איך מונעים מחתול יציאה מדלת הכניסה?

איך מונעים מחתול יציאה מדלת הכניסה?

טומי שלנו מסתובב בבית חופשי עם שתי הכלבות. כשמישהו חוזר הביתה הכלבות מגיעות לקבל את פניו בכניסה.
היום גם טומי בא איתן. כשפתחתי את הדלת כדי להכנס הוא הלך לכיוון חדר המדרגות והחזרתי אותו.
עכשיו הוא עוד גור אבל כבר די מהיר. איך מונעים מחתול לברוח מהבית ברגע שפותחים את הדלת? זו חיה זריזה

sharpantie

New member
תכניס אותו לחדר

וסגור את הדלת לפני שאתה פותח דלת הכניסה.

אבל כשאנחנו חוזרים מבחוץ

הוא מגיע לדלת מתוך הבית. איך למנוע את היציאה שלו מהדלת כשאנחנו נכנסים?

sharpantie

New member
שמים יד או רגל

בפתח תחתית הדלת עוד לפני שפותחים וכשהוא יוצא תופסים ומחזירים פנימה.

dimitrygo

Active member
מנהל
הדרך הכי בטוחה זה ליצור סוג של מסדרון קצר שבחלקו האחד נמצאת

דלת כניסה ובחלקו השני דלת נוספת עשויה מרשת הזהה או מסגרת ורשת רגילה.

זה ישנה את עיצוב הבית

ולא לטובה ...
כמה חתול שגדל רק בבית ירצה בכלל לצאת החוצה? עכשיו טומי עוד גור והכל מעניין אותו.
השאלה אם כחתול בוגר שרגיל להיות בבית הוא ירצה לברוח החוצה או שזה דווקא יפחיד אותו או לא יעניין אותו?

dimitrygo

Active member
מנהל
חתול לא מסורס כמו שיהיה אצלך? בטוח יברח בשלב כלשהו

אופירA

New member
מנהל
אני גרה בקומה רביעית

הם אוד רוצים לצאת, אבל מפחדים להתרחק.
כשאני באה הביתה, אני מונעת את היציאה בגופי, או צועקת על מי שיוצא "כנס מהר הביתה".
אחת מהשלושה מאוד בורחת, אז אני הולכת אחריה, ומפריעה לה להמשיך לרדת במדרגות, וצועקת עליה, עד שהיא נכנסת הביתה. או שאני תופסת אותה ומכריחה אותה להיכנס.
גם אם היא בורחת, היא תעדיף לחזור לבית שמוכר לה, ולא להישאר במדרגות או בחצר. אם אני סוגרת לה את הדלת ומשאירה אותה בחוץ, היא חוזרת מהר ובוכה ליד הדלת שאפתח לה.

אלישבע777

Well-known member
השיטה שלי למניעת בריחת החתול

החתול שלי בן 10, לא נותנת לו לצאת מהבית בשום אופן!! משחר ילדותו היה סקרן ורצה לברוח למטה, אך הצלחתי ( חלקית ) וזה לא רע כיום. החתול יודע שאסור לו לצאת, אבל לפעמים בורח לחדר המדרגות ונשאר שם קצת. כל עוד הוא שם, זה לא נורא כל כך כי הוא חוזר. אם יצא מעבר לחדר המדרגות הוא ילך לאיבוד תוך שניות ולא יחזור. לכן אני כל כך שומרת עליו.
הטכניקה שלי:
כשאני נכנסת הביתה - בזהירות רבה ( דלת פתוחה כדי סדק) אני מזהירה אותו כדי שיסתלק מהמרחב שעל יד הדלת. לימדתי אותו שקריאת קשקש קשששש זה סימן אזהרה להתרחק. אם הוא בכל זאת קרוב, אז אני נוזפת בו באצבע ונכנסת במהיורת הביתה
כשמישהו נכנס הביתה, דבר ראשון - אני נוזפת ומרחיקה את החתול מהמרחב שעל יד הדלת בקריאת קששש, ואם הוא מסרב, אז גם ברקיעת רגל ובנזיפה. האורח נכנס, מבעד לדלת פתוחה במידה צרה ביותר... כדי שהחתול לא יחמוק.

והיה והתרשלתי בשמירה - החתול חומק כחץ מקשת! למרבה המזל, הוא אינו מעז לצאת מחדר המדרגות כי דאגתי לנזוף בו ולהזהיר אותו שלא ייצא ועם הזמן ( למרבה המזל) , הוא נעשה מעט חששן למרות סקרונותו.
חשוב לנטוע הרגלים אלה לחתול מגיל צעיר. אחר כך, זה הרבה יותר קשה.
כל יום יש לחתול שלי שיעור חיזוק באי בריחה... בכל פעם שאני מגיעה הביתה ובכל פעם שמגיעים אלי הביתה. כך שכל פעם הוא מקבל אילוף מחדש ללא פשרות!!!

אז אני מבינה שהחתול לא מאבד

את הרצון שלו לשוטט בחוץ ולצאת מהבית.
אולי באמת נתקין איזו דלת נוספת/רשת/מכשול.
יש אצלנו ילדים ורק גרם מדרגו אחד עד הרחוב אז לא ניקח סיכון.

אלישבע777

Well-known member
חתול הוא חיה של הרגלים

מאחר שהחתול טעם את טעם הבריחה לחדר המדרגות וגם לדירת השכנים, מצא חן בעיניו מאוד... לכן הוא מאוד רוצה לצאת! זה הפך לו להרגל ואני לא הצלחתי לשרש את ההרגל הזה ( של ניסיונות בריחה). הוא כבר חתול קשיש בן 10 ולכן הוא פחות להוט אחר בריחות ומעט יותר ממושמע ביחס לעבר, אבל לי- אסור לסמוך על כך ואני משגיחה בשבע עיניים שלא ייצא גם לא למדרגות כי אז אני מחזקת לו את הרגל הבריחה שאני רוצה לשרש.
תעשו מה שאתם יכולים לעשות ולא לוותר לחתול ולעצמכם!!!

למעלה