איך מוסיפים אקסנטוס במחשב?

arandiera

New member
איך מוסיפים אקסנטוס במחשב?

אהלן, חברים יקרים. הורדתי פונטים ביוונית למחשב (ואני כבר מקלידה כמעט עיוור ביוונית, אתם חושבים שיש איזה מקום עבודה שזקוק לקלדנית ביוונית?) אבל אין לי מושג איך מוסיפים אקסנטוס מעל האותיות. כמובן, אין לי בעיה לסמן סתם גרש בין האותיות, אבל אני נוטה להאמין שיש דרך לסמן אקסנטוס כמו שצריך (אני יודעת שיש נִיקוּד בוורד, ולא כולם מכירים אותו). יש לי היום שיעור בשתיים, אם תהיה למישהו תשובה עד אז, אוכל סוף סוף לסכם את השיעור למחשב שלי כמו שצריך. נ.ב כמובן, אם מישהו יודע גם איך עושים asper כשיש צורך, זה גם ישמח אותי, אבל זה פחות חשוב לי מהאקסנטוס. תודה רבה.

arandiera

New member
טוב לשיעור הזה אני אסתדר בלי

אבל אני מקווה שבקרוב יהיה מי שיעזור (או גם: תהיה מי שתעזור) לי למצוא פתרון. תודה.

felicitas

New member
ברוכה הבאה,

אני מוסיפה אקסנטים וספיריטוסים (יש כזו מילה...?!) על ידי שימוש בשורת המספרים שמעל מקשי האותיות. תשחקי איתם ותראי שכל אחד מהם מוסיף אקסנט שונה לאות שהוקלדה לפני כן. איפה את לומדת יוונית?

arandiera

New member
αγαθοσ איזה מיל

עברי-יווני של רעננה, אפילו לא "תודה" אחת לרפואה. הסתפקתי בתחליף סמלי. ניסתי כרגע לשחק עם המספרים, גם כאשר ה"קפסלוק" (כפתור האותיות הגדולות) לחוץ וגם כשלא, לא יצא לי כלום, חוץ מהדברים הגדולים 1! וכדומה. אני מצליחה להוסיף אקנסטוס לניס כשאני לוחצת על ף (זה משהו מוזר הוא מופיע רק אחרי שמקלידים את האות), אבל יוטא סובסקריפטה, ספיריטוסים ושני האקסנטים האחרים (גרביס והשלישי~ שכחתי את שמו) אני לא מצליחה. אשמח לפירוט והגדמה. לא יודעת אם יש מילים כאלה, אבל לי זה נשמע בסדר גמור אסקנטים וספיריטוסים, והעיקר ששתינו מבינות אחת את השניה... אני לומדת בבן גוריון ולמי שביקש ממני לשלוח לו את הסיכומים שאני מקלידה למחשב - אני רק מתחילה (אני בשיעור השביעי, בשלב היחסות והטיות הפועל - רק מתחילה את השיעור השני אצל מרידור), ואין אצלי הרבה יותר ממה שיש אצל מרידור, עם זאת בשמחה אשלח לכל מי שרוצה סיכומים בסוף הסמסטר. άρανδιερα

למעלה