איך "מדביקים" בלי ביצים?

רוני1955

Active member
איך "מדביקים" בלי ביצים?

במקרים מסוימים משתמשים בביצים בשביל "להדביק". איך מדביקים במתכונים טבעוניים? (גלוטן לא בא בחשבון).
 
לא יודעת איזה חומרים אתה רוצה להדביק.


למשל דפי אורז מספיקה הברשה של מעט מים.
 
ממליצה לשאול בפורום טבעונות...

אני יודעת שיש כאלה משתמשים בטחינה או במים עם קונפלור.
 

TCHM

New member
זה תלוי באיזה מתכון והרכב שאר החומרים...

יש הרבה חומרים שמשמשים כמדביקים -
עמילן תירס (קורנפלור)
עמילן טפיוקה
קמח אורז דביק
זרעי פשתן טחונים במים
אגר אגר (מקור מאצה)
קמח חומוס
אבקת תחליף ביצה (מסויה)
קסנטאן (לא בטוח שזה מתאים לטבעונים)
מחית תפוחי עץ/בננות...

אלו רק דוגמאות לתחליפים אבל יש להתייחס לכל מתכון ספציפית
מה גם שלמתכונים עם כמות ביצים גדולה או כאשר צריך הדבקה
חזקה גם התחליפים לא יועילו.
 
יש עוד

דבק עץ לבן (קמח על סוגיו השונים עם מים)
דבק מגע (גלוקוז מבושל לקרמל)
ודבק 3 שניות (אבל זה לא ממש בריא
)
 

gastro101

New member
עדשים כתומות מושרות ואחכ מרוסקות במעבד מזון

יופי של דבק..
 

נטעליג

New member
מבחינת מוצרים מעובדים, בעוגות ניתן להשתמש בפודינג של אלפרו

ויש מוצר שהוא חיקוי מוצלח אבל יקר מאד.
 

ybo4

New member
בלביבות עדשים

השתמשתי בתפוחי אדמה מגורדים חיים.
הצליח מאוד
 
למעלה