איך מדברים עם ההורים ?

איך מדברים עם ההורים ?

אני כותבת את ההודעה הזו בשמו של חבר שלי. אני כותבת את ההודעה מהשם משתמש של אחותי הגדולה אז נא לא לשלוח לי מסרים פרטיים ! חבר שלי אף פעם לא היה תלמיד טוב, הלימודים אף פעם לא היו חשובים לו והוא אף פעם לא השקיע להורים שלו בהתחלה זה לא הפריע (בחטיבת ביניים למשל) אבל בתיכון זה התחיל להפריע להם והם לחצו עליו ללמוד והוא אכן לומד, אבל בשביל לעבור ולא בשביל להוציא תישעימים למרות זאת הרבה פעמים במקצועות עם הרבה חומר כמו היסטוריה הוא מקבל ציונים נמוכים ולפעמים נכשל ואז עושה מבחן חוזר או מדבר עם המורה על מה אפשר לעשות בשביל לתקן את הציון לפני חודשיים הוא התחיל לעבוד והוא עובד הרבה בעבודה שהוא נהנה ממנה ההורים שלו לא אוהבים את זה הם משתמשים בעניין הלימודים בשביל לגרום לו להפסיק לעבוד הוא עוד 3 חודשים בן 18 ומסיים עוד מעט י"ב, הוא לומד עדיין כמו תמיד ולפעמים הוא גם נכשל, אבל לאחרונה הוא נכשל במבחן שההורים שלו ראו בו מבחן מאוד חשוב (בתכלס זה מבחן רגיל עם אחוזים רגילים מהציון) אבל אמא שלו קבעה שהמבחן הזה יקבע אם הוא ימשיך לעבוד (הוא עוד 3 חודשים בן 18 ואין לו מילה בעניין לדעתה). המבחן הוא עיוני, עם המון חומר והיא יודעת שהוא מתקשה בלזכור הרבה חומר (ויש לו הקלות בגלל זה) ובסופו של דבר למרות שאני עדה לכך שהוא למד !! הוא נכשל אמא שלו לא מאמינה לו שהוא למד ועכשיו היא פשוט מכריחה אותו לעזוב את העבודה כלומר היא אמרה לו בציטוט מדוייק - "אין לך שום דעה בעניין" והיא דורשת שהוא יעזוב את העבודה אחרת היא תאסור עליו כל מיני דברים וכו' הוא רוצה לעבוד כי הוא רוצה להרוויח כסף לטיול לפני צבא וזה לא מעניין את ההורים שלו... הם אומרים לו שאין לו למה לעבוד כי לא חסר לו כלום, אבל הוא יודע שההורים שלו במצב כלכלי קשה בזמן האחרון (לראיה - לפני כמה זמן אבא שלו ביקש ממנו כסף למשהו, כסף שהוא הרוויח בעבודה) והוא לא רוצה לבקש מהם כסף לטיול לפני צבא הוא הולך להיות קרבי ולקרוע את התחת (סליחה על הביטוי) ב-3 השנים הקרובות וכנראה גם יותר (כי הוא כנראה יצטרך לחתום קבע) והוא רק רוצה לצאת לטיול לפני הצבא, ולא יהיה לו זמן להתחיל לעבוד רק אחרי שהבגרויות יסתיימו כי כ-3 חודשים אחרי הבגרות האחרונה הוא כבר מתגייס הוא ביקש ממני לכתוב את זה כי אין לו מושג איך לדבר איתם הוא אף פעם לא הלך נגד משהו שההורים שלו ביקשו, הוא שומר הרבה על אחותו הקטנה ועד שנה שעברה הוא היה ימים שלמים מוותר על דברים בשביל לשמור עליה, הוא תמיד עוזר בבית ואף אחד לא מערער על כך אבל הוא מרגיש שההורים שלו משתמשים בלימודים כתירוץ לגרום לו להפסיק לעבוד כי לפני כמה ימים למשל ישבנו יחד על בוק ריפורט שהוא היה צריך להגיש ובאמצע אבא שלו קרא לו לבוא לעזור לו לעשות משהו - הוא אמר שהוא עושה בוקריפורט ואבא שלו אמר שזה לא משנה. ההורים שלו ממש לוחצים עליו בעניין הלימודים ודווקא עכשיו כשהוא אוטוטו מסיים. הוא לא מזניח את הלימודים אבל הוא משקיע בהם כרגיל - כלומר כפי שאמרתי הוא אף פעם לא השקיע במיוחד ותמיד המטרה שלו הייתה רק להשיג תעודת בגרות עם ציונים עוברים ואף פעם זה לא הפריע להם. כשהוא אמר לאמא שלו שהציון הסופי שלו בספרות לתעודת הבגרות הוא 57 היא אמרה שכל עוד זה עובר זה בסדר אז למה עכשיו ההתעקשות ? הוא נכשל בסכ"ה במבחן אחד איך הוא יכול לדבר איתם על זה ? מבלי שאמא שלו תטען שאין לו דעה והיא הקובעת ?

משהו חשוב ששכחתי לומר

העובדה היא במשלוחים, על אופנוע אמא שלו תמיד התנגדה לאופנוע. בגיל 16 הוא הלך והוציא את כל הכסף שחסך על רישיון ושיעורי אופנוע וכשקיבל את הרישיון אמא שלו החרימה לו אותו בשביל שלא יוכל ליסוע על שום אופנוע ! היא פשוט לקחה לו את הרישיון מהיד וסירבה להחזיר לו (עכשיו רשום לו שיש לו רישיון לאופנוע ברישיון של האוטו ככה שהיא לא יכולה למנוע ממנו) קודם לכן הוא מילצר וזה לא הפריע לה...

faith2

New member
אההה עכשיו הכל מובן....

הבעיה של האמא זאת לא העבודה אלא שהעבודה היא על אופנוע.... אמממממ....שמעי, בתור אחת שמשתוקקת לאופנוע וההורים מתנגדים בתוקף למרות שאבא שלי אופנוען....בגלל שהוויכוח הזה נמצא בבית שלי המון, אני מבינה את עמדת ההורים...אני באמת באמת מאמינה שהכל מדאגה...ופחד עצום מהרכב הדו גלגלי הזה. אין ממש מה לעשות, אולי פשוט חכות לגיל שההורים יראו בנו יותר אחראים. אין לי תשובה אחרת. הלוואי והייתה לי, שאולי גם אני אצליח להוציא איזה ריושן על הדו גלגלי

g i l i

New member
אוקיי אז לדעתי,

בתור נערה כן לא אמא שמבינה את הצד שלהם.. אמהות יש להם נטייה לחשוב שהם צודקות, לרוב זה באמת ככה.. אבל שיראה לה שיוכיח לה שלא העובדה היא זאת שפוגעת, חוצמזה שאם הוא יכול לפנות לייעוץ משפחתי- בקשר לזה שהם לא סומכים עליו שיעשה את זה, זה בעייה משל עצמה.. חוצמזה שהוא יכול לשבת ולדבר אתם להסיבר להם שהם יכולים לסמוך עליו, והוא מצדו ייבקש מהם שייתנו לו שיעורים פרטיים (מורים) בשעות שבין ביצםר לעבודה הוא יראה נכונות אולי הם יקשיבו.. שווה נסיון מקווה שעזרתי

הוא לוקח שיעורים פרטיים

והם אומרים שהם סומכים עליו בהכל, אבל לא בענייני לימודים ובתכלס אני לא מבינה למה הם חושבים שהלימודים שלו זו האחראיות שלם ואני כמובן לא מתערבת כי אין לי זכות, אבל גם הוא לא מבין את זה ואם הוא מנסה לדבר על העניין שזו האחראיות שלו אמא שלו נעלבת כי היא אומרת שעד עכשיו היא עזרה לו ודיברה עם מורים בשבילו וכו' והיא כן תיקח את האחראיות הזו על עצמה כי היא רוצה שתהיה לו תעודת בגרות

g i l i

New member
אפשר לקחת סוס אל השוקת אבל...

אי אפשר להכריח אותו לשתות.. הם חייבים להבין שאם הם ימשיכו בלחץ הזה הוא רק יתרחק וברגע שצהיה לו הזדמנות(גיל 18) הוא ילך ואז הם לא יוכלו לומר כלום.... לפעמים במקרים כאלה עדיף לתת להם להבין לבד, שיעזוב את העבדוה ובגיל 18 ימצא עבודה חדשה...

זה מה שהוא מנסה להסביר להם

והם פשוט לא מתייחסים ! ההורים שלו כל הזמן אומרים לו דברים כמו שצריכה להיות לו תעודת בגרות בשביל שכל מה שהשקיעו בו לא ירד לטימיון וזה מאוד פוגע בו והוא לא רוצה לעזוב את העבודה כי זה חשוב לו, וכמו שאמרתי הוא מתגייס חודשיים אחרי שהוא בן 18 והוא רוצה להמשיך לעבוד בשביל שהוא יוכל להרוויח מספיק כסף לטיול לפני צבא אתמול אמא שלו קראה לי ושאלה אותי מה אני חושבת ואמרתי שלדעתי הוא צריך להשקיע בשבילו והיא אמרה שלא אכפת לה שהוא לא ילמד בשבילו, שילמד בשבילה, כי לה חשוב הציון
אמרתי לה שלדעתי ברגע שיכריחו אותו ללמוד משהו אז אח"כ במילא הוא לא יזכור כלום וזה רק ייצור אצלו אנטי והיא אמרה שלא אכפת לה, העיקר שיוציא ציון טוב והמילה התחתונה הייתה ש-אתה עוזב את העבודה אחרת אתה מכיר אותי אני מסוגלת ללכת אליו (המעביד שלו) ולעשות לו בלאגן עד שיפטר אותך ואני אלך ואדבר עם היועצת בבי"ס והמנהלת והמורה ואח"כ כולן יהיו עליך ואתה תהיה חייב ללמוד (זה מה שהיא אמרה, לידי)

faith2

New member
../images/Emo24.gif

לא מתעלמת
...מחר אני אגיב פשוט אמא מנג'סת ללכת למיטה כי מחר בית ספר

עינת

New member
הם נשמעים לי

מאוד עקשנים בפרט לאחר שקראתי את ההודעה שלך למטה (בה את מספרת שאימו שוחחה גם איתך בנוגע לעבודה). נראה שקצת קשה להזיז אותם מדעתם ובכל זאת אולי דרך חברים קרובים של ההורים אפשר יהיה להגיע אליהם?

faith2

New member
סקרנית../images/Emo24.gif

שמעי, אותי ההורים תמיד חינכו שלא צריך לעבוד בזמן הלימודים...ככה שאולי הדעה שלי נורא נורא נורא מושפעת מהם. אני חושבת שהזמן הזה הוא זמן חד פעמי, וכל האנרגיות שלך התלמיד צריכות להיות מרוכזות בלימודים ושאר האנגריות לבילויים לפנאי וכיף- אין ממש זמן לעבוד ולהנות מכל מרכיבי הנעורים. בקשר למבחן, שמעי...אמא שלי אותו דבר- כישלון במתמטיקה הוא ממש לא ששוה לכישלון באזרחות לדוגמא. אולי המבחן הזה גרם להם לשנות את העמדה שלהם ולראות בעבודה את הסיבה לכישלון...את זה אני לא יודעת. אבל כמה שאני חושבת שלא צריך להיות נער עובד- אני גם חושבת שזה לא מתפקיד ההורים להציב כאלה תנאים- זוהי בחירתו של הנער אם לעבוד או לא. לפי דעתי החבר שלך פשוט צריך לשבת עם ההורים ולהסביר להם שאין שום סיבה לכישלון ולעבודה. ולהסביר להם שכישלון במבחן אחד בודד בכלל לא משקף את היכולת הלימודית...

למעלה