איך מגישים רום? ומשקאת אניס?

איך שהלקוח מבקש... ../images/Emo6.gif

ברצינות... "לפי הספר": רום - הייבול, קרח, פלח לימון אניס (למעט סמבוקה ואבסינת', אם אני זוכר נכון) - הייבול, קרח בצד, וכד תוספת עם מים
 
אני מזועזע ממש!!!

רום כהה מגישים איך שנהוג במקום שבו אתה עובד, או איך שהלקוח מבקש. מה שמלמדים בקורס לא ממש רלוונטי, תבינו כבר. וגם אם איזה יצרן רום כלשהו ממליץ להגיש את הרום הכהה שלו בסניפטר, לא אומר שזה מה ש"נהוג", או "נכון". גם ג'וני ווקר בלו לייבר "מומלץ" להגיש בסניפטר. יופי. אני לא מכיר יותר מדיי בתי ספר שמלמדים להגיש וויסקי פרמיום (או כלשהו) בכוס סניפטר. קאפיש?
 

maxfain

New member
../images/Emo45.gif צודק בהחלט

הגיע הזמן לעלות מדרגה ולהפסיק עם כל השטויות האלו מהבתי ספר
.. מגישים איך שנהוג להגיש במקום העבודה, או איך שהלקוח מבקש. לכל מקום סטנדרט משלו, מכינים קוקטיילים בצורה שונה, צורות הגשה שונות.. בקיצור לא נראה לי שמישהו פה הולך להתווכח עם הבוס שלו על צורת הגשה.. באמת די פעור. אצלנו למשל מוציאים וודקה נקיה בהיי בול. למה? ככה. זה הסטנדרט של המקום, אנשים שם בדרך כלל מוהלים את זה עם המשקאות הקלים שהם מזמינים. מי שרוצה בשאט, מבקש. למי שלא יודע את זה, זה עלול להראות קצת מוזר. כמו שזה נראה לי.. אבל ככה אמרו לי וככה אני עושה.
 

Symbolic

New member
ממש לא אוי ואבוי

רום כהה אפשר להגיש ב-2 דרכים. זה כמו שוויסקי מיושן מעל 18 שנה אמור להיות מוגש בסניפטר לפי הספר, אבל אם תזמיני גלינפידיך 30 בפאב אני בספק אם לא תקבלי באולדפאשן.
 

nunimon

New member
הודעה לכל השרשור.../images/Emo9.gif

אני אלך מהסוף להתחלה. כמובן שהלקוח הוא זה שיקבע איך הוא ישתה את המשקה שלו. ואם הוא ירצה וודקה בסניפטר הוא יקבל. בבתי הספר מלמדים שיטת עבודה זה. הגיון מסוים. רום או וויסקי לא מכניסים לסניפטר כיוון שזו כוס שלא נכניס בה קרח ולפעמים יש כאלו שמוהלים ויסקי עם קרח או מים על מנת להוריד את רמת האלכוהול בלי לפגוע בטעם. יש הגיון. וזה מה שמלמדים בכל בית ספר. בזכות זה ברים בעיר יראו אותו דבר - זה יקל על העובדים שלא צריכים לעבור חודש עד שהם לומדים באיזה כוס יוצא מה, ומקל על לקוח ששתה משהו שהיה לו טעים ובכוס נכונה - הוא יקבל את אותו דבר בדיוק בבר אחר, הרי לקוח ממוצע שיתאים לו משהו ישאל מה השם של המשקה והוא ינסה להזמין אותו דבר במקום אחר בתקווה לקבל את אותו משקה בדיוק. כבר היו לי מקרים על משקאות שחזרו כי הלקוח לא הכיר את מה שהוא ביקש ומה שהוא קיבל: לדוגמא, יום שישי בערב, שיא הלחץ לקוחה מזמינה האוונה קלאב. רום איכותי לכל הדעות , המלצרית לא שאלה איך להגיש ועל כן פינקתי בכוס לואובול עם קרח בצד. אחרי שתי דקות המשקה חזר. אני שלא אוהב דברים כאלה יצאתי מהבר ללקוחה לשיחה קצרה. בחיוך ותנועות יד מגונות שלה הבנתי שהיא ציפתה לקבל את הקוקטייל מאי טיי - כוס היי בול (נראה כמו תנועה מגונה...
) עם רום אננס וקצת מליבו . היא ישבה בבר שככה קראו לקוקטייל המבוסס על רום האוונה קלאב ואני שלא ידעתי טעיתי. כמובן שהכנתי לה את הקוקטייל הנכו ןוהסברתי לה . היא נהנתה ואני בטוח שבמקום הבא היא תבין קצת יותר. זו החשיבות של בתי הספר. אני לא מסכים עם בעלי עסקים שממצאים את הגלגל ומחליטים איך להוציא מה ואיך על דעת עצמם, וזה מרתיח אותי בעיקר כשאני רואה ברמן שעבד בבר אחרי בית ספר וכל מה שלימדו אותו הוא לא יישם אלא למד רק את מה שבעל העסק דרש ממנו - אז אני שואל : למה לכל הרוחות לזרוק כסף על בית ספר??? וכל בתי הספר מלמדים את אותו הגיון.
 

maxfain

New member
אורי,

שמע, אני מסכים איתך שהאידיאל צריך להיות מה שאמרת, אבל בגלל שזה לא ככה, וכל בר עובד עם השיטות שלו, לא נותר לך מה לעשות אלא לסמוך על הזכרון שלך ולזכור את צורת ההגשה הקלאסית שלמדת בתקווה שיום אחד תגיע למקום שכן עובד ככה. הנה, אפילו מהדוגמא שלך: מאי תאי, היא שתתה את זה במקום אחד בהיי בול, כך גם אתה הכנת לה אותו וגם הוספת מליבו. אני למדתי שמכינים את זה בכוס קוקטייל ואין בו מליבו, אז כשאני אכין לה אותו, גם אצלי עלול להווצר מצב שהיא תחזיר אותו.. עוד דוגמא, הקוקטייל וו-וו, הרבה מקומות מוצאים אותו בשייקר עם כמה צ'ייסרים ליד, אני מוציא אותו בהיי בול (כמו שלמדתי בבית ספר גם).. ויש עוד אין ספור דוגמאות.
 
העיקרון המנחה הוא פשוט מאד...

יש צורות הגשה מקובלות ויש את רצון הלקוח... ברור לכולם מה לוקח נכון? ההבדל הוא בין ישראל לבין מקומות בעולם עם תרבות אלכוהול מפותחת... כאן - אין
כל אחד ממציא מה שמתחשק לו ואפילו קוקטיילים בינ"ל שאמורים להיות בדיוק אותו דבר בכל מקום בו תשתה אותם משתנים בין בר אחד למשנהו... אז קצת קשה לנסות ולדבוק בעקרונות שלימדו אותך בבית הספר כשכל פוץ מצוי מחליט שהוא מבין ויודע מה יותר נכון... בקיצור, כשאתה מגיש משקה ללקוח זרום איתו, אם בא לו לשתות רמי מרטן בהייבול עם קרח ומיץ חמוציות ואננס שיבושם לו...
 

maxfain

New member
שמע.. אומנם זה אקזוטי ../images/Emo13.gif

אבל אני חושב שהתבלבלת בין אמרטו למליבו.. רום לבן, רום חום, אמרטו, טריפל סק (תמיד דוחפים אותו הא?) ומיץ אננס..
 

רוניM

New member
../images/Emo45.gif מקספין צודק

ונראה לי גם איזה דש גרנדין בסוף... יש מצב??
 

maxfain

New member
מקספין? מממ.. או קיי..

כן.. יש גם גרנדין.. פשוט כבר איזה חודש וחצי אין לי גרנדין אז שכחתי ממנו בכלל..
 

maxfain

New member
חחח

כן, כל תעשיית הרימונים בסכנת הכחדה לא שמעת?
האמת, שמאיזשהי סיבה מסתורית הבוס שלי שוכח להזמין גרנדין..
 

nunimon

New member
אם אתה אומר... ../images/Emo45.gif

אז מה זה רום לבן, מליבו ואננס
בהיי בול עם קרח
זה גם לא רע... זה פיתוח שלי או שיש קוקטייל כזה?
 

maxfain

New member
רוץ למשרד הפטנטים ../images/Emo13.gif

אני חושב שתוכל למצוא את השילוב הזה בI Drink, ואם לא שם אז בכל אתר מתכונים גדול אחר. או שזה רק אצלי ככה? כל שילוב ש"המצאתי", בסופו של דבר מצאתי אותו שם.. תחפש שם קוקטיילים לפי רכיבים..
 
למעלה