איך מגיב הבנזוג...

איך מגיב הבנזוג...

לנוכח מערכת היחסים שלכם עם אימו?! בנזוגי תמיד אומר "...אין מה לעשות, היא אמא שלי...והיא לא תשתנה...אל תתייחסי אליה...היא כמו ילדה מפגרת...זו נכות...." ומבין כי אני רוצה למעט ככל האפשר במפגשים איתה. אנחנו כרגע נפגשים איתם בערך פעם בשבועים, לארוחת ערב, ותו לא. פחות מי זה הוא לא מוכן. בגלל אופי הפגישות שלנו, פעם בשבועיים, ארוחת שישי, אם הוא יגיע יום אחד בלעדי...הם כבר יחגגו את הפרידה שלנו.... ואם חלילה נגיד שאנחנו לא רוצים לבוא יותר לארוחת שישי, יהיה סקנדל... הוריו בטח יטענו שאני מנסה להפריד אותו ממשפחתו (כי רק בשישי כולם נפגשים).... בקיצור, בנזוגי בהחלט תקוע בין הפטיש לסדן....

shelycat

New member
.......

עמית מתייחס אל אמא שלו רק כשמכריחים אותו כלומר: כמה שפחות, הוא אומר שהיא אוהבת להיות אומללה ולאמלל אחרים והוא לא מאמין שיהיה שינוי בהתנהגותה, ועד שהיא לא מכריחה/מנדנדת להפגש זה פשוט לא קורה, כך שאנחנו רואים אותה אחת לחודש/חודשיים ותמיד במקום ניטרלי לא אצלה ולא אצלנו בבית. לגבי אחותו הוא אומר שהיא לא אוהבת אף אחד כולל את עצמה אז חבל לבזבז עליה זמן/מאמץ/רגשות. בכל אופן אותה אנחנו לא פוגשים בכלל ואם ידוע שהיא תהיה אנחנו פשוט לא מגיעים אלא עם מדובר בארוע "גדול" (חתונות ושכאלה) שיכיל לפחות עוד 50-100 איש.

zimes

New member
אנחנו יחד, באש ובמים

משווים בין השיקים של שתי האמהות, רותחים כשהן עושות יד אחת.

ציפי ג

New member
אז תוציאי אותו משם

אני לא מדברת עם בעלי על אמא שלו. זו אמא שלו, הוא אוהב אותה, וחייב בכבודה. אני לא מתנדבת ללכת לשם, אבל אם הזמינו אותנו, והוא החליט שאנחנו הולכים, אני אלך. אני לא יוזמת שום קשר, אבל גם לא מונעת שום קשר. אז אין פטיש ואין סדן.

את ככל הנראה אדם טוב ממני

גם אני מאד משתדלת לא ליזום שום קשר ואם הזמינו אותנו, והוא החליט שאנחנו הולכים, אני אלך, הבעייה מתחילה כאשר אימו מאשימה אותי באיזשהו משהו (שבד"כ אני כלל לא קשורה אליו...) ואז אני כועסת ומשתפת את בעלי.... זה כמעט תמיד קורה בטלפון (כמובן שבעלי לא שותף ולשיחת ה"תוכחה") זה הגיע למצב כזה שאני פשוט משתדלת לא לענות לטלפונים שלה, אבל אז היא כועסת שאני לא עונה...וזה מעגל סגור... אשמח לשמוע עצות איך לשחרר את בנזוגי... ברור לי שאני לא מלאך טהור ואשמח לראות זיוויות אחרות הן לתגובה והן לטיפול....

ציפי ג

New member
כל פעם שחמותך תתקשר

תהיי מנומסת להפליא - מה שלומך איך את מרגישה איך בעבודה. מרוב נימוס אל תתני לה הזדמנות לפתוח את הפה. ומיד כשתגמרי את הנימוס, תגידי, אוי אני חייבת לטוס, X לא בבית, אני אשאיר לו הודעה שצלצלת. ואם היא תגיד אבל רציתי דבר איתך, תגידי לה - אשתו כגופו - כל מה שאת רוצה תגידי לX. גם חמותי יודעת שכאשר היא מצלצלת זה צריך להיות לנושא עניני, אני לא מדברת איתה על זוטות. רכילות - יש את בעלי. קיטורים - יש את בעלי. כמה חמוד הילד - שתגיד לבעלי. אני רק מנומסת. מאוד.

bertap

New member
כלות אני לא מבינה

יש לי 2 כלות וחתן שאני מעריצה אוהבת ואותם מאוד . אני בקשר יום יומי אתם. אני לא מבינה אותכם, האם אי אפשר להוציא מהבטן את כל המרירות ולשבת וללבן דברים. שבו וחשבו, איך היתם רוצים שילדכם התנהגו אני מקווה שהבנתם את כוונתי בהצלחה ממני ברטוש

popo11

New member
את צודקת בתנאי אחד

שהצד השני ממש מקשיב. כי לשבת לשמוע זה לא חוכמה. החוכמה היא ממש להקשיב. כלומר, לכבד את מה שאומרים ולפעול לפי מה שהוסכם. לדוגמא, בראש השנה הזמנתי אלי לארוחת ערב של חג. דברתי עם חמותי שתביא קציצות פראסה (קרישה). אני יודעת שהיא מרגישה צורך להביא משהו, אז סיכמנו על מאכל אחד, כאמור קציצות פראסה. היא הופיעה עם צידנית מלאה אוכל. יצא לי קיטור מהאוזניים. מה זה? פעם ראשונה שהיא באה לאכול אצלי? לא יהיה אוכל על השולחן אם היא לא תביא מהבית? נורא נעלבתי. זה אולי יראה לך קטנוני, אבל הדוגמא שלי היא סימפטום לתופעה הרבה יותר רחבה שמתפשטת לתחומים הרבה יותר כואבים. היא פשוט לא מקשיבה לי. אז הפסקתי לדבר והתחלתי רק לשנוא. ולקוות שאני אהיה אחרת.

shelycat

New member
..................

זה חלק מהעיניין. ניסיתי לדבר עם חמותי לא פעם, ניסיתי לפתוח איתה דף חדש, ניסיתי לפייס אותה ולרצות אותה במשך לא מעט שנים עוד לפני זה. יש לי קשר מצוין עם אימי, אני מסתדרת ואהובה מאוד על שתי הסבתות של בעלי הן מצד אימו והן מצד אביו וגם עם חמי (הם גרושים) יש לי יחסים מצוינים-כך שבעצם העובדות בשטח מוכיחות שאני לא קשה ונוראה כמו שאפשר היה להסיק ממטען הרגשות בעסק ובכל זאת המצב הוא כמות שהוא, גיסתי מתעבת אותי ו"מחפשת" איך להעיף אותי לכל הרוחות ואיך לגרום לי נזקים וחמותי היא סיפור בפני עצמה למרות שאנחנו לאחרונה מסתדרות, אבל יש דברים ומעשים שנזרקו לחלל האויר ולעולם לא ישכחו. אז אני אומר לך את מסקנותי מכל הניסיונות שהיו אצלנו לפיוס כלשהו: אי אפשר להכריח בן אדם לאהוב אותך, לקבל אותך או אפילו להיות רק מנומס אלייך אם הוא לא רוצה, אי אפשר לגרום לו להקשיב ולנהל איתך דו שיח אם אין גם לו את הנכונות לכך. אם הוא לא רוצה לפתוח דף חדש, לא יעזור גם בית דין. אז מניסיוני האישי המר היום כבר לא מנסים להכריח אותנו להשלים עם אחותו של בעלי (כמעט, אבל הלחץ הכבד ירד) וגם כבר מבינים שלא יצליחו לגרום לי להכנס באופן וולונטרי לאותו חדר איתה רק כדי שלאחרים תהיה ה"נחת" של המשפחה המאוחדת כולה תחת קורת גג אחת על חשבון השקט הנפשי שלי ושל בעלי שצריך לאסוף את השברים שלי אחרי כל פעם שכזאת. מניסיוני עם חמותי אני יכולה לאמר שניהלתי איתה שיחה מאוד טעונה ורגישה בעיניין בה ביקשתי ששנינו נתחיל ונפתח גף חדש, שבסופה הסכמנו שנינו על העיניין הזה-זה החזיק שבוע וכעבור שבוע גיליתי שיא פירשה את הרצון הטוב שלי כחולשה ואני לא אספר על ניצולה הציני של הרצון הטוב שלי בעיניין והסטירה המטאפורית שקיבלתי ממנה על כך, היא ראתה את העיניין כהכל או כלום ומבחינתה הייתה רק דרך אחת נכונה לעשות את הדברים והיא הדרך שלה בלי פשרות. למדנו את הלקח שלנו, היא ה"ענישה" אותנו בריחוק וקיבלנו על עצמנו את העונש בשימחה ואפילו המשכנו בו מרצוננו גם כשלה נמאס מממנו (היא התנתקה לשבועיים-שלוש ובהמשך אנחנו משכנו את זה למצב שבו רק היא מתקשרת ואנחנו לא יוזמים מפגשים איתה, היא לא ראתה אותנו במשך שלושה חודשים חודשים אחרי זה וגם זה אחר כך היה רק במקומות ניטרליים ולא בביתה או בביתנו), היום שנה ושליש אחרי אותה שיחה של רצון טוב שלאחריה היא טעמה מהתרופה שלה בעצם ומסוג ה"ענישה" שהיא ניסתה להטיל עלינו היא סוף סוף התמתנה ומוכנה (למראית עין לפחות) להתפשר וללכת עד אמצע הדרך בפשרה ולהתחיל לבנות עם הבן שלה ואיתי מערכת יחסים נורמלית ותקינה יחסית ולקבל את העובדה שזה המצב ולא כולם בכל זמן נתון צריכים לרקוד לפי החליל שלה. כך שהטענה/שאלה/אי ההבנה שלך למה אי אפשר ללבן את הדברים בצורה תקינה ותרבותית נובעת מחוסר הבנה מסויים של מצב שבו לא תמיד שני הצדדים מעונינים בכך, לא תמיד זה אפשרי ולא תמיד יש פרטנר לשיחות השלום. בלי להתנשא כלל בעיניין אי ההבנה שלך נובעת ממצב פשוט שבו: "זר לא יבין זאת", הרי אף אחד ואחת מאיתנו לא רצה שהמצב יגיע לאן שהוא הגיע וגם לא ירצה בעתיד לעמוד מצידו השני של המתרס, אבל לכל אחד מאיתנו יש עקרונות מסוימים שמנחים אותו בחייו ואמנם הנייר סובל הכל אבל אנחנו כבני אדם לא תמיד מוכנים להשלים עם הכל, כשלעיתים חוסר ההשלמה מתבטא בזכות להתלונן על כך שלדעתנו נעשה לנו עוול כדי לאפשר לנו במציאות ובחיי היום יום להתנהג כמו ש"מצפים" מאיתנו לשם שלום בית כללי ולעיתים הוא מתבטא בפעילות אקטיבית יותר כמחאה על המצב.

amitmom

New member
בעלי דווקא נמצא הרבה בין הפטיש לסדן

וגם הוא אומר שאין לו מה לעשות כי הוא אמא שלו. להוד מעלתה יש שיטות נפלאות כדי לגרום לו להרגיש אשם ולצערי הוא יותר מדי אדם טוב ותמים בכדי להבין מה באמת קורה..

למעלה