איך מונעים מחתולה לעלות על ספה ומיטה?

Shamy

New member
איך מונעים מחתולה לעלות על ספה ומיטה?

למעט להוריד אותה כל פעם ולהתעצבן ולנקות את הספה כל יום ולקנות מאתיים אלף גלילים של דבק כזה שמסיר שיער

היא סקוטיש פולד עם פרווה צפופה ובאורך בינוני בציפוי כמו בריטי אפור שיער

אני מאוד אוהבת אותה לי אישית לא אכפת קצת לחיות עם שיער למדתי כבר לחיות עם זה אבל בן זוגי לא רוצה שהיא תעלה על ספה ועל המיטה ובעקבות כך החליט שהיא תחיה בחדר אחד בלבד של 5 מטר מרובע ואני לא מוכנה לזה....אמרתי שאני אחנך...איך?

ואגב..ניסיתי לקנות לה שטיח לגירוד היא החליטה שהוא בטעות ארגז חול ונאלצתי להעיף אותו איך גורמים לה להשתמש במתקן גירוד ?היא כבר בת 7...

Dancer15

New member
ככל שתפנימו שאי אפשר "לחנך" חתול - כך יהיה יותר טוב לכולם

אם השיער של החתולה מפריע לכם, כסו את הרהיטים. אין מה לעשות נגד זה. יש לי 3 חתולים, מתוכם 1 עם פרווה ארוכה. השיער בכל הבית מטריף אותי, ובעונת מעבר הוא עובר תספורת. אבל חוץ מזה אין מה לעשות.
אולי החתולה שלכם מעדיפה עמוד גירוד עומד ולא משטח גירוד. אגב, האם עד עכשיו, בגיל 7, היא מעולם לא השתמשה בעמוד גירוד?

Shamy

New member
לא

כי היא נורא "רהיטית" היא לא אוהבת כ"כ לשחק בדברים למעט חכה וגם זה בקושי רב , לא אוהבת כדורים לא רצה לא מסתובבת מפחדת כמעט מכל דבר ובעיקר ישנה ...לכן אני שוקלת לה את האוכל כדי שלא תשמין כי הבנתי שלסקוטיש פולד גזעי יש בעיה של סחוסים ולכן אלה הכבדי משקל יש להם בעיות ברכיים...
&nbsp
היא רק אוהבת ליטופים וזהו..לא מגרדת רהיטים אלא רק אוהבת לשבת על ספה במשך היום בשקט או לצוד חרקים וזהו...חתולה ממש יבשה במובן החתולי אבל לא כזה אכפת לי..היא גם נורא שקטה בקושי מיללת זה תמיד היה ככה מאז שהייתה גורה ניסינו הרבה משחקים עמודי גירוד משטחי גירוד לא אהבה אף דבר למעט משחק חכה ולצוד באמת דברים..פעם הביאה יונה בלי ראש...

Yukita

Active member
מנהל
אז תגידו תודה

וקבלו את החתולה כמות שהיא. הרי מה היא כבר עושה? יושבת בשקט על ספה, יושבת בשקט על מיטה...
&nbsp
אין לי מושג כמה זמן בן הזוג נמצא בתמונה, אישית אני יכולה רק לומר שאין סיכוי שאסכים להיות עם מישהו שלא מסוגל לחיות עם בעלי חיים (שזה אומר לקבל אותם עם כל הטוב וכל הרע שבהם, בלי להציב תנאים מהסוג שבן זוגך הציב לך בנוגע לחתולה שלך). זאת החלטה שלי עבור עצמי - את תצטרכי להחליט עבור עצמך ועבור חתולתך. מהפוסט שכתב בתחילת השירשור עולה צליל מאיים משהו, שגורם לי לחשוב שלא ירחק היום ובן זוגך ידרוש להוציא את החתולה מחייכם לגמרי (אם לא בקשר לרהיטים, אז בהקשר של הריון או מה שיעלה לו בראש).
&nbsp
באשר לניקוי רהיטים, טיפ קטן שלמדתי מהפורום הזה עצמו - גלילי הדבק להסרת שערות הרבה פחות יעילים ממברשת בסגנון פורמינטור. כן, כן, אותה מברשת שאיתה מסרקים את החתול עצמו. אפשר לסרק איתה גם את הרהיטים (בתנאי שהם לא עשויים מעור, כמובן. רהיטי עור, מעבר לזה שמשמעותם ישיבה על גוויות מתות, גם ניזוקים בקלות מכל שריטה). רהיטי בד מגיבים יפה מאוד לניקוי עם פורמינטור, שאחריו אפשר ככה לעשות פיניש אם רוצים עם גליל הדבק.
&nbsp
מיטות הן קצת יותר בעיה, אבל את יכולה להחליט פשוט לסגור את דלת חדר השינה.
&nbsp
אם לסכם את העניין, לדעתי יש לך אפשרות (בהתאם לרצונות שלכם ולאישיות שלכם) להחליט עם בן זוגך ש---
א. אין שום טעם לצפות שחתול לא יעלה על רהיטים, אבל תבואי לקראתו בעניין המיטה ותדאגי לסגור את הדלת לחדר השינה בפני החתולה
ב. הוא בתורו יבוא לקראתך, לא ידרוש לסגור את החתולה בחדר אחד, ויבין שזה אומר שהיא כן תשב על הרהיטים בסלון
ג. את תנסי לרכך את "המכה" בסעיף ב' על ידי זה שתסרקי את החתולה עצמה כל יום כדי לדלל נשירת שיער עצמאית (סירוק זה הכלי היעיל ביותר כנגד נשירת שיער- זה אומר שאת השיער המת שמחכה לנשור את פשוט אוספת בעצמך ישירות מהחתולה עם מסרק במקום שהוא ינחת על הרהיטים)
ד. תוכלו גם להוסיף נקיון לרהיטים על ידי הברשה שלהם עם מברשת פורמינייטור (או דמוי-פורמינייטור). אפשר גם שימוש בשואב אבק רציני בסגנון דייסון אנימל.
&nbsp

Shamy

New member
תודה על התשובה

אגב החתולה אני בהחלט מסרקת כל יומיים שלושה (יש לה גם קצת ראסטות -אולי היא לא מתנקה טוב ככ? אבל דאגתי להזמין מעין שמפו כזה שמרכך את הרסטות כרגע היא קצת מתנגדת לסירוקים אז אני מנסה להרגיל אותה וכל פעם שאני מסיימת להגיד לה מילים טובות וללטף ואולי לתת איזה חטיפון קטן מחבילה) ואני גם נותנת לה גם משחה נגד כדורי שיער ומשחה דנטלית כל יום (היא לא מרשה שיצחצחו לה את השיניים אבל היא מוכנה ללקק את הג'ל בכיף ואז היא קצת נראה שהיא מתלקקת אני שוקלתת להחליף ולהתחיל לצחצח)

אני אנסה אולי לקחת שמיכי שיהיה שלה ולאלף אותה לשבת על הספה על השמיכי שלה....אבל תודה על הטיפ של המברשת אני אחפש...

Shamy

New member
ואגב נראה לי שהוא סתם לא מורגל לחתולים

כי הוא אמר שאם זה היה כלב הוא היה מרשה לו לשבת על רהיטים אם הוא לא היה מוריד הרבה שיער וגם לישון במיטה ....והיות ואנחנו רק שנתיים והחתולה בת 7 ובהתחלה לא גרנו ביחד ורק לאחרונה עברנו לגור ביחד ולפני זה גרתי עם ההורים לא היה אכפת לי שהיא תישן על המיטה כי אני כמו גוויה בלילה אני גם לא שומעת כלום ...כן השער קצת היה מפריע אבל בסדר נו מה אני אעשה...ועכשיו זה קצת בעיה באמת כי היא התרגלה לזה :/

הוא עוד ילמד לאהוב חתולים...

למעלה