איך מדווחים למשרד הפנים שהתחתנתי?

usaalltheway

New member
איך מדווחים למשרד הפנים שהתחתנתי?

התחתנתי לפני מספר חודשים עם ישראלית אמריקאית ואנחנו גרים בארה״ב. איך מדווחים למשרד הפנים שמצב משפחתי נשוי?
אני קרוב לשגרירות ישראל אם זה יותר קל.
thanks

guy56782

New member
תתחיל בלהשיג אפוסטיל

על תעודת הנישואים שלך. הפרוצדורה בשביל זה משתנה לפי המדינה בה התחתנתם.

guy56782

New member
כן

אתה מגיש את תעודת הנישואים לישראל, לא לארהב, ולכן הם דורשים אפוסטיל בשביל להכיר בה.
מאיתנו ביקשו אפוסטיל על תעודת הנישואים האמריקאית (וכמה שנים אחכ על תעודת הלידה...) בשביל לעדכן את המצב המשפחתי בישראל

guy56782

New member
אתה יכול לברר איתם

אני מנחש שהניסוח אומר ״מאומתת״ מאחר והוא לא מתייחס רק לארהב, ויש מדינות שאינן מנפיקות אפוסטיל
עבור תעודת הלידה שהבאנו לרישום ילד אני זוכר בוודאות שההנחיות היו להביא אפוסטיל, לגבי תעודת הנישואים אני לא זוכר בוודאות (אנחנו רשמנו את הנישואים גם במדינה אירופאית ולכן היינו צריכים אפוסטיל בכל מקרה)

menachem25

New member
לא בגלל הפנישמנט - פשוט לא חשבתי על זה. ת'כלס כשנסענו לארץ

אף אחד בנתב"ג לא ממש התעניין בזה שאני עכשיו נשוי ...
מצד שני, כשאני חושב על זה - אולי בשביל הילדים, כשנחזור בעתיד וירצו להתחתן בארץ, אז אולי צריך באמת הוכחה לזה שאנחנו נשואים. מצד שני, פה זה ממש שונה (ולא לטובה...) - לא ביקשו שום הוכחה שאני יהודי. חוץ מכמה דקות שיחה עם הרב של אישתי על ההיסטוריה המשפחתית הם לא ביקשו מסמכים או תעודות (הבנתי שבארץ כל זוג שמתחתן - דתי או חילוני צריך להביא תעודת נישואין / כתובה של ההורים ...). מה שממש לא אהבתי כי זה פתח להתבוללות. אבל זה כבר דיון אחר.

John the Savage

New member
אתה לא צריך להתנצר בפני אף אחד

אם אתה מתאסלם בחברה בלי להתגייר לצבא, אתה צריך להתנצר על זה?

תתפללי

ilanvag

New member
וואו, אני בהלם!

מה, לא ביקשו ממך שום הוכחה לזה שאתה יהודי?
לא ביקשו שתוריד מכנסיים ותחתונים, כדי לוודא??
&nbsp
טפו טפו טפו, איזו תועבה הארצות הברית הזו... לחזור מהר למדינת ישראל!!!

KallaGLP

New member
לא ביקשו כי זו לא הוכחה מספיק טובה

את זה יש גם למיליוני מוסלמים וגם להמון אמריקאים.
מנהג שהגיע הזמן שיעבור מן העולם.

למעלה