איך מונעים הצהבת צבע לבן

אתי@

New member
איך מונעים הצהבת צבע לבן ../images/Emo35.gif ../images/Emo126.gif

צבע לבן לצביעת קירות שמאוחסן בבית, עלול להצהיב במשך הזמן
. כדי לשמור על צבעו הלבן כשלג עד שתשתמשו בו, טפטפו כמה טיפות של צבע שחור לכל ליטר של צבע לבן וערבבו היטב
בהצלחה... (מתוך מגזין "את").

הצהבה ושאר מרישין בצבעים ישנים.

תהליך ההצהבה מתגלה ביתר חריפות בצבעי השמן, ולא רק בקופסאות {לאחר פתיחתן) ,אלא בעיקר ע"ג השטח המיושם (דלתות , משקופים וארגזי תריסים). בצבעים האקריליים והסיד הסינטטי הבעייה הרבה פחות חריפה . לצבע חיי מדף ורצוי לחשב מראש את הכמות הנדרשת. צבע אקרילי ישן גם יצבור פטריות וריחות רעים. צבע לבן למה לשמר בכלל?- תמיד זמין צבע מגוון- לא לגוון לבד! יש מאות גוונים בקטלוגים של החברות השונות ואפשר תמיד לעשות השלמות (לזכור שצבע מיושם ישן ישנה גוונו בכל מקרה). מי שימציא הפטנט העולמי לאי- הצהבת הצבע הלבן יוכל להיות מיליארדר

פנתרון

New member
לצבע חוקים משלו ..../images/Emo126.gif

רוב הצבעים כיום שיעמדו ללא שימוש ישנו את הגוון המקורי . מה שכן יכול להישאר לבן יותר זה צבעים איכותיים כמו הצבעים של חברת יעקובי ,הסופר-גארד 2000 יכול להישמר לפחות 6 חודשים בתנאים של איכסון במקום אפל וקריר ,וכן רצוי להוסיף לכמות -מעט מים למנוע ייבוש והתאדות של הצבע .ומבחינת הצבע שמן של יעקובי הן הסופר-סאטין והסופרלק עשויים בצורה מיוחדת למניעת הצהבה , (וגם לא לזמן בלתי מוגבל).מה שבטוח זה שאם תוסיפי כמה טיפות שחורות ,את תשני את הצבע ללבן שבור וזה לא משנה בעניין ההצהבה. בכלל מניסיוני ,גם לאחר שצבעת ונשאר לך צבע מיותר ,הוא יהיה טוב לצביעה של תיקונים על הקיר הצבוע רק לזמן של חודשיים בערך ,(בכל גוון שהוא ),ולאחר מכן אפשר לצבוע איתו רק בקירות שלמים.(מזווית לזווית).

פנתרון, ´כל ישראל חברים´!!!../images/Emo8.gif

למה בעת כה קשה שלא נפרגן לתוצרת הארץ? הרי כוונת יבואן להתחרות במחירי יצרן מקומי+ עלויות הובלה יקרות יותר. אין להניח שמטרת היבואן לייבא את המוצר הטוב ביותר אלא את זה שישתלם לו בתחרות השוק הפתוח. מוצרים ישראלים מתחרים בכבוד בכל תחום וחשוב שנעודד את התעשייה שלנו. במקביל נשאף שיעדיפו עבודתנו על עבודתם של הסינים והרומנים שאוספים אותם באתרי קבלנים בבוקר לצורך עבודות לילה.

פנתרון

New member
תוצרת הארץ ?

באמת שאין לי בעיה עם תוצרת הארץ בדרך כלל. אבל לגבי חומרי צביעה -מהניסיון שלי ,אני מעדיף את החומרים של יעקובי מאשר של טמבור .(למרות שטמבור תבוא בעדיפות שניה אחרי יעקובי לעומת כל שאר החברות כמו נירלט או אשקלית וכדו´ )וברור לי שהן ברמה אחת או שתיים מעל טמבור אם זה בכושר כיסוי ואם זה באיכות ומה שמצחיק זה שהחומרים של טמבור יכולים לעלות יותר אך ורק בגלל השם של טמבור בארץ .

למעלה