איך מונעים ירידת איכות מ-DV ל-VHS?

beni10

New member
איך מונעים ירידת איכות מ-DV ל-VHS?

שלום, אני חדש בתחום. התחלתי לצלם במצלמת וידאו דיגיטלית (JVC GR-D70), אך רוב מכיריי עדיין משתמשים בציוד וידאו ישן, VHS, ולכן עליי לבצע את ההמרה אליהן. חיברתי לטייפ הוידאו הרגיל שלי את יציאת ה-AV של המצלמה, הפעלתי PLAY במצלמה וRECORD בטייפ - אך קיבלתי תוצאה מאכזבת (אין חדות בתמונה, לעומת החדות שיש על מסך המחשב). רציתי להעיר גם שצילמתי ב-LP. מה עושים לשיפור התמונה? תודה בני

MaSTeRLou

New member
->

בשביל לקבל איכות מקסימלית בDV אל תשמש בLP. המעבר לVHS יוריד באופן דראסטי את איכות התמונה, בכל דרך שלא תעשה את זה. גם אם תקנה כבל איכותי במיוחד ותעביר לוידאו שתומך בחיבור S-Video, תראה שהאיכות נופלת בכמה רמות מDV. זה בלתי נמנע.

beni10

New member
תודה, כלומר להשתמש ב-SP ? וגם..

אם אני רוצה לשמור הסרטה חשובה, ןלפנות מקום בקלטות ה-DV, האם רצוי להעביר בכל זאת בצריבה לדיסק DVD או VCD? האם אז אין ירידה באיכות, והאם בעתיד אוכל לקחת את החומר מהדיסקים האלה ולערוך במחשב? בתודה מראש וסליחה על אי-ההבנה מקודם, בני

MaSTeRLou

New member
->

אני הייתי מציע לך לגבות את החומר על קלטות DV. לא על DVD ובטח שלא על VCD. VCD בשום פנים ואופן לא בגלל האיכות האיומה. DVD זה נחמד לייצוא והצגה אבל לא הייתי מגבה על זה חומר.אני מניח שבהמרה מDV לDVD (שעובד עם פורמט MPEG2) יש ירידת איכות מסוימת, אבל זה בטח די זניח. העניין הוא ששליפת מידע מDVD למחשב זה לא תהליך מהיר ופשוט, ומאד לא נוח לעבוד עם זה. גיבוי מקלטת דיגיטלית לקלטת דיגיטלית לא יוריד באיכות, לא ייקח הרבה זמן, ויהיה נגיש יותר מכל פורמט אחר.

MaSTeRLou

New member
כן, זאת התשובה

כמו שאמרתי, ירידת האיכות בלתי נמנעת, וזאת מפני שVHS הוא לא רק פורמט ישן יותר מבחינה כרונולוגית, אלא גם נחות באופן משמעותי מבחינה טכנולוגית. יכולתי לעמוד בעצמי על ההבדלים, אבל כאן כבר כתבו את זה במקומי.

timeline

New member
ירידת איכות

שלום פורמט ה-DV הוא פורמט DIGITAL ופורמט ה-VHS הוא אנלוגי, בכל מקרה VHS הוא פורמט פחות איכותי וכאשר אתה עושה המרה ל-VHS תהיה ירידה באיכות. גם השימוש ב-LP מוריד מעט באיכות. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לתת לאנשים דיסק צרוב של קובץ AVI של החומר.

או לעשות VCD ../images/Emo16.gif

או DVD
. או כמובן להשתמש בקלטות איכותיות, כמו DV.
ניר

MaSTeRLou

New member
VCD זה לא פיתרון

האיכות שלו ירודה משל VHS, וההתעסקות והזמן שלוקח להקליט למחשב, לכווץ לVCD ולצרוב - לא שווה את זה.

אני משתמש מעט ב-VCD../images/Emo16.gif

ודווקא לעומת VHS LP, אני מוצא את התמונה יותר איכותית. אבל האפשרות היותר טובה היא כמובן DVD או קלטת DV. הבעיה היא שהעלויות יותר גבוהות.
ניר

טל רום

New member
פתרון קל לבעיה

הוא שאין פתרון - לפחות לא בתחומי התקציב שלך מכשיר וידאו SVHS מקצועי וחיבור וידאו מקצועי ישפרו את איכות התמונה ב10% יותר מאשר הוידאו הביתי שלך למכשירי הוידאו הביתיים יש רבע איכות מאילו הדיגיטליים לכן- אף פעם לא תהיה להם אותה איכות תמונה

beni10

New member
למה האיכות כ"כ נמוכה ב-VHS "מומר"?

אני עדיין טירון בתחום, ופשוט חיברתי את מצלמת הוידאו הדיגיטלית בחיבור מה-AV אל שקעי הכניסה של טייפ הוידאו(F-AV). כשראיתי קליפ קצר שצילמתי - האיכות הרבה יותר נמוכה מאיכות רגילה של טלויזיה, ואני לא מדבר על איכות DVD - סתם איכות VHS. האם ייתכן שמשהו בחיבורים לא טוב? ועוד שאלה - אם אני נותן למישהו להמיר קלטת דיגיטלית לדיסק DVD - האם אין ירידה באיכות והאם ניתן לשלוף בעתיד את החומר מה-DVD ולערוך במחשב? תודה

הממ- ../images/Emo16.gif

VHS הוא פורמט באיכות נמוכה. מה שאתה רואה בטלוויזיה זה לא VHS, אלא, בדרך כלל, סוג מסויים של DV או BETA (הקלטות במקור), שמשודרות ויתכן ויאבדו איכות. זה תלוי בסוג הצורה בה אתה קולט את השידורים ובטלוויזיה עצמה. VHS זה בעצם הפורמט של הקלטת עצמה שאתה מכניס למכשיר וידאו הביתי שלך. זאת אומרת, כשאתה רואה טלוויזיה "דרך" הוידאו, זה לא VHS. זה כמו הטלוויזיה הרגילה. אבל, כשאתה שם קלטת, היא כבר VHS. כעיקרון פורמט דיגיטלי לא מאבד איכות בהמרה, ואיכות של DVD כידוע גבוהה. בקשר לאם אפשר לשלוף- אני לא בטוח, אני חושב שלא צריכה להיות בעיה.
ניר

beni10

New member
תודה, אבל אמקד את השאלה:

ברור לי שוידאו דיגיטלי עולה פי כמה על איכות VHS. אבל השאלה היא: אם יש לי ארוע משפחתי חשוב, אם אצלם אותו באמצעות מצלמת VHS, או אם אצלם אותו קודם בדיגיטלי - ואעשה המרה - מה מביניהם יוצא באיכות טובה יותר. שוב תודה

shai955

New member
זה תלוי איזו מצלמה יש לך אבל....

אם אתה מצלם בדיגיטלי אז האיכות תישאר כפי שהיא אחרי 5 שנים בVHS זה לא כך. ככול שהשנים עוברות כך האיכות יורדת.

למעלה