איך מומלץ לנהל ראיון בremote כשמחפשים עבודה מישראל?

DV Selectee

New member
איך מומלץ לנהל ראיון בremote כשמחפשים עבודה מישראל?

שלום חברים,

התחלתי לחפש עבודה בארה"ב מהארץ כמפתח תוכנה ויש לי כמה פגישות לשבוע הקרוב.
אני מעוניין לשדר רצינות ורציתי לדעת האם שיחת סקייפ תיהיה מספיק טובה או שיש אופציה טובה יותר?

ואם יש לכם טיפים באופן כללי לניהול השיחה אז אשמח לשמוע.

תודה מראש!

Boston Guy

New member
איזה מין פגישות קבעו לך? ראיון טלפוני?

לא ברור לי אילו אופציות יכולות להיות - כי לא ברור מה בדיוק נקבע.
נתנו לך מספר טלפון ואמרו לך להתקשר אליו ביום ושעה מסויימת?

לגבי טיפים - אם מעולם לא ניהלת ראיון עבודה באנגלית לחברה אמריקאית, הייתי מציע לך למצוא מישהו בארץ שנותן שרותי "הכנה לראיון עבודה באנגלית" - שיעשה לך כמה סימולציות ויתן לך פידבק לגבי איך אתה נתפס אצל מראיין ומה כדאי לך לשפר.

DV Selectee

New member
כן, ראיון טלפוני

קבענו ריאיון טלפוני ויש לי רק מספר ישראלי או משתמש סקייפ.

לא נתנו לי מספר טלפון אלא שאלו אותי מתי נוח לי והפנו אותי ל calendly לקביעת הפגישה. שם מילאתי טופס עם מספר הטלפון שלי (הישראלי) וכתובת המייל, לאחר מכן קיבלתי אישור על הפגישה.

לגבי ההכנה, תודה! אנסה לחפש. זה פעם ראשונה שאני מתראיין באנגלית.

איך נכון להגיב אם אני לא מצליח להבין משפט כלשהו במהלך השיחה או מה נחשב TABOO כמו לדוגמא גיל וכו'?

BI USA

New member
אלה חברות אמריקאיות

אני מניחה. יודעים שאתה לא נמצא בארה"ב? רשמת כתובת באמריקה כלשהי? אני מופתעת לטובה שבמידה והתשובה לשאלה הראשונה היא כן - אז ביקשו ראיון. שאלו אותך לגבי אישור עבודה? לו"ז להגעה?
אני גם מחפשת עבודה ולכן כל השאלות.....

DV Selectee

New member
כמובן, יידעתי אותם שאני מחפש מרחוק

עדכנתי אותם בסטטוס שלי (זוכה בהגרלת גרין קארד) עם כוונה לעבור החל מפברואר מוקדם ככל האפשר (תלוי מתי תגיע הויזה).

הכתובת שלי בקורות החיים היא ישראל וזה מופיע בפונט גדול בראש הדף.

חברים טובים מהעבודה הנוכחית שלי קישרו אותי (עם המלצה אישית) עם כמה אנשים שהם מכירים בארה"ב והם הפנו אותי למגייסים שאיתם אני מנהל שיחות.

אז בגדול התחלתי לעשות נטוורקינג. מנגד, כשאני מגיש קורות חיים דרך Glassdoor או Linkedin לא חוזרים אליי בנתיים (מחפש כשבוע).

קודם כל

היה חג - THANKSGIVING.
שבוע זה לא הרבה.
מקווה ומאחלת לך שתעבור את הראיון לגרין כארד.
בהצלחה

DV Selectee

New member
תודה רבה

oligomerization

New member
הדברים הרגלים +

1. קודם כל בדרך כלל הם ישלחו לך פריטי פגישה (תיהיה דינאמי - ותעבוד עם איזה אפלקציה שנוח להם: סקייפ, Webex, google hangout וכדומה... ) - כמובן להתקין מראש ולעשות איזה חזרה גנרלית (לנסות להמנע מפשלות טכניות וכדומה).

2. השיחה הטכנית - לעבור על החומר בגלאסדור לגבי החברה\cracking the coding interview - לא להכנע - פשוט לתאר בקול מה אתה חושב... להכין מראש כמה בעיות מעניינות שעבדת עליהם.

3. שיחה עם כוח אדם -לעבור על values של החברה, להסביר שיש לך המון נסיון בעבודה בסביבה בינלאומית, שהחברים הכי טובים שלך הם החברים מהעבודה, שאתה נותן את הנשמה, שאתה מוכן למכור את אבא שלך תמורת חוזה עם לקוח - customer centeric .

בהצלחה - יש דרישה גדולה היום לאנשי תוכנה בארהב - זה רק עניין של זמן - תיקח את זה בקלות יכול להיות שהדברים יזרמו בהתחלה ויכול להיות שלא... אבל בסופו של דבר זה רק עניין של זמן - תחזור ותעדכן!

מלטג

New member
ראיון מרחוק

אין בעיה עם סקייפ. אם יש ברירה אז עדיף אינטרנט על פני טלפון, כי (לפי ניסיוני) איכות הקו טובה יותר, ואיכות קו בקלות הורגת ראיון. לדבר באנגלית בקול רם קצת לפני הראיון, גם אם זה עם עצמך, כי צריך ״לחמם מנועים״ מבחינת שפה. לא לאלץ מבטא, עדיף לדבר בטבעיות על פני לנסות להישמע ״נכון״ (ולהיכשל, אתה לא עובד על אף אחד). אם יש וידאו אז לוודא שהרקע והלבוש ייצוגיים ולא מסיחי דעת. ובהצלחה.

ilanvag

New member
אם הריאיון הוא טלפוני, קרי לא וידיאו,

אז דאג להיות בחדר/אזור שקט לגמרי, בלי היסחים ורעשים (שזה מובן מאליו), ותדאג לעמוד/להסתובב בכל משך הראיון, ולא לשבת (שזה הרבה פחות מובן מאליו).
&nbsp
ברגע שאתה עומד/מסתובב, כל שפת הגוף והאנרגיה משתנות -- לטובה -- לעומת ישיבה, והצד השני ישמע את זה בקול שלך. באחריות (אגב, זה גם טיפ למתן פרזנטציות בחדר ישיבות, כשאני מכשיר אנשים לזה -- בחיים לא לשבת, תמיד לעמוד, גם אם זו פרזנטציה רק ל- 2-3 אנשים).
&nbsp
אם הראיון הוא וידיאו, ואתה עושה סקייפ דרך הלאפטופ, אז דאג להרים את המחשב (להניח אותו על כמה ספרים, או קופסת קרטון) כך שהמצלמה תהיה בדיוק מול גובה העיניים שלך, ולא שתסתכל כלפי מטה. כשאתה מסתכל ישר, התמונה נראית הרבה יותר טובה ומחמיאה לעומת מבט כלפי מטה.

DTUT

New member
2 הסנט שלי

תכין כמה שאלות לגבי החברה, הם אוהבים לראות שאתה מתעניין בחברה / מוצר.
תהיה מוכן לתת דוגמאות לפתרון בעיות גם במישור המקצועי (אתגר שפתרת בקוד ) ובעיה במישור האישי עם חבר צוות.
שיהיה בהצלחה
&nbsp
&nbsp

למעלה