לadi os
ידידי היקר, אינני בקיא בעל סוגי היישובים הייקמים בארץ ,שהאמת עניין זה קצת נשמע תמוהה אך גם יש בו היגיון, רק שאני מכיר יותר קיבוץ וכאלו שמזוהים עם חילוניות, אך יישוב חילוני כפרי קהילתי?? איפה בדיוק זה רשום שאני אדע? האמת שלא משנה ההגדרה, באמת שלא, מה שמשנה זה שתעמוד מאחורי מילותייך באמת ובתמים, מכיוון שאם אנו חיים ביישוב חילוני כמו לפיד שכולם רשאים להתגורר בו והתושבים מחויבים לשמור על זכויות האזרח והתושב במדינת ישראל (ישנם יישובים או ערים אשר לא מחוייבים לכך???!!), אז קיימת כאן אצלך חוסר החלטיוות וחס וחליליה על תיפגע אלא אני אומר לך את האמת, מה זה משנה אם אתה חילוני דתי או מסורתי, כולנו בני אדם ולכולנו יש צרכים וזכויות, אז על איזה סטטוס קוו אתה מדבר? אם אתה באמת תומך ולא רוצה שיעזבו את היישוב הקהילה הדתית אז אדרבא תמוך באמת ולא רק על פניו, הם צריך מקווה ולא מקוואות כמו שכרגיל יש לאנשים נטייה לנפח דברים ועל איזה בית כנסת מיותר אתה מדבר? על בית הכנסת של התימנים? בית כנסת שקיים בעקבות שתי סיבות 1- עקב צפיפות וחוסר מקום שהיה בבית כנסת הישן שהיה מלא בשבתות עד אפס מקום ושלא נדבר על חגים ועל כן מזל שהיה לתימנים בית כנסת שלהם וכמובן שכולם מוזמנים אצל כולם בכל רגע וכל מקום . 2- הנוסח השונה והתפילה, שכן לא תלך לשחק כדורסל במגרש הכדורגל מגרש הדשא ביישוב ,נכון?? זה פשוט לא מתאים? אז מי קווה שמגרש דשא שאני בטח לא משתמש בו ,אבל משלם עליו כמו כולם כן מתאים לצרכי התושבים ביישוב? אני בעד דווקא אהבתי את הרעיון, אז מה כה שונה בצרכים של הקהילה הדתית ביישוב למקווה? או בקהילה הדתית תימנית ביישוב לבית כנסת? ישנן הרבה דוגמאות לצרכים ביישוב שמולאו אז אנא אם באמת ובתמים אתה מעוניין באחדות ולא הפרדה, כנס לאובייקטיביות ותגיד לי אם אחרי למעלה מעשור שהיישוב קיים , זהו מה שמפר את השקט, בניית מקווה ליהודים ובמיוחד לנשים שמחויבות ללכת למקווה???? מקווה שהבנת את המסר ותיקח רגע למחשבה וכמובן שקיבלת הכל ברוח טובה יום טוב