הודעה לכל השרשור.../images/Emo9.gif
אני אלך מהסוף להתחלה. כמובן שהלקוח הוא זה שיקבע איך הוא ישתה את המשקה שלו. ואם הוא ירצה וודקה בסניפטר הוא יקבל. בבתי הספר מלמדים שיטת עבודה זה. הגיון מסוים. רום או וויסקי לא מכניסים לסניפטר כיוון שזו כוס שלא נכניס בה קרח ולפעמים יש כאלו שמוהלים ויסקי עם קרח או מים על מנת להוריד את רמת האלכוהול בלי לפגוע בטעם. יש הגיון. וזה מה שמלמדים בכל בית ספר. בזכות זה ברים בעיר יראו אותו דבר - זה יקל על העובדים שלא צריכים לעבור חודש עד שהם לומדים באיזה כוס יוצא מה, ומקל על לקוח ששתה משהו שהיה לו טעים ובכוס נכונה - הוא יקבל את אותו דבר בדיוק בבר אחר, הרי לקוח ממוצע שיתאים לו משהו ישאל מה השם של המשקה והוא ינסה להזמין אותו דבר במקום אחר בתקווה לקבל את אותו משקה בדיוק. כבר היו לי מקרים על משקאות שחזרו כי הלקוח לא הכיר את מה שהוא ביקש ומה שהוא קיבל: לדוגמא, יום שישי בערב, שיא הלחץ לקוחה מזמינה האוונה קלאב. רום איכותי לכל הדעות , המלצרית לא שאלה איך להגיש ועל כן פינקתי בכוס לואובול עם קרח בצד. אחרי שתי דקות המשקה חזר. אני שלא אוהב דברים כאלה יצאתי מהבר ללקוחה לשיחה קצרה. בחיוך ותנועות יד מגונות שלה הבנתי שהיא ציפתה לקבל את הקוקטייל מאי טיי - כוס היי בול (נראה כמו תנועה מגונה...
) עם רום אננס וקצת מליבו . היא ישבה בבר שככה קראו לקוקטייל המבוסס על רום האוונה קלאב ואני שלא ידעתי טעיתי. כמובן שהכנתי לה את הקוקטייל הנכו ןוהסברתי לה . היא נהנתה ואני בטוח שבמקום הבא היא תבין קצת יותר. זו החשיבות של בתי הספר. אני לא מסכים עם בעלי עסקים שממצאים את הגלגל ומחליטים איך להוציא מה ואיך על דעת עצמם, וזה מרתיח אותי בעיקר כשאני רואה ברמן שעבד בבר אחרי בית ספר וכל מה שלימדו אותו הוא לא יישם אלא למד רק את מה שבעל העסק דרש ממנו - אז אני שואל : למה לכל הרוחות לזרוק כסף על בית ספר??? וכל בתי הספר מלמדים את אותו הגיון.