג נושאים שהוא מתלהב מהם" וכו').

pieceofmadness

New member
אין חנונים ש"התעמקות וסקרנות הם לא מנת חלקם"

למעשה, זו ההגדרה הכמעט-יחידה לחנוניות בעיניי. כל מה שקישקשת שם תחת המסכה הצידקנית הוא בדיחה בריאה ולא יותר.

למעלה